Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, November 25, 2011

...Bawa Bekal Ke Tempat Kerja...


Korang bawa bekal x gi keje?? ai kadang2 bawak bekal jugak.. bukan setakat nak jimat bajet sangat sebenarnye.. tapi ai dah tak lalu dah nak makan kat kedai mamak bawah opis ai nih.. itulah satu2nye kedai yang boleh makan kat area opis ai nih.. huhuhu..sadiskan..

korang bayangkan..dah 5 tahun lebih dah ai keje kat opis nih.. sepanjang tuh jugak lah ai kena makan kat kedai mamak tuh.. ade lah skali skala big boss ajak kuar makan.. tak pon kelik ai ajak joint dorang makan... tu jek lah boleh tukar selera.. kalo tak.. kat kedai mamak tersayang tuh lah ai kena makan..

Bila dah x tahan sangat sebab dah boring nak turun makan.. makanye ai akan bawa bekal dari rumah siap2.. masak banyak2 malam tuh.. esoknye bawa bekal.. masa lunch, ai gi panaskan jek kat pantry..terus makan.. heheehe..

tapi hari nih ai nak tanya..

Ada ke orang lelaki yang bawa bekal gi keje??

suami korang ke?? adik lelaki korang ke?? kawan kat tempat kerja ke??

ade ke???

kalo hubby ai yang tercinta tuh... hehehehe.. dia tak pernah bawa bekal dari rumah.. errkkk.. bini dia malas masak ke?? ohhh... bukan2..eh! ke ye??? bukan kot..muahahaha

sebenarnye.. tempat keje my hubby ade makanan FREE pada waktu rehat dorang.. so, tak de lah hubby bawa bekal kan.. rugilah kalo tak makan makanan FREE kan!! hehehehe.. tapi kadang2 My hubby bosan jugak ngan menu FREE tuh.. so dia tambahlah lauk yang sedap2 sket.. dan kena lah bayar sikit.. tu jek laaa... untungkan!!! bila lah kampeni ai pon nak ade lunch FREE nih?? hehehehe..

okeh.. berbalik kepada soklan ai... ade ke suami/adik lelaki/kawan lelaki korang bawa bekal gi keje???

kalo suami korang.. cam ner cara dia mintak korang bekalkan makanan untuk dia??

sekian.. citer pasal bawa bekal..

6 comments:

maszmadi said...

kalu kat umah ada makanan lebih malam tadi punya, hubby masz suka rela panaskan balik n bawa makanan tu ke opis.. hehe

rajin somi i bawak bekal tau, tu pon kalo istri dia ni rajin masak lah.. hehe

- GC - said...

baru2 ni ada belen sambal udang kt rumah, so husband suruh panaskan and goreng teloq, dia nk bawak bekal.

nanti beli nasik and tambah la lauk2 lain. hehe.

wahida said...

laki aku tu tak pernah nak bawak bekal ko...huhu...mmg sepanjang aku kawen ni, dia tak pernah bawak bekal...

weh, laki ko ni keje apa siap dpt lunch free? jeles aku dgr weh...

ct rahani said...

sejak keje kt comp ni hampir 2 thn x penah kot bwk bekal.. lg pun byk kedai makan.. cuma ade yg jauh & dekat la.. klu kt comp lama ada la jugak bwk bekal.. hubby sy lak suka je bwk bekal.. kalau ader lauk lebih sure dia nk bawak bekal..

ibu nabil syahmi said...

suami i plk, kl.u i sediaka die bwk.. klu x, xde laa.. sbb i biasanyee masak cukup2 jee.. kdg2 je terlebih nii.. pas tu i bkn rajin sgt masak nyee.. klu ade mood je atau dh jemu xtau nk mkn ape...

Salina@IbuAqil said...

Rajin nye dear.. Kami x bwk bekal.. Maleh masak ini olang.. Hik3!!!! ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...