Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, October 30, 2015

...Betol Ke Nih? | Nak Beli Rumah Lagi....

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Jumaat yang Mulia.
Semoga kita semua mendapat keberkatannya. Amin~

Betol ke nih???

i memang ade target nak beli satuuuu lagi rumah.
sebab anak ade 3 dah kan~ jadiknye.. memang teringinnnn sangat nak beli lagi satu rumah untuk anak ke 3 pulak.
mudah2an ade lah rezeki anakda Amzar. Aminnn Ya Allah.

Cinta... cukup lah 3 jer anaknye eh? 
kalo anak 4, Cinta kena beli 4 rumah. Voleh kaaaa?

Itu target hidup i lah.
kalo boleh.. nak usaha dapatkan rumah untuk setiap anak.
2 rumah yang ade sekarang nih pon bukan atas nama anak2. semua atas nama mamapapa lagi. Hutang kat bank x habes lagi.

Kalo lah betol ape yang i print screen dlm FB tuh.
maknanye dari sekarang dah kena start kumpul modal. rumah ke 3 nih lebih sukar sket pembelian nya. Bank x luluskan 90% loan dah. 70% jer.
InsyaAllah.. ade rezeki nye tu. Amin~

Korang.. jom menabung utk 2 tahun akan datang~
harga rumah jatuh jer, kita pakat2 beli okeh.

Tips nak beli rumah boleh klik sini..


sekadar perkongsian pengalaman i beli rumah.
moga dapat membantu kalian.

Sekian..







 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

10 comments:

SYANI said...

Bagusnya uolss nak tambah aset lagi.. Semoga dipermudahkan segalanya ye..

Kakzakie said...

Kalau betul bagai dikata kita tunggu Zura
Tapi hari itu masa kami buat agreement kat lawyer utk rumah yg kakak nak sewakan dia pun ada cerita macam itu. Abang kata ada logiknya - bukan rumah aje Zura dijangkakan kereta pun sama tau..

ct cheery said...

I pun nak plan belilah.leh start saving from now.insha Allah.tq for sharing sis

Diana Rashid said...

kalau betul memang untung la...kumpul duit banyak2 beli rumah besar sikit..rumah saya yang sekarang kecik je..mujur ala anak pun 2 je..heheh..

Mama Myja said...

kalau betul akan jatuh kita pon nak beli jugak. Hahahha...
xper kumpul jer dari sekarang. Nanti senang dikemudian hari. Xyah tunggu umah jatuh pon boleh beli. hahaha

shark said...

i cukupla kot 2 rumah..hanggukkkkk nak bayaq rumah skang pun ;p hehe..
beli rumah bagus sebab aset yg takkan turun harga..:)

norhidana miswan said...

kalu betul lah... nk jugak membeli sebiji umah....

Elya Roza said...

elya pun dgr benda yg sama jugak sis...
harap2 btol lah kannn

hainom OKje said...

Okje dan Pak Jilap mmg tak de plan pun nak beli rumah lagi Zura.....cukuplah apa yg ada. Target kami nak zero hutang. Pak Jilap nak pencen umur 50 katanya.....

Kang kalau beli rumah lagi rambut Pak Jilap satu kepala putih hihi

LYAfrina said...

wahh..klo lah betul2... nk jugak lah..aset msa tua..utk disewa ke..
lya ank sorang je..hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...