Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, December 7, 2012

...FREE Gift Yang Tak Menggembirakan | Sejarah Nih!...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam hari Jumaat.. Moga kita semua mendapat keberkatanNYA..

Pagi Tadi Delisha Masih dedar2 lagi..
tapi lebih baik dari semalam.. sebab mlm tadi suhu badan dia tak de lah panas sgt..
cuma.. Delisha nih agak liat nak makan ubat.. kena berperang kalo nak bagi dia makan ubat.. tapi kalo mood dia baik.. senang plak.. hailah anak~

Okeh.. berbalik kepada Tajuk..
Pertama kali dalam sejarah hidup ai, dapat Free gift tapi rasa nak nangis..
haaaa.. Kau ade?? muahahaha..

Weekend lepas ai gi wat spek baru..
kat kedai spek dalam Care4 Sek 23..
Hari Ahad gi tempah.. Hari Rabu siap.. kebetulan hari Rabu tuh ai EL.. 
tunggu lah hubby balik dari OT, terus ajak hubby gi Care4..
tak sabar nak rasmi spek baru.. keh keh keh..

sampai kat kedai spek.. gembira jer tunjuk resit kat staff kedai sebab hubby dah bayar cash dah.. hahahaha.. thanks abang..
bila dah amik spek tuh.. adik tuh citer2 sket lah pasal penjagaan spek..

pastu kan! "akak.. nih free gift yang kami bagi"..
korang tau ape???? 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

OMG! OMG! OMG!
2 pasang Lens
terpaku! terkejut! terkedu!!
x terkata okeh!! bukan sebab happy dapat FREE gift tuh..
tapi rasa nak Nangis.. muahahhahahaha..

ai nih PENAKUT nak pakai Lens!
hahahahahaha.. giler kampung kan!! hahaha
bukan ape.. ai fobia dengan pengalaman kawan2 yang pakai lens..
pengalaman orang len.. tapi ai plak yang menggelupor fobia..

mana tak fobia.. lens tak boleh bukak sebab x sesuai dengan mata.. huhuhu
paksa bukak jugak sampai lens terkoyak! haaa.. seram ork!

rasa tercabar setiap kali melihat kotak lens nih..
dah lah lens berwarna.. tak menahan tuh!!
muahahaha.. kalo lens nih xde power senang ai pass kat adik ai jer.. tapi lens nih ade power plak.. huhuhuhu.. sadis sekali..

haih.. buntu tengok Free Gift kali nih..
nak try belajar pakai lens sendirik takut.. nanti kalo x boleh bukak siapa nak tolong..huhuhuhu.. 
penakut tak hengat lah!!
camner nih??

mintak pandangan kawan2.. lens nih okeh x?? merbahaya x kalo pakai??

ade tips tak untuk orang yang penakut pakai lens cam ai nih??

itu jer nak ngadu~ harap2 PapaMifz boleh bagi sedikit tips untuk ai yang penakut nih..huhuhu..

sekian.. citer pasal lens


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

22 comments:

Aishah Jahirah said...

xleh tuka ke free gift dia...adoi saya pun gerun nak pakai lens walaupun tertarik nak bg mata kaler2...
xtahu la,tp kalau kena cara mungkin xde apa kot..

SYANI said...

Kalau tak pernah pakai memang la rasa takut. Cuba dulu kot2 selesa. Kalautak selesa, mungkin tak sesuai... Bila dah biasa nanti, dah takde problem..

aNiS tHe BumbleBee said...

kihkihkih!anis dulu dpt freegift cl gak.pestu tergedik2lah nk pakai kan.tapi adelah xreti.smpai koyak rabak lens tu.kahkah!

spekibee ckp,xde manusia yg pakai lens smpai koyak rabak camnih tau tak?

ct cheery said...

nak pakai boleh tapi kena jaga kebersihan tu betoi2x lah..klu terkoyak lens jgn pakai bahaya.klu demam n selesema pun xleh pakai lens.let say lens xleh buang jgn memandai paksa, terus g jumpa doctor.biar doc yg buang..klu paksa takut kornea luka,lg bahaya..dan lagi klu org yg jenis mata kering xsesuai pakai lens..aduh!banyaknya tips..hahaha

aimaniman said...

Alahai.. serupa ler kita.. takut nak pakai lens..
Pernah org kedai tu nak pakaikan.. punyalah susah, dia kata mata akak x reti 'duduk diam'..
Rasa boring dah pakai spek.. nak cuba lasik la..
Siapa ada pengalaman?

Masya said...

kite pun penakut pakai lens... mmg tak pernah pakai... nak pakai eyemoo pun kdg² terkial² nak titik tau...

Salina@IbuAqil said...

Ina dlu sebelum ada Aqil mmg rajin pakai lens..
Bygkan kalo p opis bleh tertido sdangkan lens ada dlm mata..
Hah!!!
Bahaya sggh kn..
Tp skrg sjak pg2 duk bersilat ngan Aqil..
Mmg x sempat nak bercontact lens..
Hi3!!!!!!
TC & Happy Weekend yer.. ;)

Zura Zue said...

kalau boleh xnk pakai spek tp sbb terpaksa...ape lg lah nk pakai lens..tgk org pakai pun cm takut je..

Norzie hany said...

Belajarlah pakai Zura,mana tahu kot okay cuma kena pandai jaga kebersihan lens tu aje.

Myra Jay said...

Zura banyak dengar pengalaman sedih kawan2 tu yg fobia, so far orang lain pakai ok je tengok at least kita ingat bila tmpoh sptutnya lens kena buang..

Bila dah pakai kena rajin la, takut bahaya kan :D

zh-ena said...

sekali seumur hidup ena pernah pki sekali jea tu pun pakai masa nak kawen dulu
sebb nak nampak cantik jea hahahahaha

maszmadi said...

huhu takut jugak..... sebab x pernah pakai...

Papa Mifz said...

secara jujur PM tak pernah jual contact lens brand Simvue tuh...so PM tak pasti ok ke tak contact lens tuh...

terbaca ianya untuk 3 bulan kan?? better jangan pakai sampai 3 bulan k...sebulan jer cukup...untuk kesihatan mata kita juga...:)

Marya Yusof said...

As salam Zura,

Tahniah! Bestnye dpt free gift! Lens kaler2 lagi! :))

Marya pun xsuka pakai lens sebab mata kering... last pakai masa tunang & kahwin...terpaksalahkan takkan nak pakai spek lak bersanding kan...hehehe... nak elak koyak kena pakai pelembab dgn titis mata tu... biasanya dia bg package...

ada kawan Marya pakai smp kena infection... Tp ok je Zura kalau nak pakai... jaga kebersihan masa nak pakai & tanggalkan tu insya'ALLAH takde apa2... kaler2 lagi! Warna apa? Biru ada? Macam baby doll ler nnt...hehehe :)

Salmiza said...

Hihi penakut cam kite gak... Seumur idup x penah try pun... Takoooottt

LYAfrina said...

hehe.. mcm2..waa.. lens lg tu free gift dia...lya pnh pakai lens y bpower.. ok je.. tp kna jaga betul2 zura.. xdelah myakitkan pon... cubala dulu..

Atia Adina said...

ish ingatkan apa lah tadi...hehehe...kalo takut baik tak yah pakai

ct rahani said...

x penah pakai lens zura.. so x der la tips.. huhu.. x pe try la pakai mana tau sesuai lak ngan zura..

hope delisha dh betul2 sihat.. amin..

inazamri said...

akak penah la pakai 5 thn lepas..mcm2 kaler gak la akak pakai..mula2 tu mmg takut sikit mcm tak leh nak masukkan..tapi bila nk kuarkan senang je la.cuma ada la sekali tu terjadi masa nak masukkan ke mata tu tetiba je terpelanting lens tu ke almari baju..terus stop pakai....nyusahkan je hehehhe

wahida said...

aku mmg pakai lens nok..kalau outing, mmg aku pakai lens, kalau gi keje je pakai spek...

ko tak yah takut, as long as ko boleh jaga lens ko dgn baik, ok dah tu...masa nak pakai atau tanggalkan tu tgn kena bersih, pas tu cuci dgn solution dia dan rendam sekali...

tu yg penting...

selagi ko jaga kebersihan, insyaAllah takde apa2 nok...

sbb aku dah pakai lens dah 11 tahun dah nok...Alhamdulillah takde apa2 infection...

ko try la nok...mesti gojes mata ko nok...hehe...

Eliss Mie said...

nak tambah sket darjah fobia raa.

cikgu kak eliss pun koyak retina dia gara2 lense, seumur hidup x leh pakai lense dah :p

ada kes abg kak eliss ckp, budak perempuan ni siap buta gara2 lens sebab dia tengah buat BBQ , lens dia jadi cair..

ai pun fenakut jugak..pakai jer la spek :p

Nafira usof said...

Eliss mie..

OMG!! takutnye!! uwaaa..
cam ner cuba nih.. huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...