Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, February 13, 2014

...Alhamdulillah.. Syukur Atas Kurniaan Rezeki Dari Allah...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis.
Senyum lahhhh.. Senyum itu kan sedekah yang paling mudah. :)



Semua copy dr google.

Hari nih i nak share berita gembira dengan kawan2 kat blog nih. 
hari tu i ade bagitau, kalo dh konfem dengan My lawyer baru i akan share berita gembira nih. Alhamdulilah~

Proses jual beli rumah ke 2 Kami sudah selesaiiiiiii~

semalam loan sudah transfer ke akaun My Lawyer.
walaupon amik masa yang agak lama untuk proses jual beli rumah ke 2 nih,
Dengan kes Delay kat banyak proses. Akhirnye, selesai jugak proses pembelian rumah ke 2 kami nih. Alhamdulillah~

Rumah ke 2 Kami.. Alhamdulillah~

Sebelah menyebelah ajer dengan rumah pertama kami.
hehehe.. senang nak pantau penyewa nanti. kikikikiki.

Legaaaaaa sangat2 bila urusan jual beli nih dh settle.
sekarang tinggal amik kunci dari My lawyer jer. Penjual akan hantar kunci dan semua bill2 yang dh di jelaskan pada lawyer semasa amik cheque beliau. dannnnn kami sebagai pembeli pon dapat cheque jugak tau!!! ade balance RM500 dr loan kami.. hehehe.
i kan beli rumah guna cara Markup-Harga. so, ade balance sikit untuk kami. Alhamdulillah.

Oooohhh.. tak sabar rasanye nak mulakan proses renovation.
tak buat banyak reno pon.. juz nak reno kat Car posh jer sket. nak letak bumbung sampai depan. pastu nak simen semua lantai car posh tu.
dalam rumah nak cat baru jer.
harap2 ade lah yang sudi menjadik penyewa rumah kami neh.
:)

ok~ itu jer nak share. Terima kasih sebab sudi membaca!
sayangggg korang~

Sekian.. n3 pasal berita gembira..:)


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

26 comments:

Rizziela said...

bestnya.. blh pecah..jadi besar nanti rumah ni

MAMASUE said...

wowwww...seronoknya...rezeki...semoga rezeki berpanjangan lepas ni ye =)

Nafira usof said...

MAMASUE..
Aminnnnnnnn.. Terima Kasih. :)

Zee Suhaini said...

alhamdulillah..terujanya zura..
esok2 bila anak dah ramai boleh terus pecahkan jer dinding..syok skit nak berkumpul..

Fiza Rahman said...

Tahniah. Bestnya dah ada rumah kedua.

Kakzakie said...

Alhamdulillah.. memang dah boleh senyum lebar ni Zura..

Kalau nak besarkan rumah jadikan satu pun boleh juga sebab dah dekat sebelah aje..

TeacherAzimah said...

i'm happy for you zura :-)
aset jangka panjang ni. terbaik.

SYANI said...

Tahniah.. akhirnya selesai juga ye..

Myra Jay said...

Wahhh bestnyer.. tahniah zura..
muda2 lagi da ada 2 aset berharga kan :D

Sura Mohd said...

Alhamdulillah..Tahniah zura..kaksura tumpang gembira..muda2 lagi dh ada 2 buah rumah..:)

lieyalatif said...

alhamdulillah...di permudahkan segala urusan yea zura...boleh senyum lebar dah lepas ni yek....moga2 urusan renovation dan cari penyewa pun okey...kene pilih penyewa yg betul2 okey tau zura.... cari yg muke ala2 bertanggung jawab sikit.....

untung zura dpt beli umah sebelah ngan umah sendiri...lepas ni kalo ade rezeki pecah rumah tu jadikan satu....luas hah....mane tau kan perancangan akan2 datang....in sha Allah....

Izan Ishak said...

syukur alhamdulillah. izan pun tumpang gembira. moga zura n family terus dimurahkan rezki lepas ni.

harap2 penyewa yg bakal menyewa pun jenis yang memudahkan juga.

lizz said...

tahniah zura dah ader rumah ke 2...memang rezeki nih...untung dapat beli rumah sebelah menyebelah nanti kita pantau umah kita walaupun disewa...
...moga penyewanya ok nanti...

Farah Firdaus said...

alhamdulillah. saya satu rumah pun takde lagi kak.

Masya said...

WAAAHHHH MMG BIJAK NI MEMANG KEPALA HARTANAH NI.. PANDAI PULAK BELI RUMAH.. RUMAH SEBELAH JER HIHIHIHI ...

maszmadi said...

alhamdulillah... tahniah kak

Tihara said...

Alhamdulillah dipermudahkan segala urusan
moga cepat dapat penyewanya:)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Pelaburan yang menguntungkan ini. Nak buat jadi satu rumah pun boleh nanti.

OhPanduan said...

Best dapat rumah sebelah macam ni. dah ada rezeki lebih boleh besarkan buat jadi sebuah rumah sahaja.

ct cheery said...

sis dok area mana ek??leh rekemenkn kat kwn cheery..dia tengah cari rumah gak skrang ni..dia dah kawen ada sorang anak

mamaarifakeem said...

Tahniah.. lega dengar urusan dh settle... tak selama menunggu rumah baru didirikan cam akak ni, smpai skrg ccc or dl org pggl cf, tak dapat2 lago..kunci dh bagi..guano tu, nak buat apa2 kt rumah tu pun tak bleh sbb belum lepas cf nya..hui..
Apapun tumpang happy utk zura,senang penyewa sebelah rumah jer, senang nk pantau..ihiks..

- said...

alhamdulillah... bestnyerr... boleh wat income lebih... sewakan rumah....

Fifi Nadhrah said...

alhamdulillah..semuenye berjalan dengan lancar.. fifi ni sangkut2 lagi..

Ayu Ayunie said...

bestnya dah ada dua umah dah. rezeki anak-anak.. murah rezeki uollss... erkk.. kalau ayu taknak la sewa kat sebelah tuan umah. kang kalau duit sewa tak bayar, tuan umah jerit dari dalam umah jek.. hahaha..

hainom OKje said...

berapa lama prosesnya Zura? Adik tu pun ada beli rumah gak...Tulah nak tau berapa lama boleh dapat kunci agaknya

hainom OKje said...

Pecah ajelah buat banglo!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...