Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, December 17, 2012

...Bercuti Di Kuantan | Makan Rambutan...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin Semua.. Layan Blues ka?? muehehe

ai nih pon n3 draf siap2 nih.. tinggal publish jer.. time rajin draf n3..muehehe
Okeh.. dah lama tak bercerita ceriti.. Nak Abadikan kenangan hujung minggu KAMI.. bercuti ke Kuantan. Ke rumah adik ai Nens merangkap rumah mertua dia.. adik ai duduk ngan mertua.. hehehe..

walaupon itu mertua adik ai.. tapi KAMI rasa sangat rapat dengan mertua dia.. mungkin sebab masa adik lelaki ai disuspek mengidap kanser dan di rawat dia Hospital TAA kat Kuantan, Kat rumah itu lah KAMI satu Famili berkampung.. menumpang di sana.. sebab rumah Adik ai dekat jer nak ke Hospital. Terima Kasih Buat Mereka Sekeluarga.. Jasa mereka akan sentiasa di kenang. okeh panjang sudah Mukaddimah.. hehehe

Weken lepas Nens ajak Kami turun kuantan untuk sama2 merasa rezeki Allah.. buah rambutan.. Ma, Ayah dan adik pon turun dari Terengganu gak.. semua berkumpul kat sana..
sonok sangat dapat kumpul satu famili.. cuma adik lelaki x dapat joint sebab ade kenduri kawen kawan dia kat Perak..:( takpe la.. lenkali kita kumpul lagi~

Berlatar belakang pokok2 rambutan yang banyak.. keliling 1 rumah.. semua berbuah lebat.. memang rezeki tahun nih.. Buah rambutan menjadik.. kata mak mertua adik ai..

Delisha yang Demam.. kesian sgt.. tapi syukur, dia tak merenget sangat.. cuma baring jer dia.. kesian sangat.. sob sob sob! sekarang Delisha dah sihat dah.. syukur~

Demam pon tetap nak main dan aktif..
bila suhu badan naik baru lah dia baring jer.. cian anak mama~

My Anis n Ammar Haziq yang comot!
duk berkubang lam kolam ikan~
kasi can berkubang.. kalo kat shah alam mana leh wat xtvt cam nih kan~

Kami kat sana 2 hari 1 malam.. ini hari kedua dah..
pakat2 makan rambutan fresh! sedap! manis!

rendah jer buah rambutan nye kan! Delisha pon boleh petik sendirik!
memang syok abes lahhh~

bestnye~ terliur plak tengok buah rambutan nih~
kalo lah kuantan tu dekat.. mmg weken nih ajak gi sana lagi.. muahahaha..

memang tak abes makan!!
rezeki Allah~

terima kasih buat Nens dan keluarga serta famili in law dia kat Kuantan sebab sudi jemput kami sekeluarga makan rambutan.. memang makan rambutan sampai puas masa kat sana..
siap dapat tapaw bawak balik shah alam lagi..
Terima Kasih Allah~ semoga Mereka sekeluarga sentiasa di murahkan rezeki berlipat kali ganda.. amin~

sekian.. citer makan rambutan..

ade lagi citer xtvt kami di sana tau.. tunggu di n3 akan datang~

 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

23 comments:

SYANI said...

Rambutan jangan makan banyak2.. nanti batuk..

ct cheery said...

wah meriahnyer rambutan..best tu dpt petik aje..

Myra Jay said...

Wahh nikmat tu makan fresh dari pokok..
Siap Delisha boleh petik seniri :D

ct rahani said...

beshnya kalau ader pokok rambutan camtu kat rumah sendiri.. hari2 leh petik makan.. hehe..

maszmadi said...

bestnyer dapat makan durian fresh dari pokok nieh... nak jugak...

azi said...

sedapnya makan durian...mesti maniskan...akak ni selain durian, memang hantu buah rambutan....:)

azi said...

silap taip le...buah rambutan..he..he..

Anamarza Sue said...

memang terliur tgk rambutan tu, time batuk pun hadap je buah ni, bila malam mula la seksa nak tidur batuk tak henti2 hihih

Daddy Ziyyad said...

seronok la Delisha ...rendah melayut aja pokok rambutan tu kan...hihihi

.:: Mrs Z ::. said...

alaaahai bestnya...siap boleh petik2 sendiri tu...InsyaAllah hujung minggu ni nak balik kampong petik rambutan macam si kecik tu jugak..heheee...

Mummy Chubby said...

wah! kenduri rambutan tu...budak demam tupun makan rambutan gak ke??hehehee

Eliss Mie said...

syoknya mkn rambtan . nuha pun hantu rambutan. dulu ms kecik dia sebut butt, embut lepas tu mutan, skang cap cap rambutan iklan beras tu :p

Papa Mifz said...

makan boleh tapi control yer nanti sakit tekak la pulak....huhu

mamalieyna said...

best tuu..... musim rambutan, musim anak2 demam ^_^.. anak2 eina pun baru baik demam..huu~

eT said...

sonokkan musim buah skang ni...

inazamri said...

bestnye dpt petik buah rambutan sdiri camtu.rendang je pokok tu ye

::NureeN:: said...

eratkan silaturrahim :)

Nens Collection said...

Aku.demam 2 hari mc..balik kl kursus terus baham demam..esok nk g keje pon larat x larat jek..huhu...kes makan rambutan ngn duyan la ni x hengat..hoho...suara serak kalah ella..hoho

Nens Collection said...

Aku.demam 2 hari mc..balik kl kursus terus baham demam..esok nk g keje pon larat x larat jek..huhu...kes makan rambutan ngn duyan la ni x hengat..hoho...suara serak kalah ella..hoho

Nens Collection said...

Aku.demam 2 hari mc..balik kl kursus terus baham demam..esok nk g keje pon larat x larat jek..huhu...kes makan rambutan ngn duyan la ni x hengat..hoho...suara serak kalah ella..hoho

Nens Collection said...

Aku.demam 2 hari mc..balik kl kursus terus baham demam..esok nk g keje pon larat x larat jek..huhu...kes makan rambutan ngn duyan la ni x hengat..hoho...suara serak kalah ella..hoho

Fieza79 said...

puas lah mkn rambutan..jgn smpai batuk2 satu rumah hehee..

hurmm fieza ni kan dh smpai tk rasa dh nk mkn rambutan dahh...sb umah mak fieza 2 pokok berbuah lebat stiap kali musim smpai tk larat nk mkn..

Sharidawati Shahrudin said...

siap bawa balik rambutan ke shah alam tu.. banyak betulll hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...