Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, July 13, 2011

...Pembantu Mama...

Pembantu mama.. My Anis laaa... kat rumah mmg dia yang slalu tolong ai... dia yang selalu bantu ai handle baby bila my hubby keje malam.. My anis sangat membantu mama dia nih.. macam2 bende dia dh boleh buat.. kalo dia x de.. memang susah ai nak handel baby sorang2...

tolong mama jemur baju baby.. ai jemur yang besar2.. pastu yg kecik2 sume bagi dia jemur... yang besar2 dia x cukup tinggi nak tolong jemur..

nih plak dia ayun buai adik dia.. ai sibuk kemas dapur.. bila bb jaga.. ai suh dia ayunkan buai adik dia.. dia bawa bantal skali tepi buai adik dia.. sambil2 tengok tv..dia ayunkan buai adik dia.. abes kemas dapur ai tengok.. My anis dah fengsan sama2 ngan adik dia..hehehehe.. kesian anak mama.. ngantuk sangat lah tu..

bila hubby keje malam.. slalunye My anis yang jaga adik dia bila ai nak sembahyang.. bila adik dia bunyi suara cam nak nangis.. dia pon akan nyanyi lagu untuk adik dia.. slalunye lagu tepuk amai-amai laaaa... tonggang terbalik abes lagu tu di kerjakannye..hahahaha.. kadang2 ai gelak sorang2 bila dengar dia nyanyi untuk adik dia..

kadang2 sampai lompat2 depan adik dia sambil nyanyi lagu tepuk amai2 tuh.. yang heran nye terus diam delisha tengok kakak dia nyanyi.. kagum kot tengok kakak dia..muahahahaa...

terima kasih anak mama.. sebab slalu tolong mama jaga baby.. nanti kita ajak papa gi mandi2 lagi k~

sekian.. citer pasal my anis..

p/s: sejuk jek hati bila tengok anak kecik pon boleh tolong mama dia kan..


10 comments:

Nens Collection said...

kiki..pandainye kakak anis yg baik hati ni..mmg boleh arap lah..hehe

Zura said...

dh boleh harap dah anak dara sorang nie..

zaidah said...

lepas nie anis nyanyi lagu rasa sayang plak yer...hehehe

Fieza79 said...

hurmm bagus dah boleh di harap pun...ringan sikit beban keje kat umah tu...

Myra Jay said...

Heheee, pandainya kakak ngasuh adik..
Kecik2 dah boleh diharapkan.. :)

Delisha terpegun tengok perwatakan kakak dia ler tu, tunggu masa nk join sekali..hehehee

cik nani said...

bagusnye kakak anis..terharu rasa..ngeee..bertuah mama die.,=)

Shiela Latif said...

rasa teringin anak pompuan lak mama...hehe

Ma said...

hehehe.. alhamdulillah.. kecik2 dah pandai tlg mamanya.. :)

mamalieyna said...

waa good sister la anis ni...tak sabar nak rasai experience anak dua ni..hee~

dbalkis said...

bagusnya..pandai sungguh kakak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...