Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, January 2, 2014

...Buat Apa Di Awal Tahun???...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis.

Selamat tahun baru 2014 semua.
Moga tahun nih lebih baik dari tahun2 sebelomnye.
Hari nih I masih bercuti. Bbsitter cuti untuk uruskan pendaftaran sekolah anak2. Kena lah konsider jugak kan~

Hari nih kita relaks2 jer lah. Sambil guling2 dengan my Delisha kat rumah. I nak share xtvt semalam di tahun baru. Tiada sambutan detik 12 malam pon. Lena di ulik mimpi dh. Hehehehe.


Pagi2 lagi start gosok baju.
Seminggu x seminggu gak lah. Gosok mana yang sempat jer.

Dh habes gosok baju terus sedia kan bekfes.
Kebetulan ade belen nasi malam tadi.
So, mama yang mithali pon masak lah nasik goreng. Hehehehe.
Sedap x yah cakap lah.. lawan plak ngan kopok tuh. Licin!!!

Habes bekfes, sambung plak uruskan buku My Anis.
Tulis nama jer.. balut belom lagi sebab plastik pembalut x beli lg.
Boleh tahan banyak gak buku yg kena balut tu. Nak kematu gak tuh nak siapkan balut semua tuh.

Ini plak lauk untuk lunch kami semalam.
Ikankerapu masak stim.
Sedap hingga menjilat jari. Hahahhaha.

Lepas lunch trus siap2 keluar carik barang sekolah My Anis. Ade beberapa benda lagi kena beli n tambah bilangan.

Besar jugak belanja anak sekolah nih kan.. nih anak baru sorang jer yang sekolah. Camner lah yang anak 2 3 sekolah. Boleh pitam mamapapa. hehehehehe.

Oklah.. stop dulu lah.. nanti I membebel lagi.
Nak uruskan anakda Delisha jap.
Keje rajin2 yer korang.. hehehe.. eh.. ke korang cuti jugak haini?.

Sekian.. bebelan orang ngah cuti.


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

14 comments:

NinaAz said...

Syoknyaaa guling3 jea. Nina dh start keje rini. Huuuuuuu

- said...

seronok je cuti guling2 kat rumah... bleh berehat...

sama laa..mlm tahun baru duk umah diam2... org duk tgk bunga api..saya duk berdengkur dah.. hehehe

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

hihi..selamat bercuti dari ofis..tapi masih bekerja untuk anak-anak kat rumah... :)

Atia Adina said...

best ar lepak kat umah...jelez ai

inazamri said...

wallet dah nipis ni belanja barang2 sekolah 3 org anak.xtvt akak smlm adalah di Parkson~ rabak poket heheh

lizz said...

samala kitew semalam kemain sibuk nyiapkan persiapan anak2 sekolah yang lemah tang gosok baju tau..berjejeran peluh gosok bebanyak sekaligus...hehe
sedapnyer kerapu masak stim tu zura...

Kakzakie said...

Cuti seorg mama tetap banyak tugasan kena lakukan ZUra. Terasa lengkap semua dah dibuat..

Selamat tahun baru dari kakak.

lieyalatif said...

gtu laa kite sebagai mak kan zura...mmg mcm2 bende nak tgk...lagi2 dahnak start sekolah nie...mane ngan baju2 sekolah nye...buku2 sekolahnye....sbb tu lieya prepare awal2...kalo nak buat last minit mmg sakit pinggang...almaklum laa dah tua hahhahaha cepat noo sakit pinggang skrang heheehehehe

lieya teliur tgk kerapu masak stim tu..sedapnye laahaaaii hirup kuah masam2 tu kan....

ape2 pun selamat bercuti yeak zura...hope semua urusan dipermudahkan yeak....

Cho Zila said...

akak tak berutipun ... sampai kat opisni rasa cam ibu yang kejam lak sebab semua budak opis yang ada anak semuapun bercuti..
memang tak habis2 siapkan budak2ni punya barang sekolah.. buku baru separuh berbalut..

Papa Mifz said...

ambang tahun baru hari tuh pun PM sekeluarga duduk rumah jer layan karenah Mifz lagi best...hehe

GREENJADE said...

kaum ibu ni kalu cuti mane ade rest nye tak gitu mama? ade je kije rumah yg menanti..

sy ni plg malas gosok baju...sbb tu sll gosok 2 minggu punya stok sekali jalan ..uhuhuhu

Fizalinolie said...

Fiza sekeluarga dok rumah je. Sama mcm zura. Org lain dentam dentum sambut ambang tahun baru. Kami 3 beranak pulak dok sedap buat taik mata. Haha...

Sura Mohd said...

Salam Jumaat zura..kaksura tahun baru tak pernah sambut..atas katil..tido lagi sodap..sama cam zura..kaksura 3 org skolah..fenin jugak..byk pakai duit..huhuhu..

hainom OKje said...

Mmglah Zura....byk RMnya.....dekat nk pitam jugaklah hehe....
Tp kalau Tadika lagi banyak kot....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...