Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, February 28, 2012

...Merasalah Daku Jadik Ikan Sardin...


sekadar gambar hiasan.
tq google


perrggghhh... rasa cam nak menyerah kalah jek nak naik komuter gi keje.. pagi nih ai merasa jadik ikan sardin u!! gara2 tren pertama selepas pukul 7 di batalkan.. ai tak pasti kenapa ia dibatalkan..selalunye tren pertama selepas pukul 7 adalah special tren yang ade 6 gerabak.. tapi hari nih tren pertama tuh dibatalkan..

Ok lah.. tunggu lagi.. dah dekat pukul 8 baru tren sampai.. TAPI sampai yang tren biasa punye.. 3 gerabak jek!! korang bayangkan.. dah lah tren pertama dibatalkan.. pastu sampai2 jek tren 3 gerabak jek.. mana nak muat semua orang yang dah berkumpul dari pukul 7 lagi!!!

terpaksa lah ai tunggu tren ke 2.. 8.30 baru sampai tren.. pon 3 gerabak jugak.. haih~ ai menyelit jugak masuk tren walaupon bersesak2.. kat stesen shah alam ok lagi.. bila stop kt stesen batu 3.. mak haih~ dorang main tolak jek.. sampai penuh sendat.. kalah ikan sardin dalam tin.. tetiba rasa oksigen x bape nak cukup.. hahahaha.. nasib tak pengsan~

Dalam hati ai berdoa jek banyak2.. janganlah daku pengsan dalam tren.. nasib baik jugak x de bau2 kurang menyenangkan masa kat dalam tren tuh.. kalo x, mau muntah ijau ai kat dalam tuh~ dan nasib baik jugak ai turun next station kat subang jaya.. Alhamdulillah~

bila dah jejak kaki keluar dari tren.. lega rasanye.. nikmatnye dapat menghirup udara segar..Alhamdulillah.. bila dah naik kenderaan awan untuk minggu yang ke 2 nih.. baru lah terasa.. banyaknya cabaran pada mereka yang ke tempat kerja setiap hari dengan menaiki kenderaan awam. ai baru 2 minggu naik.. dah rasa nak menyerah kalah..huhuhu..

kesimpulannye.. ai sampai lambat kat opis pagi nih.. erkk~ cam x sesuai jek kesimpulan nye~ belasah jek lah korang!

sekian.. n3 membebel di pagi hari..

p/s: perjalan gi keje korang camner?? ok??


35 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tadi nyaris lewat punch tapi dpt 2 hari mc :P

SYANI said...

Pernah gak merasa jadi sardin dalam LRT.. Lemas dibuatnya..

wahida said...

huhu...aku pernah merasa semua ni...mmg bengang tahap gaban la bila tren buat hal...rasa nak buat surat aduan rasmi je bagi kat Kementerian Pengangkutan...haha...

ko sabar la ye nok...mcm ni lah pengangkutan awam di Malaysia...huhu...

|| NaFiRaa || said...

elissmie...
waahhh.. 2 hari terus dapat MC.. best2!!

|| NaFiRaa || said...

SYANI..
memang lemas!! penuh!! padat!! sendat!! sabor jek laa~

|| NaFiRaa || said...

Wahida..
tu laaakan~ bikin semua orang susah..
sabar jek la!

Shiela Latif said...

ibu masa keje dulu pun merasa tu semua mama...serik ibu hihi

Aishah Jahirah said...

selalu naik komuter xsah kalau xsardin....mulut ckp xmo dah naik komuter next time.tp next time tu naik je lg...hahaa xde choice dah...

sue zainun said...

dulu gi keje naik tren gak..xsuka sb kena bersesak2..lps tu berhimpit2 ngan lelaki..huhu xsokaaaa omak..sib baik skang jalan kaki je..hehe

Aine Ainun said...

Kena la byak sabar ye...

Sy paling x sukabersesak camtu..tp kalo keadaan memaksa, redha je la kan...huhu

Munnafendy said...

aiyoo...dats y ai tahan naik knderaan awam ni seminggu je..pastu terus smbr keta..tak snggup.. =(

- GC - said...

lumut takdak komuter la kak. hihi.

::NureeN:: said...

hehhee... dah lama x naik tren kat sana... teringin plak :)

Cho Zila said...

dah lama tak naik tren,, dulu duk subang jaya selalu gak.. lani naik lrt..
memang tau kesusahan kalau guna pengangkutan awam... bila nak eloknyer...

|| NaFiRaa || said...

Shiela Latif...
tu la ibu.. mama nak drive tak lalu nak layan jam.. haih.. harap2 lah cepat2 dapat keje dekat ngan rumah.. senang hati sikit nak gi keje..:)

|| NaFiRaa || said...

Aishah Jahirah...
hehehehe.. kalo dah tak de pilihan.. terpaksa jugak naik kan~ moga suatu hari nanti service komuter kat malaysia lebih baik..

|| NaFiRaa || said...

Sue..
bestnye dapat keje dekat rumah.. zura pon teringin sangat nak kerja dekat ngan rumah..huhuhu

|| NaFiRaa || said...

Aine Ainun...
tu laaa.. kena banyak bersabar kalo naik komuter nih..

misz sheyla said...

kalau komuter tu memang hari2 la jadi srdin asenye...sardin pun leh surender duk dlm coch tu

eB ezrin said...

aduh pengsan g2 zura... eB x thn.. kalo la eB collapse dlm train camno? hu3
ps: ikan sardin my fav.. sempat lagi tuh. ha ha ha

|| NaFiRaa || said...

Munna..
akak naik komuter nih sebab malas nak layan jam.. tu yang konon2nye nak naik komuter..kiki

|| NaFiRaa || said...

GC...
mai duk shah alam meh~ hahahahha

|| NaFiRaa || said...

Nureen...
ade masa turun shah alam.. nanti zura bawak naik komuter..kikiki

|| NaFiRaa || said...

Cho Zila...
entahnye kan~ patut di bawa ketengah isu nih!! kikiki

|| NaFiRaa || said...

misz sheyla...
hehehehe.. sardin pon x sanggup kan~ letih menunggu dah satu hal.. pastu masuk tren jadik ikan sardin plak.. haih~

|| NaFiRaa || said...

eB...
kalo orang tak tahan memang boleh pengsan~ rasa cam tak cukup oksigen jek.. huhuhu

p/s: suka jugak makan sardin..kekekeke

maszmadi said...

ooo bagus gak kesimpulan tu... ada sebab datang lambat ke opis.. hehe

|| NaFiRaa || said...

maszmadi..
kekekeke.. nasib baik ok kesimpulan tuh..kekeke

mamalieyna said...

hehe..lama tak merasa mcm tin sardin~

g kerja naik kete, best mmg best tp kena kuar awai la..bgn awai 530am..lmbt sket, jem loor...hu~

mama rifQy said...

hehehehehee...kite g keje ngan hubby sajork!!!!heehhehe...mst sgt rimas kan

LYAfrina said...

huhu.. sabor j la zura..g2 la lumrah kan...

ct rahani said...

seb baik waktu nk pegi keje.. sumer masih wangi2.. cuba kalau jdk sardin waktu org balik keje.. sah2 pengsan kt dalam tren.. hehe..

Papa Mifz said...

dah lamo tak naik tren...rindu la pulak...hehe

MaryaYusof said...

Zura,

Maybe pepagi tu yg takde bau semerbak... Klau tak harus kamu fengsan! Dugaan mencari rezeki :)

Myra Jay said...

Aduhhh kalau myra pun tak sanggup gak nak bersesak2 cenggitu, tapi pa kan daya dari nak sesak kat jalanraya kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...