Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, January 27, 2014

...Percutian Sponser Yang Tidak Mengecewakan | OTW Ke Johor...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin.
Walaupon hari ini badan agak lemau, tapi cuba untuk memulakan minggu ini dengan Aura yang positif. :)

Pukul 7 petang semalam baru sampai di Shah Alam. Perjalanan yang agak memenatkan sebab jauh. hehehe. padahal dh biasa jalan jauh setiap kali balik kampung. 

Hari Sabtu nye.. seawal 7.30 pagi kami semua dah gerak dari Shah Alam sebab My bos kecik kata dia gerak dr rumah dia kat Cheras sebelom pukul 7 dan akan tunggu i kat Hentian Seremban.Cuak ler i kannn.. dh lah nak siapkan 2 anak. si Kakak memang x de masalah nak bangun bersiap di awal pagi. tapi si Adik memang jarang sekali bersiap di waktu pagi. bersilat jugak lah nak siapkan dia.

bertolak dari rumah tanpa bekfes. tapi i dah siap2 tapau makanan. bekfes dlm kete jer. makan roti dulu. dah sampai hentian nanti baru makan berat sket.

masing2 masih mengantuk.
My Delisha setia mengangkut Bebear dia kemana saja. kalo x, nanti dia tak boleh tido.
dalam kete makan roti dulu untuk alas perut.

tak sampai 1 jam kami sampai di hentian rehat Seremban.
walaupon x pernah jalan sampai ke sini. Alhamdulillah, perjalanan Kami cukup dipermudahkan.

Terus call My bos kecik dengan Opis boy, tanya dorang kat mana. Tapiiiiii, katanye baru jer gerak dr Cheras. huh!! pukul 7 lah sangat!! buat orang cuak jer!!! masa tu dh pukul 8.30 dah. baru gerak dari Cheras.. sabar jer lah!

Main Taman permainan dulu lah anak2.
sementara menunggu Boss mama sampai.


nampaknye, papa lagi semangat main.
hahahahahha.

sambil main sambil makan bekal yang i dah bawa siap2 dr rumah.
spageti carbonara seperti biasa. hahahahaha. ini yg senang nak sediakan.
kalo dulu mesti i masak nasik lemak kalo nk bawa bekal ke mana. skrg i lagi suka masak spageti. mudah dan lazat!

ade air kopi dan roti sapu kaya jugak!


Sambung main lagi.

dalam setengah jam, boss kecik call cakap dia dah sampai. tapi berhenti untuk bekfes jap. okeh lah, bagi lah masa untuk bekfes dulu. 
dah siap2 pergi toilet segala bagi.. Kami pon meneruskan perjalanan ke Johor. tempat yang di tuju adalah Sg Rengit dan pengerang.


My Cinta memandu dengan penuh berhemah skali. hahahaha.
sebab nye kami folo opis boy yang drive dengan penuh berhemah jugak.
cuba kalo x folo orang.. harus meluncur laju kete kami tuh. ahaks.

setelah keluar dr hiway Plus kat senai, terus masuk ke Hiway Senai Desaru.
berhenti jap di hentian Layang untuk isi minyak sampai full tank. 

Dalam pukul 2 lebih Kami sampai di pekan Sungai rengit.
makan jap kat food court tepi laut. pastu terus gi check in hotel. hotel bajet yang dah sedia di tempah oleh kelik i yang keje kat sini. 

tak terus angkat barang masuk hotel. amik kunci jer. pastu terus pergi ke site. melawat tapak dan say hi to site staff. ini i citer di n3 lain.

dah say hi, terus ajak Hubby balik hotel. sbb nak mandi kan anak2 dan rehat dulu sementara nak pergi Dinner plak malam tuh.


Hotel Let Seng.
dapat satu bilik 2 katil. Katil double n single. bilik selesa. tapi sempit sket ruang yang ade untuk bersolat. tak pe lah.. janji ade jugak ruang solatnye.

hotel bajet nih betol2 depan Perhentian Bas/teksi Sungai Rengit.
Hotel nih jugak dekat ajer dengan restoran untuk Dinner yang akan Kami joint malamnye nanti. jalan kaki jer boleh sampai. kang senang tuh. tak yah susah2 carik parking.

 masuk bilik terus mandikan anak2.
pastu My Cinta bawa anak2 kuar carik panadol sebab i dah di landa selsema. hehehe
lepas makan panadol terus tido. dekat2 pukul 7 baru baru n siap2 ke dinner.


santai di lobi hotel. Papa dorang lah yang suka melayan. Mamanye sudah fengsan dlm bilik. hehehe.

Okeh.. stop sini dulu.. dah fanjang neh. nanti sambung di n3 lain plak.

bersambung..


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

20 comments:

Fifi Nadhrah said...

wah.. berjalan jauh kak zura!~

~mama yang ayu~ said...

bestnya jenjalan ni. nak gi mana ni?

lieyalatif said...

wahh zura berjalan jauh rupenye...sampai ke johor hah....tapi tu le dikatakan janji melayu zura heheeheh...sian plak zura satu family kelam kabut keluar awal...tapi takpe, at least biar kite tgu org dari org tgu kite kan zura....lagi2 bos plak tuh...nampak laa kite ni berdisplin..ecewah!!!!!

mesti dinner menu istimewa kan...situ mmg sedap2 gak foods die...tapi lieya tak penah la sampai...dgr citer kawan2 je laaaa....

betul tu zura, kalo bawak nasi lemak byk bekas nak kene bawak..bekas sambal lah, bekas timun lah, ikan bilis laaa...kalo bawak spegeti senang...satu bekas jek...agak2 mls nak bawak pinggan, bawak je garpu, leh makan ramai2 ...so takyah la pikir nak basuh pinggan ke atau bawak disposable pinggan kan zura hehheheheeh

Kakzakie said...

Alahai dah dekat dgn kakak sebab zura lalu highway senai-desaru tu. Kakak nampak jambatan tu tahulah zura lalu situ....

Mesti sedap dinnner di Sg. Rengit, pengerang kan seafood fresh belaka..

izan mama mia said...

konvoi..mmg leceh..hihi... tp dh selamat tiba..kita tgg entry esok ye zura

maszmadi said...

dekat ngan kapung saya tu kak... hihi

erm, rajin kak ra bawa bekal.. kalu masz kompem brenti memana cari tpt makan, bila la nak rajin mcm kak ra ni..

Papa Mifz said...

memang mudah jika tempat makan dengan hotel...=)

mama lieyna said...

Syoknye..jalan2... tido hotel.. :-)

aine ainun said...

Assalamualaikum Mama Delisha n Anis...

Wahhhhhhhhhhhhhhh...
rindu sangat nak dtg sini...;)

Lama tak xbaca cerita kamu...

Comelnya budak berdua tu pakai baju sama...
Mood tetiba nak ada anak sepasang..hihi

Sura Mohd said...

tetiba pulak terliur nengok spageti carbonara tu..bukan main banyak lagi lauknya..

Sidratul Muntaha said...

jauhnay ko jalan noks..

siti alfakhishah aman said...

jalan highway yang kat jambatan tu teruk kan.. dah banyak kali komplen tentang jalan tu..

owh best la dapat makan seafood.. dekat area situ ada jugak my boss punya restoran. namanya JAde Garden.. TMJ pon penah makan situ.. sedap lobster nye..

εïзmummyHazaεïз said...

Wahhh patutla blog sepi sehari. Heheheh holiday ke johor... Bestnye

lizz said...

Waa bes gi jenjalan johor yek zura...best2..siap bawak bekal lagi senang sikit anak2 nak makankan...amboi kemain sedondon lg delisha ngan anis...comey...

LYAfrina said...

kiranya kerja sambil mkn angin la ni ye??
alaaa..biasa r gittu zura..janji malaysia..hehe.. janji kul bape, mmg akn lewatnyer dr waktu asal

LYAfrina said...

kiranya kerja sambil mkn angin la ni ye??
alaaa..biasa r gittu zura..janji malaysia..hehe.. janji kul bape, mmg akn lewatnyer dr waktu asal

Fifi Nadhrah said...

fifi singgah lagi..

MulutPayau said...

Wahh bestnya jalan2...

Cho Zila said...

Nsb boskan ..redhojeekan.. tapi tak patutler buat orang nunggu...silap2 hilang mood.. nasib budak2 okkam...
Bilik seleaa nak tidur penting

hainom OKje said...

Zura tak pernah sampai JB yeh?.....
2 kereta je ke dari KL?...
Amboi rajinnya zura masak yek.....kalau okje nk berjalan mmg malas le nak bangun pagi bermasak masak kat dapur tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...