Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, September 21, 2010

...Raya : Serang Rumah Moyang...

walaweh~ citer raya masih belom habes lagi.. mode raya pon x hilang lagi.. lagu raya pon masih lagi bergema di radio... sonokkkk~

oleh kerana gambar raya adalah terlalu banyak.. makanye ai pon dengan rela hati bahagi2kan gambar nih ikut suka hati ai..muahahaha.. okeh.. jom layan XTVT raya kami..

pagi raya kami gi jalan rumah2 sedara yang sekangkang kera jek jaraknye.. dah abes jalan rumah yang dekat2.. kami balik rumah dulu sebab kaum adam kena gi sembahyang Jumaat plak.. maklomlah raya kita tahun nih kan jatuh hari jumaat..

sampai2 rumah semua bukak baju dulu.. rehat2kan badan.. kumpul tenaga balik untuk sambung raya petang nanti.. lepas jek kaum lelaki balik sembahyang raya.. kami pon bersiap untuk sambung raya lagi...

SEKALI!!! pening carik baju masing2!!! terutama yg budak2 tecit yang bukak baju pastu campak sana sini.. baju dah lah sama.. muahahaha.. seb baik tukang jahit len2.. boleh jugak cam baju masing2..

PEACE... comel dak spek anis???

okey~semua sudah ready!!!! kita mula menyerang lagi!!!!

peace~ Lets GOOOOOOO... walaupon muka ai separuh jek.. tapi tetap anggun kan~ muahahaha.. anak dara ai lah nih.. sibuk jugak nak amik gambar..

okeh.. kali ni amik betol2 k~ tadaaaaaa... muka orang nak sambung gi raya.. rumah moyang anis jauh sikit lah dari rumah mak mertua ai.. dalam 2 kangkang kera.. haaa.. kira jauh sket laaa...

sampai2 kat umah moyang anis.. tengok moyang duk bersantai dalam buai... memang sonok.. tok cakap panas duk dalam rumah.. tu yang dia duk lam buai tuh...

bila semua orang dah serbu buai.. mula lah ade yang menjerit.. tgk muka my anis tuh .. muncung sebab cikya dia tumpang sekaki duk buai dia...muehehe

last2 tok a.k.a moyang anis mengalah.. bagi cucu ngan cicit dia main buai dulu.. muehehe.. sian tok.. dapat cucu n cicit yang ntah ape2 ntah! muahahaha.. hubby ai pon nak jugak joint tuh!! ai berani nak amik bahagian.. takut koyak lak buai tu..muahahaha.. ai jadik tukang amik gambar jek...

ni gambar time nak balik dah.. mak mertua ai dan bondanye.. time nih masing2 dah lari dari buaian.. tok gi duduk balik lam buai.. bersantai~

masih terasa lagi kemeriahan hari raya.. seronoknye~

sekian.. citer raya rumah moyang..

p/s: sape nak jemput ai gi open house angkat tangan!!! mueheehhe

12 comments:

Dhiaqiud said...

raye..raye..bl lak edisi raye ke2?

chugie said...

bestnye dapat landing kat buai tu.. di layan angin sepoi2 bahasa.. syok!

Yuni Aisyah said...

bestnya raya..hehe..selamat hari raya sis..=)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

jgn lupa ajak tau umah terbuka.thn ni rumah ku rumah tertutup..hahahaha

mamalieyna said...

waah ada moyang lagi ?..beruntungnya! seronoknye dok buai gitu, rumah tinggi gitu..

meriah raya ye...kitenye citer raya dh habis la..^_^

|| NaFiRaa || said...

Dhiaqiud...
cik ya.. raya ke 2 x gi mana2 pon.. sebab masing2 penat.. melepak kat umah jek sambil tunggu ammar haziq balik beraya..

|| NaFiRaa || said...

chugie...
kan~ tu yang sampai berebut2 tuh~

|| NaFiRaa || said...

Yuni Aisyah...
best sangat!!! selamat hari raya jugak buat kamu~

|| NaFiRaa || said...

elissmie...
aik! org ofer sape nak buat open jemput.. ni kita plak kena jemput..haih~

|| NaFiRaa || said...

mamalieyna..
ade lagi.. tu laaa... sempatlah main2 ngan moyang..

sebenarnya nak jugak tumpang sekaki.. tapi takut..muehehe..

dah abes citer raya??? panjang lagi bulan syawal nih.. boleh gi beraya lagi..kekeke

mamaaerish@eb said...

kalo la moyang kami masih ader....

eb x mnth... dpt wit rayer x?... hik3... ;p

|| NaFiRaa || said...

mamaaerish@eb...
x dapat duit raya pon~ bagi duit raya jer..muehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...