Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, January 8, 2014

...Halfday Di Hari Rabu...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Rabu.

Hari ini i masuk halfday. settle kan beberapa bende yang penting.
tapi x semua sempat buat. Pagi2 lagi dah pergi Maybank setllekan pasal Dividen ASB.
orang ramai tak payah cakap. berejam dlm Maybank.

Dah settle Hal ASB kat Maybank, trus pergi Bank islam. nak update buku Tabung Haji jer pon. lepas tuh, singgah jap kat Maydin beli tudung sekolah My Anis.. Muahahahahahahaha.. x abes2 lagi mama anis nih citer beli baju sekolah anak. sebenarnya i berkenan dengan tudung sekolah kt Mydin tuh. kat tempat len memang x jumpe nak carik tudung pesen tuh. Kalo tudung CANGGIH tuh memang senang nak beli. ini tudung jersi selayer. x jumpa kat tempat len. kat maydin jer i jumpa. 

tadi kebetulan nak beli peralatan menjahit, i sambar lagi 2 helai tudung jersi tuh. hek hek hek. alaaaa.. bukan orang len pon nak pakai.. anak sendirik gak. lagi pon tudung My Anis kena selalu tukar. kalo tidok, jadik belacan tudung dia tuh!

Kuar datim dengan Cinta jer.. anak2 semua dengan urusan masing2. My Anis ke sekolah Agama, Delisha kat umah ibu dia. 

Dah settle semua urusan kat bank.
terus gerak pergi ke pejabat MBSA. nak bayar cukai pintu.
Rumah sendirik kena bayar RM180 hengget setahun. bayar setahun terus. malas nak pikir banyak2 kali. pastu settle jugak bayaran cukai pintu untuk rumah ke 2 kami. murah sket sbb basic unit kan..RM168. kalo ikutkan, rumah ke 2 masih dlm proses tukar nama.. tapi oleh kerana ini masih lagi bulan Januari. so, Lawyer mintak i yang settlekan cukai pintu dan cukai tanah untuk rumah ke 2 kami tuh. sebelom proceed ke proses tukar nama.
Harap2 semua proses lepas nih berjalan lancar lah. Aminnn!

selesai bayar cukai kat MBSA, tengok2 dah pukul 12 lebih. trus hubby hantar pergi keje.
esok plak dia sambung bayar bil2. Fuhhhh! fenat betol. bestnye kalo dpt apply cuti untuk hari ini. hehehehehe.

Sekian... bebelan di tengah hari.

P/s: Korang dah bayar cukai pintu ngan cukai tanah??


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

8 comments:

Delimasari said...

lega - udah settle semua bil yer

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

Banysk koleksi tudung sek anis takper senang sikit kalo beli tudung lebih senang nak tuko2 kan.....Waa berjimba ngan kekasih hati yer...

Daddy Ziyyad said...

Ooooohh..ada drive thru kaunter MBSA...hihihi..saya baru tau...kenapa tak bayar online aja..senang..

ASB tu..minggu2 awal Jan mmg penuh sesak dgn umat manusia...hahahha..saya tak update pun...malas..

Izan Ishak said...

awal2 thn ni mmg banyaaaak sangat benda nak settlekan. mcm kami ni, dah settle hal sekolah anak2 kena tgk pulak kereta n rumah, semuanya nakkan perhatian. bila dah selesai semua mmg lega banyak sangat!

ct cheery said...

banyak benda kena bayar awai2x tahun ni kan??cheery yg bujang ni pun sama..harghh!!stress!!!

Liza Yati said...

Hari membayar bil2 lah nampaknya yer. Dah lama tak jenguk sini. Mau tgk zura dan diet atkins sebenarnya. Mau amik insprasi. kehkehkeh

Kakzakie said...

Bayar terus setahun kakak rasa memang lebih memudahkan Zura. Kakak pun semua bayaran buat setahun terus. Leceh nak pergi selalu. Kalau di JB ni setahun 2 kali tapi biasa abang pun bayar setahun terus.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

haah la..tak pernah bayar lagi...sebab baru bli rumah tahun lpas..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...