Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, December 27, 2012

...Persiapan Pra Sekolah My Anis...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam hari Rabu Yang amat liat nak bangun..
Rasa cam nak ngelat tak mau gi keje jer.. bila tengok anak2 ngah sedap tido, rasa nak join sekali jer.. padahal dah siap mandi dah..huhuhu..
Nak cuti lagiiiii..

okeh.. dah hujung2 cuti sekolah nih, mama papa tentu sibuk uruskan persiapan anak2 untuk masuk sekolah kan~
sama jugak dengan ai, tahun depan My Anis dah masuk Pra Sekolah. walaupon tahun lepas dah masuk tadika.. untuk tahun depan My Anis berpeluang ke Pra Sekolah yang begitu sengit persaingan untuk menempatkan diri kat situ.. Syukur~

Persediaan kelengkapan sekolah My Anis agak sama dengan persiapan untuk murid darjah 1. Ade orientasi, kena beli buku tulis cuma bezanye, pra sekolah x payah beli baju sekolah. pihak pra sekolah akan sediaka baju seragam. mama papa sediakan duit ajer.. hehehe..

untuk kelengkapan alat tulis, mama papa di beri 1 senarai kelengkapan yang perlu di sediakan dan semua kelengkapan perlu di serahkan pada pihak Pra sekolah pada hari Orientasi. semua kelengkapan tuh akan di simpan kat sekolah.

antara kelengkapan yang mama papa kena sediakan!
tulis nama pada setiap barang.. nak elak tertukar kot..
tak berapa pasti kenapa cikgu minta bedak n sikat~ takpe, untuk anak sendirik jugak..hehehe

gigih lah mama papa lekatkan tanda nama My Anis kat setiap batang pensel kaler tuh..
Masa ai kecik2 dulu, teringin sgt lah nak beli pesel kaler yang kotak besar cam nih.. tapi dulu tak mampu nak beli sendirik.. sudahnye, beli untuk anak.. dengan harapan nanti2 mama pon boleh tumpang kaler2 jugak.. muahahahaha..

Pesanan Buat Kakak Anis..
Belajar rajin2 yer.. andai suatu hari nanti kakak baca coretan mama nih.. semua persiapan persekolahan kakak nih, mama papa carik yang terbaik ikut kemampuan mama dan papa tau, Mama Papa harap, Kakak belajar rajin2 k~untuk diri sendiri dan orang2 yang menyayangi kakak.. mama papa sentiasa doakan yang terbaik buat kakak.. moga kakak menjadik contoh buat adik2 k!

sekian.. citer persiapan sekolah My Anis~

p/s: Korang dah buat persiapan sekolah anak2??


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

21 comments:

SYANI said...

Anis mesti eksaited nak sekolah kan..

Cho Zila said...

tak dapat pra... best kan masuk pra.. cikgupun baguih..
anis mesti dah tak sabarkan...

mamyharraz said...

selamat tempuh alam persekolahan buat anis :D
belajar rajin2 tau ;)

ct cheery said...

mesti dia tak sabar nak masuk sekolah kan? nephew cheery xsabar nak masuk sekolah koz nak main jongkang-jongkit ,anis jgn mcm tu taw?hahaha

Myra Jay said...

Wahh kaler pensel ada tag nama :)

Syok Zura anak dah masuk skolah, best kan :)


p/s: Kami berpotluck kat rumah Nureen :D

Daddy Ziyyad said...

Ekekekeke..setiap batang pensel warna ada label nama! Tapi mmg kena buat, kalau tak, hilang la jawabnya...

Pra sekolah kat sekolah mana ya?
Teringin pula nak masukkan anak saya ke pra sekolah..mmg semua sekolah ada ke? anak saya tahun depan 5 tahun, saya masukkan dulu ke tadika..

Mummy Chubby said...

Sama la kita...dalam sbok nak kawen ni, mummy kena setel persediaan pra sekolah khaleesa.baru jap tadi gi buat sticker nama.jumaat ni de exam..sabtu plak orientasi, suai kenal & pendaftaran.berdebar ni anak nak sekolah...ouh! terasa tua..hehehee...good luck anis.

TeacherAzimah said...

Zura...pra sekolah best tau...i am very sure anis will enjoy kat pra nnt. Insyaallah...

~aYu~ said...

anak ayu skolah tadika yg sama je. ayu mmg tak apply pun praschool. gigihnya mama ni lekat nama kat tiap batang pencil colour.. ayu xrajin la nak wat camtu..

Eliss Mie said...

weekend hr tu pegi beli beg sekolah dia utk tahun depan, alih2 dia nak bawak gi sekolah hari ni terus..geram rasa tapi layankan jer la, lagipun minggu depan jer lagi.

maszmadi said...

sikat ngan bedak? kat sekolah ada mandi2 kut lepas senam waktu pagi... haha agaknye lah kan...

azi said...

mesti Anis teruja nak masuk sekolahkan...yelah kelas pra tu dalam sekolahkan?....

akak dah siapkan semua keperluan anak-anak...cuma baju sekolah aja Sabtu ni baru siap..

.:: Mrs Z ::. said...

bestnya anis dapat pra sekolah ^_^

rajin la zura tepek satu2 nama kat pensil warna tu..rasa macam nak tiru la..heheee..
samalah kita zura.. tulis blog ni mmg nak suruh anak baca satu hari nanti kan...nak tunjuk betapa pentingnya dia kat kita ni kan ^_^

acik doakan semoga anis berjaya dunia dan akhirat ye ^_^

mamalieyna said...

Yelah..kita dl mana mampu kan..apa2 pun mesti terkenang, klu dl kita susah nk dpt sesuatu..untung anak2 kita skrg.. :-)
Anis mesti excitedntu.. :-)

Norzie hany said...

Tgk barang kelengkapan tu mesti anis tak sabar nak ke sekolah.Semoga anis menjadi anak yang berjaya dan membanggakan kedua ibubapa.

Zura Zue said...

mesti anis xsabar2 nk g sekolah

ct rahani said...

mesti excited anis nak gi sekolah baru ni kan.. gud luck yer syg.. :)

Aishah Jahirah said...

dah besar anis.masuk pra sekolah dah...belajar rajin2 ye anis..

Atia Adina said...

bagus mama anis....kalo ilang gak kaler anis tak tau lah.....

Rozita abd rahman said...

apa syarat utk pra sekolah ye?

Sidratul Muntaha said...

thun ni aqil punya staionary mmg dari awal 4 yo dulu kat sekolah dah siapkan oleh sekolah.
bayo duit buku smpai 60 hengget..
ujung tahun..
amik report card..
haa..
hamek ko.
berbelas2 buku teacehr dia bag balik..
dgn drawing2 dia seme..
adoi..
penuh lemari weih..
ahahhaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...