Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, February 6, 2014

...Singgah Di Desaru & Habeskan Duit Angpaw...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis.
Senyum lah selalu, Senyum itu kan sedekah. :)

Hari ini nak sambung lagi citer percutian sponser ke Pengerang Johor.
semalam dh layan gambar2 site kan~ ade yang tanya kampeni i buat projek ape.
kampeni i neh kampeni construction. bangunan buat, oil n gas pon buat. yang kat pengerang nih project oil n gas.

lepas jer melawat tapak. i mintak site staff hantar i balik hotel. 
nak kemas2 barang untuk check out plak. dh check out kami gi makan dulu.
makan simple2 jer kat food court sama masa memula sampai.
lepas makan i call boss kecik cakap kami gerak balik KL dulu. hehehe

dalam kepala memang dh plan nak singgah Desaru. konon2 nak amik angin pantai lah.


Alhamdulillah.. dapat jugak realisasikan impian nak jejak Desaru.
walauponnnnn..

Hati dah berbunga riang bila nampak pintu gerbang tu.

DESARU..

banyak hotel2 besar di sepanjang perjalanan ke Desaru tuh kan.
suasana kat situ dah tentu2 nye aman dan damai kan!

menghayati keindahan alam semula jadi.

malu2 sebab mama nak snap gambar dia.
hehehehe

Kakak Anis duk belakan sensorang. kalo 2 2 kat belakang. 
jap lagi gadoh.

My Cinta yang setia menjadik pemandu walau kemana sahaja destinasinye.
Terima kasih abang~

sampai jugak akhirnye..
kena bayar parking rm4 hengget.
Tapiiiiiii... x de ape sgt xtvt kat situ yg boleh di buat.
mungkin masih belom di komersial kan lagi kot tempat ni. food court pon x de.
kalo tidok boleh gak layan makan2 kat tepi pantai tu.

Keadaan pantai pon x sesuai utk mandi manda.
ombak agak kuat.



jadiknyeeee.. moh lah kita snap2 gambo jer lah.
dah habes bergambar, kami meneruskan perjalanan Kami yang masih jauh nih.

Tapiiiii!

ingat x angpau yang i dpt masa dinner malam tuh?

3 angpau bawah tuh adalah milik i ngan Cinta.
isi nya tak banyak pon. RM10 setiap sampul. kalo ikutkan ade lucky angpau yang bernilai RM 100 dan RM 50. tapi i tak bape nak lucky sangat.. dalam rm10 jer.. dapat 3 keping. jadiknye rm30 hengget. hahahahaha.. jadik laaaaa..

x sempat sampai KL pon duit2 angpau tuh??
korang hagak2 ke mana habes duit2 tuh??

haaah?? JPO??? tidakkkkkk..
mana cukup pergi JPO bawak RM30.
lagi pon harga barang2 kat JPO tuh x sesuai lah untuk i. mahallllll.

Haaaaaaa... ini lah yang sesuai dgn RM30 tuh.
i singgah kat kedai ECO RM2. hahahhahahahahaha
semua barang rm2 jerrrr!!!
kedai tuh kalo jalan nak ke DESARU belah kiri korang.
nampak ajer kat mata i nih kalo nama kedai RM2 hengget nih.
hahahahaahha

Rasa nak menggelupor jer dalam kedai tuh. semuaaaaa barang i nak amik masuk bakul.
nasib kat tangan memang dah bajet nak habeskan duit angpau tuh jer. maknanyeeeee.
dapatlah 15 barang + 1 barang sebab i keluarkan lagi dr purse rm2. hahahahaha
memang seronok betol dpt shopping kedai2 murah cam neh! release tension jap.
bila lah kat shah alam pon nak bukak kedai RM2 nih. 
pelanggan tetap dah ade neh. hahahahahaha

okeh lah.. itu jer nak bebel hari nih.
nak gi BW jap. hehehe.

Sekian..




 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

13 comments:

Tihara said...

kat tempat akak banyak kedai rm2.
sokmo sopim situ je..cuma dia xde barang basah je..silap2 dia juai ikan 5 eko rm2 kan beshh :)

TeacherAzimah said...

uiks btl2 mmemang best klu masuk kedai rm2 ni. rambang mata semua nak capai hehehe

Kakzakie said...

Dekat sini memang banyak kedai RM2 Zura. Tapi kalau dah biasa ada depan mata dah tak kisah pun...

Pantai Desaru ni panjang dan luas Zura. Kalau dapat yg berdepan dgn kawasan yg dah dimajukan ada tempat utk bermain. Ada pondok yg siap utk ber BBQ. Tempat yg Zura lepak ni memang sepi dan pasti angin kuat. Kat sini susah sikit nak mandi walau kadang ada juga. Kalau ke depan lagi mesti ramai org yg mandi-manda...

SYANI said...

Rajinnya korang gi jenjalan...
Suka tengok korang ni kalau gi memana sure sedondon..

siti alfakhishah aman said...

alise suka shopping jajan kan situ.. berbaloi dari beli dekat petronas..

kalau nak p pantai, desaru x cun kot.. baik pergi batu layar @ tanjung balau.. situ ok sikit..

Fifi Nadhrah said...

fifi pon peminat tegar kedai rm2.. hahaha.. kadang2 lupe diri.. barang takperlu pon beli..

Liza Yati said...

Desaru. Liza sampai ke sana dulu dgn basikal drp UTM. Kenangan indah semasa belajar. 225 km pergi balik.

mamaarifakeem said...

Waaah sempat tu, akak mcm pnh sekli kot jejak sini..macam la..kalau tak salah, igt2 lupa..hee..
Syoook.... :-)

Kedai rm2, mmg buat kita gila sopink, main hambik jer..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Nafira..kat tpt k.atie pon ada kedai RM2 ni...tp sbb ada depan mata..mmg tak heran la..hehe

umi alya said...

kat sinipn ada tp kualitinya tak berapa bagus.. (dah reganya RM2, kiranya berbaloi ngan harganya.)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

saya pn suke masuk kedai RM2 atau yang RM5 macam kat Daiso tu ..murah dan berbaloi-baloi :)

ros_reeza said...
This comment has been removed by the author.
ros_reeza said...

kat area rumah Ros (JB) pun banyak.. selalau jugak gi.. lagi satu suka juga kedai DIY tu.. murah jugak barang2 dia...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...