Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, February 4, 2014

...CNY Dinner @ Jade Garden Seafood Corner...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Selasa.
Semoga terus diberi semangat untuk berjuang menghadapi segala dugaan dan rintangan.. Amin~

Amacam cutu CNY korang?? Best??
i balik kampung CNY haitu. malam tadi pukul 3.30 pagi baru sampai shah alam. driver mengantuk.. 2 kali berhenti tido. jalan sangat clear malam tadi. tak de jem langsung~

Okeh lah..hari nih nak sambung citer pasal gi bercuti ke Sungai Rengit haitu.
Malam Ahad nye Kami memang dah set untuk Dinner CNY.
semua urusan booking table dan menu telah di uruskan oleh staff dekat sana.
Kami datang bawa diri sajaaaaa.

Dinner di Jade Garden Seafood Corner.
memang terkenal dengan kesegaran makanan laut nye.
kalo tengok pada gambar2 yang ade Restoran nih.. ade gambar TMJ jugak.
memang betol2 terkenal lah Restoran nih.

Satu table dengan i, Taufik baju belang2 dan syafik.
yang berdiri tuh Safety Officer Pratab, dia duduk satu table ngan big boss.

Nik Mohd Asri, Assintant Safety & Noorisma Chainman.
yang boboi tu anak Noorisma 

Lo Sang Time~
ade abelon skali dlm yee sang tuh. merasa jugak makan abelon. hehehe


Me n Delisha.
yang baju putih tuh site staff kat Pengerang.
dulu dia handle projek kat KL. skrg dah kena transfer pergi pengerang.

big boss i yang pakai seluar pendek baju putih tuh.
x semenggah kan! hahahaha
secretary dia kemain lagi melaram. big boss pakai seluar fendek jer. ceh!
muahahahaha.

Me n My Cinta.
keh keh keh.

Kakak dan Adik..
Tema baju kami malam tuh adalah biru.
heheehe.. kami jer lah yang bertema.. yang lain x tau lah ade tema ke tidok. hehehe

Menu untuk malam tuh sangatttt banyak. tak larat nak makan.
macam2 ade. yang tak tengok sebelom nih pon ade jugak rasa.
rezeki CNY.. jom tengok ape menu yang i sempat snap.

Abelon bersama2 yee sang.
abelon tuh rasanye cam cendawan pon yer jugak. cuma kenyal2 sket. hehehe

lotus

bersama2 sayur2 lain.


ade scallops masakkkk..
stim halia kot.. hehehehe.

ade ikan masak stim jugak. tinggal tulang dah. ahaks.
chinese style la.

Ada lobsterrrr!
the best malam tuh. hehehe

ini yang i makan!
i pergi curik meja sebelah sbb kat meja i dh habes.
muahahahaha. sedappppppp!

ade itik jugakkkkkk.
tapi ini i tak sentuh.. sebab dh kenyang sangat dh masa tuh.
kira last menu lah itik nih.

yang x de dlm gambar. sup herba ayam + geoduck!
x sedap! heheehhe.

camner ruper geoduck??? 




haaaa.. ini lah ruper geoduck tuh.
pelik2 kan~
okehlaaaa.. dpt lah merasa makan seafood pelik2.
hehehehe..

bila MamaPapa sibuk makan... Anak2 seperti biasa lah. mana nak layan sangat makan2 nih.
dorang lagi suka layan XTVT dorang sendirik.

ini lah kerjaan dorang.
tengok seafood dlm aquarium. macam2 seafood ade.

Delisha sibuk tengok ikan.
My Cinta kata ikan kayu.

ini jelas sket ikannye.
kelik i kata ikan nih mahal. tapi i tak tahu lah berapa mahalnye. 
hehehe.


lobster! sedapppp!

ketam.. tiada dlm hidangan malam tuh.

macam2 seafood adeeee.
semua fresh2! betol lah kata kawan2 blog.. kakak Zakie pon cakap seafood kat pengerang nih fresh2.

di beri peluang pegang lobster.
suka sangat dia. memula tuh ade 1 pelancong mat salleh mintak nak bergambar dgn lobster tuh. skali dorang pon tumpang pegang jugak. hehehehe

pencuci mulut malam tu. Ais krem mini.
kecik2 jer ais krem nih. anak2 suka lah. pastu My Bos kecik bagi ais krem kat table dia suh bagi kat anak2. dpt sekotak pulak tuh. tapaw makan dlm bilik. hehehe.

Rezeki malam itu. atas sana angpaw untuk anak2.
3 kat bawah untuk me n Cinta.
hehehehehe. tak sempat sampai shah alam pon duit angpaw nih. i dah habeskan kat sana. nanti i citer kat mana i habes kan duit angpaw tuh. hahahaha.

okehlah.. stop sini dulu lah. panjang jela2 dah nih.
nanti i sambung lagi k~ 

Sekian.. kesah Dinner kami.


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

15 comments:

Fiza Rahman said...

Meriah tu. Bestnya dpt angpow.

shark said...

exotic food nih ;p

Sura Mohd said...

teringin gak nak makan chinesefood ni..tapi tak tau la boleh telan ke idok...
untung ler..semua dapat ang pou..:)

Cho Zila said...

makan beramai2 untuk mengeratkan jalinan kemesraan..
makanan cinani macam2 yerk pelik2pun adakan...

ct cheery said...

wah best dapat ang pau..banyak ke??hihi

hainom OKje said...

Hei Zura menyeramkan sungguh geoduck tu....geli geleman mak hehe...boleh makan ke tu?.... Chinese mmg murah hati kalau belanja staffkan.....yg paling best tentunya dapat angpow hehe...banyak ke Zura? Nak bizi body...

Papa Mifz said...

wah meriahnya dengan makanan...

aine ainun said...

wah...
merasa juga menu CNY ya
seram tgk itikhitam...hihi...;)

lizz said...

wah meriahnyer makan2 semuanyer best2 nih...zura muka dah runcing tuh...mesti dah langsing cayyok2
sedapker goeduck tu..1st time nengok nih..
siap dapat angpow tu yang best tuh

mamaarifakeem said...

Woooo meriah ooo mkn besar:-)
Eeiii geli plak tekak nengok ghupe geoduck tu..ngee..

International Directory Blogspot said...

Hello I'am Chris
Assalammualaikum...
This is not a spam
Your blog is not on the "Directory Blogspot" ?
With little site offers free website promotion
I invite you to join
You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Represent Your Country
World-Directory is 193 countries in the world! and thousands of blogs
Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
Blog Url
Location Of Your Country In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
Happy Blogging
****************
We follow your blog! Please follow mine
You can forward this invitation to your friends

PLEASE IMPERATIVE !
Registration for the "Directory" blog, are free.
We only ask you to follow the blog. Thank you for your understanding
**********************************************

Last news of "Directory Blogspot" "
Soon we will award the best Fashion blog and psp, Makeup, nails, crafts, handmade, cooking, paintings, home, photography, jewelry

siti alfakhishah aman said...

lobster terpaling sedap kalau makan kat sini.. dengan shark fin soup.. tahun ni xde plak company wat dinner kat sini.. dah bankrup gaknye..

Tihara said...

tang lobster dan dapat angpow tu yang shiokk

izan mama mia said...

wah meriahnya makanannya.. jenuh nak makan tuu..hahaha..

Fifi Nadhrah said...

untung k. zura dapat rase macam2 makanan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...