Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, November 30, 2011

...Tarikh Tamat Lesen Memandu = Tarikh Lahir [UPDATE]...

Pertama sekali.. cek dulu lesen korang.. cek sekarang!!! dh expired ke belom??? ke dah berbulan2 expired??? ohohoohoh.. bahaya tuuuuu...


okeh.. hari nih ai nak citer pasal lesen memandu.. sila abai muka ai yang kiut miut tu..muahahaaha.. okeh.. dari tahun 2004 lagi ai dah ade lesen memandu.. tapi beberapa tahun lepas jek ai baru berani nak drive kete.. kekekeeke..tu pon kete auto..kalo manual tak tau lah jalan lagi ke tak kete ai tuh..heheehehe


semalam 29.11.2011 lesen memandu ai mati.. setelah 2 tahun x renew sebab my hubby dah siap2 renew lesen ai untuk 2 tahun.. baguskan~ kikiki..

nak tanya.. korang ade dengar tak pasal tarikh mati lesen memandu akan di selaraskan ikut tarikh lahir pemegang lesen.. haaaa.. nih nak citer nih.. semalam my hubby gi renew lesen memandu ai nih.. My hubby renew lesen ai untuk 3 tahun terus.. kalo ikutkan tarikh mati untuk 3 tahun akan datang.. lesen ai akan mati pada 29/11/2014...

TAPI.. Oleh kerana birthday ai adalah 31.03 makanye tarikh mati lesen ai adalah...


tadaaaaaa.... 31.03.2015... yeahhhh.. untung 4 bulan.. kekekeke.. tapi my hubby nanti lagi untung.. lesen dia mati bulan 2.. birthday dia bulan 9.. 7 bulan jugak untung tuh.. kekekeke..

kenapa ai cakap untung??? sebab nye!!


cajnye tetap sama!! RM92 hengget untuk 3 tahun!! yeahhhh...

so.. sape2 yang belom renew lesen lagi.. boleh lah renew cepat2.. sebelom kena saman.. heheehe.. lepas nih susah sikit lah nak bagi alasan lupa nak renew.. sebab bila sampai jek birthday terus ingat kan lesen memandu.. ke ade orang yang tak hengat birthday sendirik.???.urmmm..

sekian.. citer pasal lesen memandu..

p/s: korang dh renew lesen ke belom nih???

p/s: atas nasihat kawan2.. ai edit balik gambar lesen2 tuh..hehehe.. thanks semua.. sayang korang!!!



21 comments:

::NureeN:: said...

nureen last bln 5 nanti.. zura nk khabo ni, sbg nasihat, klau bleh lesen ke ic ke apa2 yg berkaitan dgn diri kita jgn terus n3kan mcm ni tau bahaya.. mcm2 org bleh buat ;)

MRS. K said...

i punya lagi 2 minggu tamat.. hehe

Salina@IbuAqil said...

Uishhhh!! Yang kalo kes ina camna plak erk?! Sbb bday ina 28Jan.. Tp lesen mati bln Julai 2012.. Nk kena renew jgk ke on my besday Jan thn dpn? X pahe teman.. ;)

|| NaFiRaa || said...

Ina..
tak payah.. tunggu jek lesen tu mati.. bila renew nanti dorang akan tolong selaraskan date tuh sama dengan tarikh lahir kita.. x yah pening2 pikir k~

|| NaFiRaa || said...

Nureen...
mekasih atas nasihat nureen tu yer.. x terpikir plak tadi.. lepas nih kena lebih berhati2..

|| NaFiRaa || said...

MRS.K..
ohhh kena wat remainder dh tuh.. takut lupa..kekeeke

Munnafendy said...

lmt lg...bln 9 tahun dpn. me pun renew 2 tahun terus..taun dpn renew plak 5 tahun..haha

eB ezrin said...

comeynyer gambor zura tuh. ekekekekkekeke.
ps: tapi betoi kater nureen. naper x blurkan info tuh dear... sempat lagi nk blurkan tuh. sbb esok2 takut ader yg search. :)

ct rahani said...

sy aritu bulan 10 gi renew.. tp diorg cakap lum start lg ikut tarikh lahir nih.. padahal dh lama dgr pasal nih.. so renew utk setahun jelah.. baru lagi ke diorg lancarkan..

Nens Collection said...

roadtax xnak ikut tarikh besday skali ke?..kene untung 2 3 bulan free nih..huhu

|| NaFiRaa || said...

CT...
dorang start 21 nov ari tu.. memang sebelom tuh dh kecoh dh pasal nak sama date tuh..

|| NaFiRaa || said...

Neni..
haah kan~ kalo wat utk roadtax+insurance baru untungnye berbaloi2..hehehehe

|| NaFiRaa || said...

eB..
mekasih atas nasihat tuh.. zura dh edit balik dh.. heeehehhe

|| NaFiRaa || said...

munna...
senang sket kan~ x yah nak pikir tiap2 tahun nak renew.. hehehehe

Dalila Hamid said...

dela tgh bln 12 bru nk renew...hhe

Papa Mifz said...

oh dah konfem yer bendo nih..thanks for the update...

maszmadi said...

masz nyer dah expired 28 hb ritu, ari ni baru suruh abg kat opis ni renewkan..... x tau lagik untung ke rugi coz besday bulan 5 n lesen x sampai kat tangan lagi...

LYAfrina said...

bagus gak cam tu.. senang kt igt kan.... lya dah samb baru2 ni .. setelah 2 nak masuk 2 tahun x renew.. dasyat kan???

aikk?? nama azura yer?? slama ni lya asyik pgil nafira jer.. huhu... sori yer.

mamalieyna said...

tahun depan baru mati..tp tulah asyik renew2 je, tp tak drive pun..hahaha..rugi betul rasa =P

kite pun besday bulan 3, lesen mati bulan 7..herm..untung jugak la ye..hee~

e.l.i.s.s.m.i.e said...

mati bulan 4 ni :p bulan 9 br birthday :p kira untung jugak laa 5 bulan.

Myra Jay said...

Myra thn depan baru renew lesen, untung 2 bulan jek.. :)

Lesen mati bulan 3, besday bln 5 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...