Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, October 29, 2015

...Ais krem Malaysia | Perisa feberet...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis.
Ceria-ceria selalu okey!

Lega rasanye minggu nih dah nak habes.
bukan apee.. minggu nih kan minggu peksa Anis.
pagi petang peksa. kalo anak peksa, mak pon sama naik kena study kan!
Alhamdulillah.. esok 1 hari jer lagi. itu pon peksa sekolah KAFA jer.
Sekolah kebangsaan haini last day peksa. subjek seni.

Hari Isnin haitu, masa balik amik anak3 kat rumah Ibu dorang.
Delisha citer dia makan eskrem bubur kacang Hijau.
i tanya Delisha balik.. mana Delisha dapat eskrem bubur.
dia jawab ibu buat.

i pon saja lah nak bersembang dengan dia.
cakap ngan ibu mama pon nak jugak eskrem bubur tuh.
Delisha jawab okeh. habes kat situ.

esoknye.. balik keje gi amik anak3. nampak ibu dia bungkuskan sesuatu dlm plastik. pastu pas kat Cinta. Masa tu i tengah dukung Amzar.
skali Cinta pandang i sambil sengeh.
rupernyeeee.

Ibu dorang bungkuskan eskrem bubur kacang hijau.
muahahahahahahahahaha.
ini mesti anak solehah i yang bagitau ibu dia, mama dia nak eskrem bubur.
kah kah kah kah kah kah.

Alhamdulillah.. rezekiiiii. 
walaupon baru abes pantang.. i makan jugak setengah eskrem tuh.
potong 2 ngan My Anis.
sedapppp sebab ibu dorang buat kurang manis. x muak nak makan.

Terima kasih lah buat Pengasuh Anak3 i.
memang bertuah i dapat pengasuh cam Ibu dorang nih. selalunye masak2 hantar kat rumah. masa i berpantang sendirik kat rumah, Ibu dorang jugak yang hantar daun2 herba untuk mandian. kalo nak harapkan i ngan Cinta. memang beli yang dh keringkan tu jer lah. kekekekekek

eskrem masih berbaki lagi dlm peti ais, sbb i bgtau Delisha. eskrem tu ibu kasi mama.
jadik Delisha kena bgtau mama dulu kalo nak makan.
muncung jer mulut anak i tuh. x puas hati letuhhh!

Sekiann.. kesah eskrem mesia.

P/s: eskrem bubur kacang hijau adalah peberet i. korang suka perisa ape?





 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

9 comments:

SYANI said...

Sedap ni...
Kelmarin Aleeya buat aiskrim Malaysia ni perisa Milo & mangga. Penuh dalam freezer...

norhidana miswan said...

sedap2... i like....

amboih2 bt2 mintak pastu mcm malu2 kan... over tau...

Fiza Rahman said...

Feveret gak ni. Baru jer buat eskem malaysia ni weekend haritu. Perisa oren. Memang sekejapan jer lah habisnya.

ct cheery said...

Sy suka jugak..hehe...sedapnya terbyg

Kakzakie said...

Kakak pun suka Zura. Hari itu kakak buat bubur kacang tapi kacang merah tak habis pun kakak jadikan aiskrim juga. Nyonyot macam masa bebudak dulu hihi...

Rizziela said...

dulu masa kecik3..selalu gak mak buatkan ice cream kajang hijau

NzA said...

Huwaaa....lamanya xmkn aiskrim bubur ni,...

hainom OKje said...

Okje sebenarnya tak suka sgt eskrim. Tp kalau org nak bagi semua pun bedal hihi....tp kalau dpt eskrim perasa milo lagi best....kalau eskrim potong perasa durian. Kalau Mc D, oreo tu best jugak weyh....

Tp eskrim kacang hijo mmg femes zaman mak kecik

LYAfrina said...

sedapnyaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...