Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, November 29, 2011

...Permainan tradisional | jongkang jongkit...

salam hari selasa semua!!
puas bercuti?? TAK kan?? hahahaha..
CUTI~ kalo dapat 2 bulan pon x puas jugak.. kikikiki..


hari ni nak share pasal permainan tradisional.. masa kecik dulu pon ai pernah jugak main.. skrg memang x dapat lah nak main lagi.. jom tengok mainan ape..

tadaaaaa.. jongkang jongkit.. kikikiki.. permainan nih hanya untuk papa2 yang kuat jek.. hahahaha.. macam my hubby.. bukan setakat Delisha.. My Anis naik skali pon dia okeh jek..

mengekek-ngekek delisha gelak.. sonok sangat kalo papa dia ajak main.. kadang2 papa dia angkat kaki sampai tegak ke atas.. dia releks jek.. ai plak yang menjerit2.. haih.. kena slalu pantau dorang nih main.. kalo x.. ade jek mainan pelik2 yang dorang buat..

tengok lah betapa sonoknye anak ai tuh.. sampai meleleh air liur dia.. hahahaha... tu yang belom menitik lagi tuh.. yang dah kuar cam air paip x yah citer lah.. sampai lenjun papa dia mandi air liur..muahahahahahaha...

sekian.. n3 permainan tradisi..

p/s: anak korang pernah main menan nih???

11 comments:

wahida said...

main cenggini kita pun boleh ikut bersenam sekali...hehe...

wan habibah said...

wah.. patut nya mak2 yg kena buat..
baru blh kempis kan perut

|| NaFiRaa || said...

wahida & habibah..
haah lah.. lepas nih ai nak take over mainan nih.. tapi kasi papa dorang duduk.. cepat sket kurus mana2 yang patut tuh.. muahahahaahaha

LYAfrina said...

suka.. suka.. sukaa...

masa kecik2 dulu lya tiap hari nk naik gni dgn mama n kakak... rindu plop zaman tu...

lening..asya lok warisi.. duk sajer2..mri la nak naik ni

eB ezrin said...

nostalgia kan? i lioke :)

Myra Jay said...

Heheee, myra pun dok main ni dengan Firas..

Kami panggil

Ku Ku Ku :)

Nens Collection said...

congek cadung..hehe..mainan ammar jugak neh..hehe

eT said...

maknyer join sekaki x???muahaha

Salina@IbuAqil said...

perghhhh Aqil smpai skrg dah berat bdn pun duk nak main menatang ni tau.. beratttttttt!! ;D

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

heheh.. saya pun pernah main gitu tecit² dulu..
alya pun sama, ngan abah die skrg pun duk men lg..!!!

heheh, mmg nostalgia kan...
suke sgtla alya, ngan sy cpt surrender..
dh 15kg nko, patah kaki mak taw!!!!!

ct rahani said...

alahai delisha.. suh papa mandi air liur ye.. hikhik..

sama la anak2 sy.. seb baik ayahnya rajin melayan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...