Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, February 23, 2012

...Bila Mengidam SEAFOOD! Kemanakah Kami?...

Link
Selamat Hari khamis..
moga hari ini lebih baik dari semalam..

sebelom tuh ai nak kasi warning.. n3 ini banyak gambar.. sila jangan pening ok~ kehkehkeh.
Link
ingat lagi x n3 kami gi makan seafood kat Aroma Ikan Bakar KLIK dan SINI ? muehehe..
sebenarnye ai pergi lagi sekali ke sana~ kikiki..
tekak nak sangat makan sotong celop tepung kat sana.. ala2 mengidam gittu..muahahaha.. ALA2 jek laa.. bukan mengidam lain k~ muahahahaha

sementara tunggu mama bersiap.. mama memang slalu lambat bersiap..
okeh~ bab jelir lidah tuh ngikut papa dia sebijik ok~

Pon! PON!..
mama nak gi mana???
meh delisha bawak mama!!!

tak payah!! tak payah!! biar papa jek bawak..
delisha duk diam2 atas riba mama~
Alaaaa...


tadaaaa... sampai dah~ time nih kami ngah tunggu pondok.. fuh~ datang kali nih agak susah nak dapat pondok nih.. walaupon pondok nih kena bayar RM10 hengget TAPI tetap penuh memanjang.. meja yang x berbayar banyak.. tapi kami kan ade budak tecik.. so nak tempat yang selesa utk anak2 ai melasak..

ini plak pondok yang lebih besar.. ade 3 meja.. kalo nak datang lebih dari 1 famili boleh lah sewa pondok besar nih.. selesa lah sikit nak makan.. untuk pondok besar nih sewa dia RM20 hengget.. kalo nak wat jamuan beramai2 pon ade tempat yang sesuai di sediakan.. tapi ai tak pasti plak bape charge dia..

posing dulu.. menyengeh jek delisha tuh kan~ kata papa dia.. senyum dia lagi lebar dari muka dia..kikikiki..

penat menunggu pekerja kemas meja.. orang tengah ramai.. terpaksalah tunggu kan~

My hubby yang tetap setia melayan kerenah anak2 dia..

mama dan anak2 dara kesayangannye..

dah dapat nombor pondok kami terus terjah ke tempat pilih seafood.. ni ngah menunggu turn untuk pilih seafood nih.. time nih udang ngan sotong kecik2 jek.. so kami request ade lagi tak yang besar2.. hehehe..

alhamdulillah.. masa turn ai pilih seafood.. dorang keluarkan stok baru.. ape lagi.. gelap mata lah kami laki bini memilih.. kena plak tengah lapar.. paham2 jek lah hasilnye~ muahahahaha
semua binatang gabak2 yang masuk lam bekas kami..

di kerjakan gaya ape semua binatang2 nih.. jap lagi ai view ngan gambar2 nye sekali..

sementara menunggu makanan sampai.. kami pon posing lah dulu dalam pondok nih.. nak posing tepi laut panas plak.. so pakat2 mengeliat lam pondok nih lah.. hehehehe

anak ai yang nih suka buat muka gittu kan.. asal ai suh senyum jek dia buat muka gittu.. geram jek!

kalo anak dara yang nih pantang halakan kamera.. terus senyum sampai ke telinga.. kasi mama dia plak geram!

okeh.. kasi mama n papa plak posing manja2.. cer tengok delisha atas riba my hubby tuh.. nak jugak dia skodeng.. baru berangan nak amik gambar berdua jek ngan hubby.. notti sungguh anak ai tuh..

Mama n Anis..
susah nak dapat gambar cantek ngan my anis nih.. sebab dia suka buat muka.. tapi kali nih nampak sweet sgt gambar nih kan~



papa melayan delisha.. ape lah dorang tengah sembang tuh~

masa kami sampai air laut jauh sangat dari tebing batu nih.. time nih air dah mula naik.. makin lama makin dekat dengan tebing nih.. teruja plak bila melihat air ngah pasang nih.. indahnye ciptaan tuhan~

Tadaaaaa... makanan yang di tunggu2 sudah tiba~
meh kita zoom satu2..

ikan kerapu stim pilihan kami hari ni.. dulu pilih ikan kerapu masa 3 rasa..

kejam sungguh renungan mata ikan tuh.. kasi ai terliur jek.. kang tak pasal2 ujung minggu nih ai ajak ke sana lagi sekali kan!

sotong celop tepung idaman kalbu nih~

lazat tak terhingga.. besar2 sebenarnye sotong nih.. dalam gambar nampak kecik2 jek..

Udang masak mentega! ini hubby yang mengidam~

gumuk2 punye udang~

dan.. tambahan menu Kerabu mangga bagi menaikkan lagi selera makan kami yang dah sedia ada berselera nih.. maklumlah ngah lapar..muahahahha

sesi menjamu selera.. ohh.. untuk air kami oder air laici ais 1 jug.. cepat sikit siapnye..kekeke

dia nih makan sikit jek.. sibuk nak main jek dia tau.. kejap2 pergi tepi pantai.. kejap2 dia main panjat2.. kalah anak teruna~

cantek x???
ini lah view yang di tunggu2 semua peminat photo.. kami snap pakai kamera biasa jek nih.. kalo pakai kamera canggih mesti lagi lawa gambarnye kan!!

bergambar sebelom balik.. time nih matahari kat depan kami.. cantek sgt view masa nih..

sebenarnye masing2 dah tak larat nak posing dah time nih.. perut dah penuh.. nak jalan ke kereta pon lemah gemalai jek jalannye..

bukti yang kami dah kekenyangan.. nak senyum pon dah tak larat.. muahahahha...

sekian.. n3 panjang cecah lantai..

P/S: korang hantu seafood x??

14 comments:

Ma said...

Salam
waa... bestnyer pie mkn seapud.. dah lama x kuar mkn.. x dan .. huhuhu..
:).. Lama x tgk delisha.. geram nak keyek22 je.. :)

Kancilbiru said...

perghhh terliuq!!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

harus aku terjah weekend ni..harussss..harussss

Salina@IbuAqil said...

bestnya makan sambil tgk matahari terbenam.. ;)

sue zainun said...

sukerrr seafood..

Sidratul Muntaha said...

memang hantu!
huhuh..
lenkali mgm aku nak gi yg kat pantai jeram nya tu
ade org ckp chili crab dia sgt heaven.
huuhuhuh
tak sabo!tak sabo!

ct rahani said...

sedapnya sotong tuh.. tergoda lak nengoknya.. suka tgk senyuman delisha.. sweets.. rasa nk cobit2 pipinya tuh.. ekekeke..

eB ezrin said...

mak haiiiiiiiiiiiii
x thn la aku. hu3

Papa Mifz said...

mkn seafood lagi...wahhh...syok nyer..;)

::NureeN:: said...

KERABU MANGGA pergghhh.. menggugat jiwa..
ikan tue klau nmpk dek ellesya bleh abes sebelh kat dia soang ja tau

- GC - said...

hamboiiiiiii... terliyuq tengokkkkk!!!

maszmadi said...

bestnyer kalu dpt makan seafood kan.. nyumnyum

Cho Zila said...

memang bestkan makan seafoodni... kat situ ok kan hargapun berpatutan... bawak budak memang kena pentingkan keselesaaan...

Aishah Jahirah said...

tempat makan hari tu gak ye...wah memang dah tersangkut ni kat tempat tu...hehee...saya suka seafood tp alergik sket...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...