Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, February 17, 2014

...Delisha Kena Penyakit Kaki Tangan Dan Mulut...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam hari isnin..
Hari ini I emergency leave. Anakda Delisha di sah kan terkena virus penyakit kaki tangan dan mulut.

Hari sabtu petang dokter sahkan dia kena jangkitan virus tersebut. Jadiknye dokter minta Delisha dikuarantinkan dulu buat sementara waktu.

Punca setakat nih x tahu dari mana. 
Nanti nak selidik2 ngan bbsitter dia.
Sbb Delisha kan banyak duduk ngan ibu dia.

Okehlah, tujuan I tulis n3 nih sebab I nak mintak ape2 tips or cadangan rawatan untuk penyakit ini. Kesian Delisha.. tak boleh makan sgt sbb dlm mulut dia ade ulser. Agak banyak jugak.. huhuhuhu.

Doakan delisha cepat sembuh yer semua.. terima kasih.

Sekian.. n3 mintak tips 



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

17 comments:

Tihara said...

Ya Allah kesian nya anak zura
maybe cuaca panas pun boleh sebabkan ulser..
take care yea

ct cheery said...

ya allah..banyakkan bersabar yeh kak..moga delisha cepat sembuh..

zasillah ariffin said...

semoga delisha cepat sembuh ye mama.. amin yarabbal alamin.

Cho Zila said...

semoga cepat sembuh yr... dulu banyak bagi minum air kosongjerler...

oooo lamaker akak tak ke sini blogpun dah berubah wajah.. . dah berserri2 gitu..

Zee Suhaini said...

moga delisha cepat sembuh zura..
kesian plak dengar..hope tak la melarat..

Fizalinolie said...

Ya Allah... Sian pulak dengan delisha. Semoga cepat sembuh yer. Take care Zura ek!

umi alya said...

siannya delisha..

kalu demam, beri jer syrp panadol (pcm) ntuk kanak2 n beri minum air masak byk2..

kalu boleh asingkn pakaian kotor & rendam ke dalam air panas bagi elak jangkitan pd kakaknya pula..

Sura Mohd said...

Ya Allah..risaunya ...zura kena jaga betul2 jgn jangkit pulak ngan kakaknya..kaksura pun tak tau nak ckp apa..makan ubat betul2..kalau zura nak cuba..boleh amik nutriferon Shaklee..tambahkan antibodi dia..:)

Kakzakie said...

Allahu robbi kena uji ye Zura. Biasa HFM ni memang jangkitan. Mungkin tempat babysitter ada yg kena atau kena jaga kebersihan tempatnya.

Kakak doakan dari jauh moga anakanda Delisha cepat sembuh.

lizz said...

Ololo kesian delisha kena hfm ni...mmg kena cuti ni jagakan dia bg dia sihat sikit..tu la lizz dulu bg kan anak2 bubur dan banyakkan mnm air...moga delisha cpt sembuh yer...

mamaarifakeem said...

Huu..sian delisha, moga cepat pulih hendaknya..tcare!
*cantik theme baru blog ni..like..soft jer.. :-)

lieyalatif said...

ya Allah ...tekejut lieya bace zura...dah ade balik ke wabak sakit nieh....sian delisha...mesti tak lalu makan minum...hope tak tumbuh la dlm mulut....dan yg paling penting tak demam dgn suhu tinggi....

mia dulu penah kene sekali....tapi tak le serius sgt...tapi efek jugak laa napsu makan die....mmg kene sabar jek suap pakai sudu..at least masuk sikit air dlm badan kan....

zura jaga diri key.... lieya doakan delisha cepat sihat dan tak meragam sgt.....tips takde sgt cume ni bejangkit2...zura jaga2 laa dgn anis yeak...takut lak anis berjangkit..kang kene cuti sekolah plak....

ape2 hal zura update kami2 yeak...

::NureeN:: said...

keciannyerr...
slalu klau ulser ni org ckp kurang minum air masak...
tp dah sakit mmg cmfrm la ssh nak minum kan..
nak bg petua pon x tau, anak2 so far x pernah kena.. tp x silap klau jumpa doc pon doc akan bg antibiotik kan ..
moga cepat sembuh ya

ros_reeza said...

Ros doakan moga naak akak cepat sembuh.. maaf kak, Ros tak ada tips..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alahai..cian Delisha....get well soon sayang ...

Masya said...

saya tak pasti apa petua yg blh cpt baik kalau anak kene mcm ni.. yg pasti elakkan dia main dgn org lain tkt berjangkit... moga cpt sembuh yer... bnykkan minum air suam.. supaya ulser kat mulut cepat baik...

hainom OKje said...

syukur dah bertambah baik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...