Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, February 10, 2014

...Cuti CNY Kami...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin.
Cuba memulakan Minggu ini dengan Aura yang positif. :)

Alhamdulillah.. Syukur pada yang Maha Mendengar Doa2 Hambanya.
pagi ini dapat satu berita, tapi belom confirm lagi. kena confirm dengan My Lawyer dulu. dah confirm nanti baru i share k~ :)

Okeh lah.. haini nak tempek gambar masa cuti CNY haitu.
Cuti CNY hari tu i balik kampung. rindu sama Ma Ayah dan adik2. Alhamdulillah, berpeluang berkumpul semua adik beradik. cuma My Cinta jer tak de. :(
dia joint xtvt memancing bersama2 kawan2 sekampung dia. jadiknye i tak ikut Cinta balik umah mertua. duduk rumah My Ma jer sepanjang cuti CNY haritu.
senang sket nak handle anak2 kalo Cinta x de. My Ma ngan Adik2 boleh tolong handle sekali. hahahaahha.

Selalunye kalo balik kampung, My Cinta yang akan bawa kami ke pekan Dungun. Xtvt wajib kalo balik kampung. hahahaha. tapi kalo nih. Adik ipar i, Suami Nens yang amik alih tugas. hahahaha. Kami semua ke pekan dungun dengan kete adik i Nens. Meriah!! penuh 1 kete Alza.

Sakan i shopping kt Dungun haritu. dapat pulak masuk kedai RM2. hahahahaha. lupa dunia seketika. walaupon sibuk nak kejar anak2, shopping tetap shopping! muahahaha.
habes jugak sekeping wang kertas RM50. 

habes shopping kat pekan Dungun, kami gerak pergi tepi pantai. pantai depan UiTM Dungun. Rindu plak zaman2 i study kat Uitk dungun nih. tapi dh banyak berubah dah Uitm dungun nih.

Hajat di hati nak beli sate ikan, malangnye x de plak penjual sate ikan kat tempat biasa kami beli. hampa plak rasa. :)

My Ma, Nens Dan Suami Nens.
melepak di tepi pantai sambil melayan keropok lekor, goreng pisang dan makanan cucuk2 tuh.

Mak Su Kesayangan anak2 sedara.

My Anis ngan Delisha main pasir.
rasmi menan yang baru di beli kat kedai rm2.
Ammar haziq tak tau main kat mana dengan sebatang kayu di tangan.
hehehehehe.

keadaan pantai x bape cantek. baru abes musim tengkujuh kan~
banyak kayu2 yang terdampar di tepi2 pantai. 

Rindu plak pada kampung. hahahaha
entah bila dapat balik lagi. next public holiday adalah bulan 5!!
lamanyeeeeee! huhuhuhuhu.

Sekian.. Kesah Cuti CNY.

P/s: kemana korang cuti CNY haitu?



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

14 comments:

Fiza Rahman said...

Berita apa lah tu yer. Tak sabar nak tau...hehe...

MAMASUE said...

mamasue pun pernah ke pantai tu masa gi ke uitm dungun dulu...seronok mkn2 je kt situ =)

Sura Mohd said...

sedapnya Delisha tu duduk main pasir..khusyuknya..

Fifi Nadhrah said...

bestnye.. balik kampung.. lpeak tepi pantai dengan family.. kalau bawah nasi makan2.. lagi bestkan..

GREENJADE said...

long holiday CNY x keman pun sis..kami dua beranak demam berjemaah uhuhuhu

tu la kan..lam lg nk tggu public holiday...tu pun public holiday nya di tengah2 minggu kan..x sesuai nk plan vacation uhuhuhu

Tihara said...

maksu tu lawa, dah ada yang punyer ker, teibe jer, hahah
n dekat uitm dungun ada sotong celup tepung juga kan..sedap tak ?
saya penggila sotong tepung skang ni,

Kakzakie said...

Untung kalau kampung kat T'ganu. Kakak suka T'ganu banyak pantai dan makanan sedap-sedap dan murah..

Tempat mak duduk dgn Nen & hubby tempat sama kakak posing juga tau Zura 2 tahun lepas:)

~mama yang ayu~ said...

alamak.. siap berlawyer2 ni.. ntah apa la tu beritanya... huhu...
tak kisah pun jalan ke mana asalkan dapat bersama family kan.. :)

~mama yang ayu~ said...
This comment has been removed by the author.
hainom OKje said...

Wahhhh..bestnya dapat makan kopok leko tepi pantai....Ma mesti seronok tu ....anak anak pompuan dia balik....zura rapat dengan Nen kan...

LYAfrina said...

alahai zura..lya ct CNY tu pon ada kat dungun tau.. cousin kawen... klo tahu la.. blh jumpa2 kita ni..

mamaarifakeem said...

Syok tuu dpt kumpul adik beradik, k.ina plan bulan 3 cuti sekolah,entah la hajat kesampaian ke idak..huu...

Cho Zila said...

artis2 dan ahli politikjer cakap talk to my lawyer tau... harap berita gembiratu akan menjadikan kehidupan lebih berseri2...
memang happyler kumpul adik beradik.. hilang rindu ngan nens tau...... bila dia nak tulis blog balik... akakpun kalau gi kedai RM2 happy kemain...

Fizalinolie said...

Bestnya Zura dpt balik kpg. Fiza tak balik pun. Waaaa... Rindunya dgn kpg. Pergi bandar... Melepak kat hotel dan jln2 jelah keja kami :'(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...