Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, November 9, 2011

...Cara Senang Ade.. Tapi Kenapa Masih Lagi Nak Guna Cara Susah!!! Bikin Orang Susah Saja!!...





okeh.. petang nih acara membebel di buka di kaunter blog ai neh.. sape yang nak tumpang membebel boleh joint k.. kalo ade sape2 nak tolong jelaskan pon boleh.. mana tau lah kan.. ade yang boleh bagi penjelasan yang boleh di terima dek akal ai neh...

okeh.. hari nih ai nak citer pasal 2 bank..

CIMB.. nih akaun My hubby..

Public Bank..ai punye akaun..

okeh.. kisah nye cam nih.. ai ngan my hubby kena gi print statment akaun.. untuk urusan pinjaman perumahan..

semalam ai gi CIMB bank seksyen 18.. print hubby punye statment dulu.. biarpon menunggu agak lama.. tapi.. bila dah sampai giliran.. trus dapat print 3 bulan statment akaun..tanpa banyak cekadak.. cuma dorang charge RM4 tapi trus tolak dari akaun.. SETTLE!!!

dah settle hubby punye.. gi ke PBB sek 15 shah alam.. pon tunggu giliran yang agak lama.. bila dah sampai no ai.. tetiba!!! pn tak boleh print statment kat sini.. kena print kat tempat akaun di buka.. WALAWEH!!!!! kat situ dh ade sedikit membara.. okeh tak pe.. nasib baik bukak akaun kat section 14 Petaling jaya jek... cuba KALAU ai bukak akaun kat PBB kat terengganu nun.. kena balik ganu semata2 nak print statment okeh!!! logik ka??? untuk pengetahuan semua.. hubby print statment akaun dia bukan kat tempat dia bukak buku akaun..

so.. pagi2 tadi.. ai mintak tolong kelik ai hantar gi section 14.. kalo gi sendirik kang sesat plak.. baik mintak tolong orang hantar kan... dah sampai sana.. orang tak ramai pon.. tapi boleh tahan jugak lah ai menunggu..

bila sampai kat kaunter.. officer tuh cakap.. ai kena request dan amik masa 2 hari baru leh print... YA AMPUNNNN!!!!! saborrrrrrr jek laaaa... haaaaa.. nih lagi sakit hati... sekali request charge RM10hengget + RM2 hengget setiap kertas.. kalo dia print 3 kertas.. makanye jadik RM10+RM 6= RM16...

arrrgggggghhhhhh.. tensen nye... korang x hangin ke??? dah lah makan masa 2 hari baru leh siap.. pastu kena charge mahal plak.. ai tak kesah bab charge2 tu..kalo service dia OK.. MASALAHnye!! nape nak kena tunggu sampai 2 hari... menyusahkan orang jek..

CIMB boleh print masa tu jugak.. tapi charge dia RM4 hengget jek.. sangat x puas ati.. PBB pakai sistem ape ntah cam tuh.. ish!! GERAM sangat.. TOLONGLAH.. kalo ade cara yang senang.. nape perlu guna cara yang susah!!! haih~ sabor jek laaa..

sekian..n3 membebel di petang hari..

p/s: sape nak tolong baking PBB sila kan.. mana tau ai yang tak tahu nape sistem mereka efektif sgt tuh!!!

11 comments:

- GC - said...

kenapa kena print account statement eh? sy tak kena pun.

|| NaFiRaa || said...

GC..
akak n husband keje swasta.. kena apply loan kat bank swasta.. kalo keje gomen memang x payah..hehehehe

Sidratul Muntaha said...

public bank
ekeke
bank kwsp kita ni
suiap sedia la yer esok lusa nka kaur duit tu..mcm2 kerenah
aku dah terkena dulu time uruskan pengeluaran kwsp bpk aku yg tak bape byk tu sbb sakit
mmg mcm gampang!!!!!!!!!!

ct rahani said...

sama cam maybank.. masa sy nk beli rumah dulu tensi gak ngan maybank.. kena tunggu 2 hari.. seb baik ader kawan kt maybank leh tlg buatkan.. FOC lg.. kalau x dia charge macam2.. pastu baru tau dari maybank2u pun leh print statement gak.. next time sng la.. print je terus..

Dalila Hamid said...

suami akak keja gov...nasib baik proses tu x rumit sgt..

Eida elHakim said...

Uihhh....membara ni.. Patut bakor jerr..hehee

wan habibah said...

erk??? ape yg susahnya?? mcm2 je bank ni...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kak eliss kat bank islam, tak payah tunggu nombor pun sebb ada kaunter khas. 5 menet dah siap ;p sajer nak bagi hangen :p nape tak prnt online jer stament tu?

Nens Collection said...

kalo bwk kertas sdirik guana?..kot buleh dikaun..kekeke

mmg byk cekadak..maybank pon kene tggu 2 hari gak..

bintangku said...

Cam mana prosedur beli umah yer? Saya nie ada jgk perancangan nak beli umah tp umah 2nd lar... :P

Anonymous said...

[url=http://kvartiravkazani.webs.com/]куплю квартиру в казани без посредников[/url]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...