Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, November 10, 2011

...Kisah Sadis Nak Sambut Raya...

okeh... citer pasal raya korban lagi.. macam yang semua tahu.. ai kan x balik raya korban tahun nih.. kami sekeluarga raya kat perantauan.. sedih memang lah sedihkan.. tapi kena jugak tabah hadapi dugaan nih.. kikikiki..

gambar amik kat google..

walaupon beraya di perantauan.. ai kena lah jugak buat persediaan utk raya kan.. bila tanya hubby nak makan ape untuk hari raya.. hubby cakap dia nak makan nasi ayam.. ok.. ajak hubby gi pasar malam hari sabtu sebelom raya.. nak beli ayam dan bahan2 nak buat nasi ayam..

bila sampai kat pasar malam tgk kedai jual ayam x banyak.. carik punye carik..1 gerai jek jual ayam.. bila tanya.. SKALI!! ayam daging dh abes ko!!! tinggal ayam pencen jek.. haaa sudah.. nak masak nasi ayam cam ner lagu nih??? sudahnye.. x de lah beli ape2 untuk masak hari raya tuh..

pagi raya tuh.. memang x de lah masak pape.. sadis kan??? lepas jek hubby habes sembahyang raya.. hubby tepon adik dia kat klang tanya dorang masak ape?? hahahaha.. x malukan!.. skali adik dia masak nasi himpit + kuah kacang + rendang daging... haaaaa... itu namanye orang nak beraya.. beli bahan masak awal2..hahahaha.. sepantas kilat lah kami gi beraya kat Klang.. lepak sana sampai ke malam.. lepas isyak baru balik.. muehehehe...

raya di perantauan nih memang benar2 bagi pengajaran pada ai.. selalunye bila beraya kt kampung.. Ma dah siap2 beli bahan2 nak masak untuk hari raya.. kami adik beradik tolong2 mana patut jek.. skali bila beraya di perantauan..semua kita kena handle.. memang huru hara.. sudahnye.. x de laaa makanan untuk raya..

memang sadis... tapi jadik pengalaman yang paling berharga..

sekian..

p/s: ape citer raya korang?? best ke x??

8 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kitrang pun x raya sangat gak. keletihan :p raya tu makan yang mana ada ajer. nasi dagang hr selasa baru dpt merasa sebab kak ipar br buat :p mak tua tak larat :p

Kancilbiru said...

raya biasa2 jer..cuma buat makan2 untuk celebrate besday mak..pagi raya pegi mall beli henpon...hehe..

::NureeN:: said...

cptnyerr ayam daging abes.. mmg laku dipasaran.. ok la bleh beraya diumah adik meriah tue nasi himpit kan :)

Salina@IbuAqil said...

rayo x best.. Aqil semput.. ;( tp now dah ok dah dia.. Alhamdulillah!!

bintangku said...

raya thn nie raya sakan skit.... sbb? Buat aqiqah.. dah siap sembelih trus masak ramai2. Msk utk sekor kerbau, mcm kenduri kawen.

eB ezrin said...

kami rayer kat demc. hu3

Dalila Hamid said...

paling x tahan tgok gmbar makanam... lapaq ni...

Dalila Hamid said...

paling x tahan tgok gmbar makanam... lapaq ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...