Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, February 19, 2014

...Kembali Bekerja | Rasa Macam Pandaaa...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Rabu.
Cuba untuk mencari aura positif dalam diri. hehehe

Walaupon bercuti selama 2 hari. tapi badan penat betol rasanye.
beberapa malam tido tak bape lena menjaga My Delisha yang x sihat. My Delisha terkena jangkitan virus kaki tangan dan mulut. kat tangan kaki dan mulut dia ade bijik2. yang dlm mulut tuh macam ulser.. banyakk.. memang kesian sgt2.
macam2 ragam dia di tengah2 malam.

pukul 12 malam meragam.. bila ditanya nak apa? dia ade sebut sesuatu..tapi tak paham. yang paham, dia cakap kat bilik atas. aduhaiiii. oklah.. dukung dia naik atas mintak dia tunjuk dia nak ape.. skali dia tunjuk lotion bb~ hahaahhaha.
pukul 12 tengah malam yer! sabor jer lah.

setiap malam pukul 4 pagi dia akan mintak air. susu x mo minum langsung. pastu nak bancuh air sendirik. selalunye dia akan mintak air teh o atau milo. ikutkan jer lah ragam orang sakit. dah abes minum secawan kecik air baru lah dia tido balik.
memang betol2 menguji kesabaran. hahahaha

Alhamdulillah.. berkat mamanye bercuti 2 hari. kesihatan dia makin baik. Semalam hari ke 4 Delisha di kuarantinkan. bagi makan ubat ikut masa dan bagi air zam zam. semalam dia dh abeskan sebijik tart nenas dan 5oz susu. legaaaa sangat2 rasa hati i neh.

malam tadi dia dah makan sedikit nasi.
makan sambil bertemankan citer upin ipin. hehehe.
syukurrr sangat2. sesungguhnye Allah maha mendengar doa seorang ibu.

My Anis yang tekun menyiapkan kerja sekolah.
Si Kakak semalam ade dedar2 sket badan dia.. risau jugak takut berjangkit kat kakak.
malam tadi dh bg makan ubat. pagi nih dah ok. harap2 badan dia kuat lah melawan virus tuh.

esok2 i share sedikit info pasal virus nih bersama2 sedikit tips yang i dpt sepanjang Delisha kena virus nih. haini cam blur2 nak citer.. mata ngantuk sgt2.. tetiba rasa cam mata panda plak.. hehehe

Sekian.. update pasal Delisha.


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

20 comments:

izan mama mia said...

ciannyer delisha dan mamanya juga... mg makin sihat ye

shilla ariff said...

Alhamdulillah sembuh hendaknya amin yarabbal alamin.

Kakzakie said...

Itulah sebabnya mengapa Allah jadikan ibu sebagai org paling di atas Zura. Sakit anak sendiri jadi lebih sakit dari itu. Anak tak selera hati meruntun sayu. Sembuh anak bagaikan satu kejayaan yg menggembirakan...

Moga adik terus sembuh. Agak tak larat ambik half-day rehatlah Zura.

Fizalinolie said...

Semoga Delisha cepat sembuh yer...
Tu la... Bila anak sangat pasti risau sampai tak blh nak tidur. Kalau boleh 24hours nak bangun tgk anak kan. Take care Zura.

SYANI said...

Lega bila anak dah semakin sembuh kan.. Tapi bila anak2 sakit, mama la yang tak cukup tidur..

lizz said...

dah ceria delisha..dapat makan nasi sikit jadilah janji makan bertemankan upin ipin yer...
kakak kusyuk sungguh buat homework...anis kidal yer zura..

Masya said...

alhamdulillah delisha dah makin sembuh... mmg amik masa sikit kalau kene jangkitan kaki, kuku dan mulut ni..

Cho Zila said...

hallo mama panda.. dah ok tak ni.. tapi memang jaga anak sakitni memang letih sikit kerenahnyer pun macam2kan.. moga sembuh sesembuhnya..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Alhamdulillah dah makin baik delisha comel nih ..amin :)

Daddy Ziyyad said...

kanak2 kalau kena ulcer( termasuk HFMD), antara tips nya ialah bagi makan ice cream..:)

ct cheery said...

alhamdllah dah sembuh pun delisha.

umi alya said...

alhamdulillah moga bertambah sihat

mamaarifakeem said...

Alhamdulillah .. moga sembuh sepenuhnya..amin..

aine ainun said...

eh blog dah berubah tantiklaaa...;)

Ala delisha,,,kesiannya'
kita boleh bayangkanla anak meragam kalo sakit..huhu...sabo jala..

Hazmin Hamudin said...

Siannya Delisha. Harap cepat baik.

Papa Mifz said...

biasanya kalau ada ulser dalam mulut , selera makan n minum pun akan berkurangan...huhu

Fifi Nadhrah said...

moge makin sihat delisha..

lieyalatif said...

alhamdulillah....hepi dengar cite ni zura...delisha dah makin sihat...yg penting die dah nak makan dan minum...sbb kalo kene penyakit hmfd ni bab makan budak2 kurang sbb sakit kat mulut...mujur delisha dah nak makan....kurang sikit risau nye kan...

rasenye amik mase tak zura nak baik bijik2 tu.... yg paling penting anis tak kene jugak..sian die kang nak kene cuti sekolah kan....lame gak kalo kene kuarantin nie.....kat taska opis lieya selalu kene hmfd nieh...lame gak kalo kene tutup...nanti org kesihatan datang n bersihkan kawasan taska utk bunuh kuman.....

moga semua kembali normalyea zura...zura pun take care tau..

Fiza Rahman said...

Alahaiii...siannya. Alhamdulillah dah beransur sembuh.

hainom OKje said...

kalau dah boleh mintak tart nenas dan nasi ....dah kurang sakit ulcernya tu kot... syukurkan....
Anak kalau sakit mmg emaklah yg risaukan tak cukup rehat....fuhhh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...