Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, February 21, 2012

...Kagum Dengan Kenderaan Awam Sekarang...


Salam Hari Selasa..
Hari ini hari ke 2 ai naik kenderaan awam ke tempat kerja..
ai rasa banyakkkk sangat perubahan pada kenderaan awam kat lembah klang sekarang nih.. last naik kenderaan awam nih masa memula peknenkan delisha.. lama jugak lah x naik..

seawal pukul 7.15 pagi My hubby hantar ai ke stesen komuter..sambil2 hubby nak gi keje..ai tumpang jek la dia kan.. kalo ikutkan dekat jek stesen komuter shah alam tuh dengan rumah ai.. tapi kalo jalan kaki..berpeluh jugak lah.. kikikiki..

dalam 7.20 lebih2.. komuter dah sampai.. komuter sekarang nih sangatlah selesa.. semalam punye tren yang ai naik.. ade tempek "WIFI Zon" ko!! tapi ai tak dapat nak konfirmkan betol ke ade wifi kat dalam tren tuh sebab tepon ai 'terlebih' canggih..muehehehe.. ade sape2 boleh jelaskan x pasal Wifi dalam tren nih??

pastu ai turun kat stesen Subang Jaya.. jalan kaki sikit sampai depan Subang Prade untuk amik bas plak.. berfeluh jugak lah.. kata nak buat senaman lah sangat kan~

Bas Rapid KL Subang Jaya ke LRT kelana jaya..
bas nih pon makin selesa dan canggih ai rasa.. selesa sangat2.. boleh bayar pakai touch n go dan Duit.. pastu teknologi untuk kegunaan pemandu pon canggih sangat.. KAGUM sekejap rasanye..

dalam bas sangat selesa.. mesra OKU.. tempat untuk kita berdiri pon disediakan tempat kita berpegang.. rasa selamat lah bila kita kena berdiri.. hehehe..

1 jek ai kureng berkenan kalo naik kederaan awam.. BAU yang kureng menyenangkan.. lepas nih ai nak cadangkan ade 1 alat utk kesan bau badan yang kureng enak.. kalo di kesan bau tuh..trus spray jek ngan minyak wangi.. haaaa.. ok x?? baru lah semua penumpang selesa.. muehehe.. harap2 cadangan ai di terima..muahahahaha

sekian.. citer pasal public transport.

p/s: korang gi keje naik ape??

16 comments:

::NureeN:: said...

teringin nk bwk ellesya naik komuter :)

Fieza79 said...

best pulak tgk zura naik kenderaan awam...kalu kat sini takde la specel mcm kat sana..nyakit kan hati ada lah naik kenderaan awam kat sini..lg baik naik motor cabuk lg tenang jiwa hahaaa!

Aine Ainun said...

Setuju sgt ngan pencemaran BAU tu..eehehhee...

Kalo sy ready ngan minyak;)

LYAfrina said...

RINDU NK NAIK lrt.. APAKAN DAYA..KAT SINI MANA ADER..HUK2...

KLO NAIK RAPID KL TU..CAM NK TCAMPAK JE RSA..LAJU DOK OH LALU.

mamalieyna said...

lama giler eina tak naik kenderaan awam ni, tmbh2 lrt tu..sejak ber'anak' ni...herm..teringin jgk la..mkn hebat eh..^_^..bagus la kan..

hajarus said...

hjr name jer keje wat project komuter... tp jrng beno dpt naiknyer pun... huhu... :)

eB ezrin said...

drive sendiri.
tapi betula la, nau bdn. adeh. kat sini kalo student iran msk... leh pengsan eB... nasib la x preggy kalo x, mau eB mc. hu3

ct rahani said...

jb x der komuter.. public bas pun dh lama x naik.. ari2 drive je keje.. seb baik dekat jer.. hiks..

sue zainun said...

hehe cadangan disokong :p sue jalan kaki jer..opis ngan umah dekat sgt..

Aishah Jahirah said...

bagus jugak cadangan sape yg bau smcm tu kasi sembur je ngan perfume....haha...komuter kalau kt serdang mak aih penuh sokmo klau peak hour tu.tp nk elak jem elok la nek public transport.

maszmadi said...

muahaha bagus la cadangan alat pengesan bau tu.. setuju sgt kalu diaplikasikan kat pengangktan awam walu masz x gn.. masz pi balik keje naik moto hubby bawak.. hehe

Munnafendy said...

ai seminggu je tahan p kerja naik bas.dek sebab xtahan bau mcm2 bangsa asing terus cpt2 kuar kete...hihi

dela said...
This comment has been removed by the author.
dela said...

bau leh pengsan oo... prgi kerja drive sendiri

MatahatyCikMentega said...

lame x naik LRT,, R i n d u...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hari tu dpt naik bas free sebab ic x leh detect cip dia :p touch n go memang x bawak sbb pakai kat dlm keta ajer :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...