Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, February 5, 2014

...Tengok Gambar Site Jer Lah Hari Ni Korang :P...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Rabu.
Mudah2an hari ini lebih baik dari semalam. Aminnnn!

okeh.. hari nih i nak tempek gambar2 masa i gi melawat tapak projek kat Pengerang haitu. Pagi2 hari Ahad tuh Bos kecik telefon, dia kata big boss suruh masuk site. adehaiiiii.. baru plan nak merayap haitu. My Anis pon tak bangun lagi. jadiknyeeee.. terpaksa lah i pergi site ngikut bos kecik. My Cinta ngan anak2 duk hotel.

Kampeni punya site opis.

site opis 
nampak x hilux hitam tuh??
kete big boss yang baru keluar sebelom CNY haitu. 
sebelom tuh.. tgk gambar clear sket.

nampak tak no plat nye??
haaaaaaa... oleh kerana plat kete nih baru kuar.
jadiknyeee.. ramai yang beli no ekor untuk no plat kete nih. Cina2 laaa.
skali naik no nih ko!! tapi pusing sket. ramai jugak lah site staff yg dpt bonus awal. hahahahaha. ehhhh.. i tak masuk campur yer.. i tengok jer boss kecik singgah beli no kat kedai magnum tepi hotel. hahahahahaha.

Dalam site opis.. berhabuk x yah cakap.. kawasan site kan.. tak leh nak elak bab berhabuk nih. tapi i fenen tengok meja sepah2 gittu.. mula lah tetiba nak jadik cleaner. hahahaha.
My Cinta tuh ade kat situ sebab ini gambar yang di ambil masa memula sampai kat Pengerang. datang nak say hi kat site staff.

Big boss punye bilik.
masa sampai petang tu, i tak tau big boss ade kat dlm.
dengan kecoh nye i mintak limau sambil carik2 kat dlm bilik big boss.. skali bukak pintu jer tengok dia ade kat dlm. muahahahahaha. tapi okeh jugak.. dpt sekotak limau dari dlm kete dia.. kang ke untung tuuuu. hahahaha.

ade kantin khas jugak kat kampeni punye site opis.
khas utk pekerja kontrak indonesia yang duduk dlm kawasan site opis nih.
kantin nih di uruskan oleh staff indonesia yang berkerja bawah syarikat i.
pandaikan dorang buat biz. sambil2 tuh dpt jugak dia memudahkan pekerja2 indon kat site tu mencarik makanan. besar tu ganjaran yang Allah janjikan kepada orang2 yang memudahkan urusan orang lain.

bas yang di gunakan untuk mengangkut pekerja.
boleh tahan jauh gak kalo nak masuk ke kawasan projek. jalan kaki boleh. tapi rasa nak bengkok gak lutut berjalan atas pasir laut tu. hahahaha.


















Gambar sekitar tapak projek yang i snap dari dlm kete.
tak kuar dari kete pon. panasss.. huhuhu.
kagum pulak tengok pekerja2 warga asing yang bekerja di bawah panas mentari tu.
huhuhuhu.

kalo kata nak jalan kaki untuk melawat tapak site. konfem i slim bila balik dari melawat tapak tu.. luassssss yang amat. hahahaha.

okeh.. itu jer nak share haini.
Sekian.. n3 tempek2 gambar tapak projek.








 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

11 comments:

Fiza Rahman said...

Bertabahlah klo duduk kat site office. Hari2 keta berhabuk.

lizz said...

Waa sisp gi site nih...kalo pi site memang panas kslo saya mmg tak tshan tapi sekali sekala jerkan..berbaloi dpt limi sekotak...hehe

Tihara said...

tang dapat limo tu yang best
tang bonus tu..hihik :)

TeacherAzimah said...

hebat mu zura kerja kat company cina.tak semua org mampu berhadapan dgn situasi ni kan. eh projek apa company ni buat?

~mama yang ayu~ said...

sesekali seronok jugak layan gambar org gi site ni. macam hubby ayu la.. hehe.,.

shark said...

GILA pompuan melawat tapak sebesaq tu..
kalo aku yg ngandung ni..
terberanak dah hehe ;p

ct cheery said...

bertabah lah klu kena masuk site..memang leh wat otak biol

Zee Suhaini said...

tempat paling taknak pegi ni zura..kete lagi la takyah cakap memang kompem cantekkk..

lieyalatif said...

seronok lieya bace cite zura...dpt gak gambaran mcm mane keadaan kerja mcm nie....mcmni rupenye...ye laa lieya ni mmg takde harapan la keje2 luar...balik2 dok opis jek...tapi bhgn lieya nie keje mcm zura nie...lebih pada fasiliti kesihatan lah, bos2 selalu keluar lawat hospital2 klinik2 yg di bina....so dpt gak tgk gambarannye bile bace cite zura nieh.....

zura, tang nombor ekor tu tegelak2 lieya...sbb bos lieya bangsa singh..selalu gak nampak kertas toto die hahaahaha....laju je PA die ni ngintai...

boleh imejin keadaan berdebu cam ne kan zura....kalo bawak keter sendiri abis laaaa...jenuh nak kene cuci buang abuk ekekekeek

Cho Zila said...

tang nak jadi cleanertu kelakar.. akak rasa nak tergelak... betoi akakpun rasa tak menahan gak.. tengok cerekarama pasal orang yang permbersihtu...
bsear gak projek companyni... memang masyukler.. bonus mesti banyakni...

Fifi Nadhrah said...

besar projeknye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...