Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, January 13, 2014

...Lupalah Nak Tempek Gambar Masa Hari Orientasi My Anis...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin.
Mulakan minggu ini dengan Aura yang baik k~

Seperti yang tertulis pada tajuk.itu lah bebelan i hari ini.
i pon tak tahu kenapa x de n3 pasal hari orientasi My Anis nih. Bz sangat jer gayanye kan! maklumlahhhh.. tahun pertama anak masuk sekolah.. maknye yang kelam kabut.

lepas daftar dan carik kelas untuk My Anis,
murid dan ibu bapa berpecah. Murid ikut cikgu dia masing2 dan ibu bapa kena dengar taklimat kat dewan.

dalam dewan. dpt kerusi belakang sekali. i lambat. hehehe.
banyak jugak lah amanat yang di sampaikan oleh cikgu2.
pasal pemakaian.. pasal waktu persekolah, macam2 lah. semua ade.

dah abes dengar taklimat, ibubapa kena bayar yuran dan amik buku teks.
banyakkan bukunye~ bengkok gak pinggang nak habeskan balut buku2 nih.

Duck face u!!!
Cinta ngah beratur bayar yuran. i tukang snap2 gambar jer.
nasiblah masa nih cuaca sangat baik. kalo panas mau berlengas muka masing2.

kemain slow proses pembayaran nih. lama gak lah beratur.
tak tahu lah kenapa lama sgt.

Akhirnye sampai jugak giliran.. masa duk kat sini i dh usha dah mana satu name tag Anis. senang.. kang tak yah nak pening2 mata cari tag nama dia.

dah abes bayar yuran, amik buku tesk pastu kena beratur plak beli buku kat koop.
Duit keluar macam air jer masa nih kan~ bagi yang masih mampu okeh lah.. cuba bagi keluarga yang susah pastu ade 2 3 anak sekolah dlm masa yang sama.. boleh Votak u!
My Anis sorang pon rasa menggigil tangan nak hulur. hahahaha.

sekejap nampak dia berlari2 datang. 
dah abes lah kot sesi suai kenal dia.
see.. mcm belacan ke tidokkkkkk??
hahahahahahahaha.. kasut tak nampak dlm gambar tuh.. kalo tidok bulih pitam tengok kasut dia. saborrrr jer lah.

Lega bila semua hal persekolahan anak2 dah settlekan~
tetiba teringat segala pengorbanan Ma ngan Ayah dulu.
adik badik dlm 2 3 orang sekolah sekali harung. tambah plak Ayah dulu keje sebagai peneroka felda jer. tapi, boleh kata semua keperluan kami adik badik cukup. Alhamdulillah. tak terbalas jasa Ma dan Ayah besarkan Kami adik badik.

Sekian.. 


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

13 comments:

Rizziela said...

Masa buka sekolah memang laju ajer RM kan?

Saya yg anak baru Tadika ni pun RM mcm arus sungai ajer...baru Tadika

Masya said...

moga anis berjaya anis, demi anak²kan kita kenelah gigih mencari duit ..

Sidratul Muntaha said...

tak thulah time aku nnti
thun depan plak tu
adoi..
semalma sesaje beli buku latihan pesediaan tahun 1 pun dah kopak rm60
tu sikit baru
bukan betul2 punya buku text ke..buku latihan ke

Izan Ishak said...

situasi kita masa beratur bayar yuran tu samalah zura. lambatnya ya ampun. kebetulan masa izan beratur tu kelas kembar kena pulak ramai parentsnya. hmmm... mujur masa amik buku teks tu cepat.

tahun ni mmg terasa lebih sikit $$$$ yg kena keluar. maklumlah 4 org bujang kecik dah sekolah serentak. keperluan sekolah + yuran pagi + yuran ptg... tapi bila dah settle semuanya rasa lega sesangat.

Kakzakie said...

Itulah Zura masa ini mak/ayah kena beratur, tunggu dah sekolah menengah nanti mereka buat sendiri. Kita hulur aje duit.

Mak/bapak kakak lagilah ZUra 8 org bayangkan!! Kerja kebun aje pulak tu.. Sedih:(

- said...

ermmm bila teringat zaman bebudak dulu... dgn 9 beradik... terasa hiba hati ni bila teringat pengorbanan mak ayah dalam mghantar anak2 ke sekolah...

Fifi Nadhrah said...

comel betul anis.. seronoknye.. tapi saye risau la bile ufairah nak sekolah nanti..

Tihara said...

itu lah kan, mak ayah sanggup berkorban demi anak2..akak pun anak peneroka felda juga..

LYAfrina said...

alhamdulillah..dh settle.. tula kan zura..kos skarang smuanya tinggi.. hebat budak2 skarang..masuk darjah 1 dh xde nangis2 kan.?

Papa Mifz said...

lagi 3 tahun baru den alami perkara tuh semua...=)

Atia Adina said...

sekarang ni kita dalam proses membesarkan anak kan?nak semua yang terbaik untuk anak....moga anak2 menghargainya nnt

hainom OKje said...

Memang pun Zura....mmg menggigil tangan nak bayar yuran ek....tu belum masuk cost baju sekolah lagikan...
Sabau ajelah....kesian mereka yg ramai anak kan...

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

wah... nebes lak is nanti nak hantaq siMerah ke sekolah ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...