Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, December 20, 2012

...XTVT Di Kuantan | Mandi Manda...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis..

hari nih nak sambung citer Kami berhujung minggu di Kuantan.. Rumah adik ai, Nens
masa plan nak turun ke Kuantan, Kami dah pakat2 dah nak gi piknik kat sana.. memula pikir nak gi mandi pantai.. tetiba teringat plak 1 detinasi best yang adik ai pernah wat n3 kat blog dia.. keh keh keh..

Destinasi : Sungai Lembing~
air sangat lah jernih masa kami ke sana.. memang teruja sangat nak terjun sungai.. air pon x dalam sangat.. memang sesuai untuk kanak2 riang mandi manda..
sesuai jugak untuk mama2 riang yang tak tahu berenang.. kah kah kah!

memang berjasa betol pemanggang ajaib adik ai nih~
senang keje bakar membakar kami kat tepi sungai tuh.. 
teringin jugak nak beli 1 set.. insyaAllah~

Tempat orang2 yang x mandi berehat.. kikiki..
yang baju hitam tuh mak mertua adik ai.. yang baju kelabu tuh my Ma..
turun dari Terengganu untuk sama2 berkumpul~

Tudung yang adik Na n Nens pakai tiada di pasaran yer..
muahahahahahaha.
Acara yang ditunggu2.. BERENDAM!! oyehhh!

lepas siap bakar ikan.. sebenarnye x sempat siap pon~ mintak my Ma sambung bakar.. sebab anak2 mereka sudah tidak sabar nak terjun sungai.. hahahaha

berendam + makan + bergossip!! hahahaha.. 
syok abes~

jernihkan airnye~
ibu menyuap anak makan~ kalo nak harapkan anak2 naik makan.. 
memang tidak makan lah jawabnye!

Hantu air!! hahahahahaha..
Ammar Haziq.. Juara mandi sungai!!

Naib juaranye~ 
My Anis~ berendam tak naik2..
sonok sangat dapat mandi sungai.. air plak x de lah sejuk sangat.. boleh lah berendam lama2.. 

Model batu sungai.. hahahahaha
sungai nih memang banyak batu.. tapi batu bulat2 n cantek2..
kalo nak wat hiasan kat laman rumah, memang cantek!! lawa2 batu kat sini~

haaaaa... nampak x sepanjang tepi sungai tuh?
penuh dengan batu2.. memang x habes kata adik ai.. serius.. sapa yang suka hiasan batu memang elok lah ke sini.. Free jer~ hehehehe

sesi bergediks dalam air yang tak berkesudahan~
kaki bergambar ini olang! hahahahaha

ini olang jugak!! 
tudung ai n baju my Delisha tiada di pasaran jugak!
suka sangat gambar nih.. sebab tuh nak tempek jugak.. keh keh keh 

My Delisha yang tak bape sihat masa tuh~
berendam jugak.. sebab tuh demam x kebah kot.. keh keh keh..

Me, My Anis n My Delisha..

Me n My Lovely Hubby~

bersiap nak balik dah..
walaupon ade 2 budak x mau naik2.. tapi tetap kena paksa balik.. 
dalam kol 5 lebih dah gerak balik.. tapi x terus balik rumah.
singgah satu bandar lama yang penuh dengan sejarah~

Kemanakan KAMI??? tunggu cerita di N3 akan datang~

sekian.. citer mandi manda..

 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

26 comments:

Nens Collection said...

Ekeke..comel2 xdan nk.buat n3..hoho..aku mc lg harini..mlm.g cucuk.sejarum br kebah demam..huhu..kt umah ade tenet dh..br pasang celcom wifi..ekeke

ct cheery said...

eh,,sejuk rasa kat sini tengok air sungai tu..eh!wajah sis n delisha seiras lah..hehe

eT said...

haha..baru nk tanya beli katne tudung2 tu..keke

Nafira usof said...

Nens..
okeh lah kalo cam tu~ senang sket nak chit chat malam2.. hehhehe..

moga cepat sembuh~

Nafira usof said...

ct cheery..
hehehe.. yang yang kakak copypaste muka papa dia kan~ yang adik copy muka mama.. adil lah tuh~ kang jeles plok~ mueheheehhe

Nafira usof said...

eT..
limited edition.. hahahhahaha

SYANI said...

Bestnya gi mandi manda kat sungai...

P/s : Baru perasan watermark baru..

~aYu~ said...

hihi... jernihnya air dia.. sure sejuk tu..

Anamarza Sue said...

Bestnya tengok air tu, jernih je, tak dalam pulak tu, elok untuk anak-anak mandi kan

Eliss Mie said...

sedapnya mandi sungai..terliurnya nak pergiiiii mandi sama...

.:: Mrs Z ::. said...

bestnye...nampak sejuk je...

Papa Mifz said...

dah lama tak mandi sungai...huhu

Daddy Ziyyad said...

Cantiknya pemandangan nya...batu2 banyak, cantik....berapa jauh dari Kuantan ya?

Myra Jay said...

Memang jernih airnya..

Bestnyer dapat berendam :D

Masya said...

jernihnya air.. kelas.. bumbung piknik hihihihihi....

Sidratul Muntaha said...

ahha.
selamba ja ko tak pakai tudung..
klu laki aku tak dpt la..
nak tak nak mmg mandi kena pakai since size istimewa nene aku and backside..
mmg klu terbuka je kena amuk dgn laki aku..
tpikan..
klu dh antu bergmabo..
samalh kita
ekekek..
aiyaoh..
bila la aku ade masa nk jumpa ko ni
ghihiihiih

maszmadi said...

wah..... macam best jerk sambil berendam sambil makan... nanti balik kampung hubby nak pi lah... hehe

azi said...

jernihnya air sungai tu......teringin nak mandi...:)

Marya Yusof said...

As salam Zura,

Best best! Pernah baca kat entry Nens dulu, tp masa tu air agak keroh... menariklah tmpt ni...mcm safe je... :))

Pemangang ajaib tu pun menarik gaks...hikhik

eynda said...

Menarik!! Eynda dah masukkan dlm list tempat percutian hehe..

Cho Zila said...

sana sini orang dok tayang pemangggang ajaibni.. kena gak ada satu yerk..

besttu berendam.. berkubang.. amek gambar.. makan2... cerita2.. best.. best..

ct rahani said...

beshnya mandi sungai.. nak2 sungai yg jernih camnih.. jauh dr pencemaran alam.. :)

TeacherAzimah said...

Wei...punya dah lama x mandi sungai camni... Air terjun pun dah lama x mandi, mcm best jer ni. Blh zura bg info lg pasal tempat ni? Ada resort tak? Cetek mcm tu sgt best utk anak2 tu.... eeee teringinnya nak ke sini!

::NureeN:: said...

best tang part mkn smbil berendam tuh... dusss jeles2.. teringat zmn sek ren dolu.. dkt umah ada sungai.. pakat ngan jiran sebelah bwk bekal dr umah g berkelah kat sungai bestttt ooooo

mamyharraz said...

bestnya berpicnic..
budak2 mesti suka kalau dpt berendam dlm air camni kan.

Izan Ishak said...

siyes tergoda nak pegi mandi manda kat sana. jernih betul airnya tu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...