Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, February 11, 2014

...Kongsi Macam-Macam Gambar...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Selasa.
Jangan Lupa ucap sebanyak mungkin Alhamdulillah. Terlalu banyak nikmat yang diberi OlehNYA. Alhamdulillah~

Hari ini big boss xde. outstation. Tenang sket lah hari ini. tapi dia dah pesan kat i siapkan dia punye Petty Cash Claim. ahahaha. x de duit ler tuh! okeh lah, sepanjang ketiadaan dia nih i nak siapkan claim2 dia. tak banyak pon. tinggal claim bulan Januari sahaja lagi. hehehehe. 

Okeh lah.. haini kita cuci mata tengok gambar macam2 lah.
sayang plak kalo x tempek kan~
jom lah layannnnn.

3 Hamper CNY yang sempat di snap.
kalo x silap i. total hamper tahun nih 5 jer kot.
Alhamdulillah~ ade jugak yang sudi memberi. 
Harap2 tahun depan dapatlah memberi lagi.. ahaks~

Target utama dalam hamper. muehehehe.
kalo ade Coklat FR, itu pon sasaran utama jugak. hehehe.
Bird nest ini hasil tuaian bukaan hamper pusingan ke 2. pusingan pertama dpt 4 botol bird nest. oleh kerana hasil tuaian kali nih banyak. bawa balik kampung 2 botol bagi semua orang rasa. boleh lah rasa sorang sikit. amik khasiatnye ajerr.

Auwwww.. selalu buat claim untuk My boss. kali ini buat claim untuk diri sendirik pulakkk laaaahhh. ini claim duit minyak n toll masa joint dinner kat Pengerang haitu. pergi dengan kereta sendirik lagi selesa kan.. bertambah2 selesa bila semua bil minyak n toll dapat claim semulaa. hahahah.. Syukur Alhamdulillah.. dan Terima Kasih boss! sayangggg bos!*tetiba!

ini fulak total bill dinner kami kat Pengerang haitu.
boleh tahan jugak harga nye. hahahaha.. nasib lah dia tak bising sebab oder makanan mahal2 masa dinner hari tuh. tapi, bukan i yang oderrrrr.. semuanye sudah di uruskan oleh staff kat sana. apaalah sangaaaatttt nilai tuh kalo nak di bandingkan dengan nilai projek yang juta2 ituuuuuu.. jangan kedukut! nanti projek takmo masuk.

yang arak2 tuh geng cina yang minum.. yang melayu2 2 table jer. selebihnye cina. kami2 minum air 100plus jer. i plak minum air suam jer sebab kena selsema masa tuh.

Memandangkan Bonus tahunan syarikat i dapat time CNY.
makanyeeeeee.. senyum lebarlah semua staff bila tiba CNY.
Alhamdulillah, dapat juga di kongsi rezeki bersama Ma Ayah dan adik2.
2 Sampul purple untuk Ma dan Ayah. 3 sampul kuning untuk adik2 i. 
nasib adik2 ade 3 jer.. hehehehe.

tadaaaaaaaaaa... hasil tuain di kedai RM2 kat kampung haitu. dlm pic nih barang2 i jer. ade sebahagian barang2 Cinta x de dalam gambar. ingatkan bini dia jer suka shopping kat kedai rm2 nih, rupernyer Cinta pon sama naik okehhhh. 
ini hasil 2 kali masuk kedai. pertama kali pergi dengan Nens habes rm48hengget. pergi kali ke 2 dengan Cinta.. Habes RM72 hengget. hekhekhekhek. 
sonoknyeeeee dapat shopping barang2 murah nih. semua bendelah nak beli! hahahaha.

Haaaaaahhhh.. ini roti sangat sedap tau!!
murah jer~ RM1 sebungkus. roti nih i makan masa pantangkan Delisha dulu. My Ma selalu beli untuk anak dia makan masa pantang. sedap betol roti nih, gebu jerrr..baunye wangiiii sangat! inti pon x manis sgt.. sedang2 elok jer. masa ngikut My Ma beli ikan kt lori ikan, ternampak plak roti nih. terus i borong 5 bungkus. hahahaahaha. tinggalkan utk ayah 2 bungkus. 1 bungkus dh hadap dan2 tuh jugak. tinggallah 2 bungkus untuk bawa balik shah alam.*telan air liur!

ini plak Rezeki yang Allah bagi lagi.
betol kata orang, kalo kita memberi pada Ibu bapa dan adik2. Allah akan menambah lagi rezeki kita. Yakin lah dengan janji Allah~
Selepas balik dari bercuti CNY di kampung, i masuk keje awal dari kawan2 Chinese. jadiknye boss bagi extra angpau lagi!! kata untuk anak2 dan suami. Kan rezeki namanye. Syukur Alhamdulillah~ Terima kasih lagi boss!

hehehehe.. panjang jugak n3 haini.. ingatkan nak citer pendek2 jer. skali panjang lebar jugak! dah dasar suka membebel. mana boleh bebel pendek2! muahahaha.

Sekian.. kongsi kesah macam2.


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

15 comments:

TeacherAzimah said...

zura..kena hati2 jugak masuk kedai rm2 tu, byk jugak barang yg sepatutnya lagi murah tp dijual dgn harga rm2 jgk. itulah strategi namanya huhu...

Zee Suhaini said...

murah rezeki zura..
zee pon suka jugak kalo time CNY..ye lah kita kan keje swasta..plak tu ngan kampeni cina..memang kalo kena boss yang pemurah suka tau keje..
roti tu macam pernah lihat..

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah...murah rezeki.

izan mama mia said...

banyaknya dapat gift angpau lag..mmg byk rezeki

lizz said...

waa kemain banyak angpow dapat..siap dapat birds nest tu yang best tuh..murah rezeki zura..
roti tu inti kaya ker zura..dulu2 time kecik2 suka ga makan roti gini panas2 lagi pakcik motor jual roti petang tetibe lizz rasa cam teringin lak makan roti gini...

Tihara said...

seronoknya tengok gambar2 kali nih
sebab ada bird nest :)

Kakzakie said...

Senang kata sana-sini rezeki. Ada rezeki dari company, ada yg dari anak (ma & ayah), ada rezeki dari kakak (adik zuralah), ada rezeki bos eh.. yg nyata murah rezeki!

lieyalatif said...

amboi byk nye hamper zura...best2....dulu opis lieya byk gak terima hamper kalo musim perayaan...tapi lepas keluar pekeliling pasal peneriman saguhati utk pej kerajaan ni terus kurang dah...heheheehhe melepas den! kahkahkah

eh betul zura...bird nest ni kalo di amalkan mmg bagus....tapi tu laa harga die agak mahalkan zura....

wah masyuk gak duit claim tu zura ekekeekek...sile belanje yeak hahaahaha

fuhyoooo terbeliak tgk amaun bil tu...tapi bak kate zura laa, ape la sgt nak dibandingkan dgn nilai tender tu kan kahkahkah.....

mesti masyuk bonus tu kan zura....company cina tak kedekut lieya tau...angpow pun dpt masyuk kan....boleh buat belanje keluarga kan...

amboi sakan nampak soping ....banyak tu...takpe2 bonus baru masukkan ...stakat 72 tu ape la sgt kakaakakak...tapi geram2 plak tgk barang2 zura soping nieh...

lieya pun ade suke satu roti biase2 nieh zura...takde brand pun...tapi mmg sedap...ala2 mcm roti yg zura beli gak la....tak sah tak borong kalo ade jual kat opis nieh....

Sura Mohd said...

alhamdulillah..banyak dpt angpou..boleh blanja kaksura..hihi..
shopping sakan kat kedai 2 hengget tu..:)

hEarTLeSs said...

salam...best lah blog akak macam2 ada...baru bace jer hehe

http://kedaiciknab.blogspot.com/

umi alya said...

alhamdulillah rezeki semua..

Daddy Ziyyad said...

4 ribu ++...wauuu..tapi berbaloi la kan..makan ramai2...:)

Fizalinolie said...

Wah! Memang meriah CNY Zura. Dahla dapat angpau... Dapat pulak bird nest free. Lepas tu tayang pulak barang shopping kedai RM2. Geram tengok. Hehe...

hainom OKje said...

Sikit jer dapat hamper.....
Betul....dedulu kalau department yg dapat hamper mmg suka aim benda yg best best....Yang jadi bestnya sebab berebut! Hehe. ..
Betul tu Zura...berkongsi dengan ibu bapa sekejap jer Allah balas balik...

Masya said...

ALHAMDULILLAH MURAH REZEKI... MMG MCM TULAH KLU KT KONGSI REZEKI DGN ORG TUA.. MESI ADA REZEKI UTK KT PULAK

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...