Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, January 6, 2014

...Ada Apa Dengan Hujung Minggu KAMI...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin.
Mulakan Minggu ini dengan Aura yang positif.

Pertama Sekali nak ucap Alhamdulillah Atas rezeki yang Allah kurniakan kepada i di Pagi hari Isnin ini. Kalo kita betol2 yakin dengan KUASA sebuah DOA. kita pasti akan merasai kekuatan DOA itu. Janganlah berhenti untuk berDOA. InsyaAllah, Allah Maha Mendengar setiap DOA HambaNYA.

Ada ape dengan hujung minggu KAMI??
boleh laaaaa. hahahahaha. rasanya lebih kepada settlekan kerja rumah jer.
dari kol 5.30pagi i dah bangun untuk settlekan gosok baju keje n baju sekolah My Anis. pastu sambung gotong royong bersihkan rumah sementara anak2 masih tido. kalo dah bangun, susah plak nak mengemop lantai.

lepas bekfes, start balut buku My Anis.
aduhaiiii.. bengkok pinggang i nak settlekan semua buku2.
sekolah agama dan sekolah kebangsaan.
ini baru 1 anak jer sekolah! kalo 2 3 mau pitam nak siapkan balut semua buku anak. hehehehehe.

tengah bz membalut buku. sekali dengar motor jual aiskrem kat depan rumah. masa tuh anak2 dan hubby main kat luar. rupernye dorang beli ais krem. harus lah ade upah jugak untuk mamanye khennnn. hek hek hek.

umpan aiskrem sambil papa potong rambut.
kalo tidoookkk.. dia asik duk cakap sakit sakit jer.
sabor jer lah.

kemain lagi khennnn.

kakak pon dpt 1 aiskrem.

2 adik.. tapi punye rambut yang berbeza.
kakak amik rambut mama.. adik amik rambut papa
adillah kannnn... hehehe

Petang sket plan nk kuar gi tesco. skali, anakda delisha tido pulakkkk. tambah pulak dengan hujan. jadiknye, lepas magrib baru kuar gi teso.

itu jer lah xtvt KAMI di hujung minggu. cuba mencari masa yang berkualiti untuk anak2 walaupon tanpa perlu keluar belanja yang besar.

Sekian.. bebelan di pagi Isnin.

P/s: korang buat ape weken haitu?

 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

13 comments:

Zee Suhaini said...

tu la zura,zee pon kalo nak kemas umah kena cepat sebelum dorang bangun..kalo tak memang payah nak settle ada gangguan..

amboi delisha potong rambut atas motor yer..

inazamri said...

xtvt family akak smlm kemas stor dr pagi smpi kul 2 ptg br settle.Letih la pulak hr ni.

lizz said...

samala kiter hujung minggu hari ti sibuk membalut buku anak-anak..lepastu gi jalan2 jusco...comel dedua ni makan eskrem nih...sonokla delisha nak potong rambut dapat umpan eskrim delisha yer...

SYANI said...

Saya pun sibuk membalut buku sekolah anak2 hujung minggu lepas. Dah le 2 orang lak tu. Memang lenguh pinggang dibuatnya.

Comel si Anis & Delisha..

Kakzakie said...

Kakak hari sabtu ok sikit Zura. Kena hari Ahad boring sebab cuti dah tak sama.

Balut buku anak kakak guna yg ready-made punya Zura Senang dah tak payah guna cellophane tape.

Masya said...

hujung minggu masih ade jemputan kawin lg huhuhuhu

Rizziela said...

banyaknyer aktiviti hujung minggu

Hazmin Hamudin said...

Hehe. Potong rambut pun sakit ye. saja la tu nak upah aiskrim.

mama lieyna said...

Happy new year..!
Oklah, ssekali beraktiviti kt umah kan..jnji dpt bersama anak2n suami :-)

hainom OKje said...

Hujung minggulah nk settle semuakan Zura.....dulu masa anak anak kecik, okje pun ambik contract balut buku hehe....sekarang pencen dah......
Tulahkan .....keluar dr perut sama....Allah tu maha adil...kang sedih pulak mama tak dpt bahagian dia

lieyalatif said...

same la zura...weekend mmg mase menghabiskan buat persiapan anak2 sekolah jek kan....ye laa minggu2 pertama anak masuk skeolah kan...lagi2 zura anak darjah satu...mesti dlm proses nak menyesuaikan diri kan...

hadoi bab balut buku...mmg trauma dibuatnye....byk betul buku nak kene balut.....lieya ni 2 org zura lagi laaa....letih jari2 i tau haahahahaha

bagusnye potong rambut sendiri...jimat tak yah pi salon kan.....lieya berani potong rambut mija je sebab rambut die nipis...si mia rambut tebal tak berani dah lieya hahaahahahah

Fifi Nadhrah said...

wah.. boleh buka kedai gunting.. 'kerusi' gunting yang tak tahan tu..

Izan Ishak said...

bagulah zura...aktvt hujung minggu kemas2 rumah satu famili kurang sikit penatnya kan.

haaa...citer pasal balut buku ni kan, izan masih blm siap lagi pun balut. nak2 si kembar punya. pengsan nak balut sekali harung. ini pun pembalut tak cukup, tunggu jumaat ni baru nak beli lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...