Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, January 21, 2014

...Tamat Sudah Riwayatnya...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Selasa.
Senyum2 selalu k~

Hari ini lega sket dari semalam. tapi pagi2 tadi ade miting pasal ISO. 
x suka betol ler kalo citer pasal ISO nih. hehehehe.

Okeh, haini nak tempek satu citer. citer biasa2 jer, sekadar kenang2an. hehehe.

Kad kredit pertama dalam hidup i.
dapat kredit kad pon sebab wajin apply masa nak apply loan rumah ke 2 haitu.
sekali lulus plak. masa apply loan rumah pertama gagal. hahaha.
merasa lah ade kedit kad. tapi tak pernah guna sekali pon. cuma kena bayar goverment fee yang RM50 hengget tuh jer lah. kemain kan! asal approve jer kedit kad terus masuk bill RM50 hengget! 

Oleh kerana i sudah ade penasihat kewangan yang paling hebat kat atas muka bumi nih,
jadiknye, penasihat kewangan i x benarkan i swep kedit kad i neh.
penasihat i dah kenal sangat dengan bini dia neh.
hahahahaha.. kang abes semua nak di swep nye. hahaha.
jangan carik pasal hoiiiiii!

atas nasihat daripada penasihat kesayangan i tuh.

camnih lah jadiknye... kena potong serta merta. hahahaha
nak potong kedit kad skrg hanya perlu call service center jer. 

cimb cuba menawarkan rebat rm50 hengget tuh. tapi i tetap nak potong jugak.
malas nak amik risiko. kang tak pepasal banyak hutang plak kan~
cukup lah Cinta sorang jer yang pegang kedit kad. dia tak pe, pandai kawal perbelanjaan. bini dia nih bukan boleh caya sangat. hahahahaha

itu lah kesah nak citer haini. kenang2an yang i pernah ade kedit kad, tapi tak pernah guna. hehehehe. 

Sekian.. kesah kedit kad.

P/s: korang ade pakai kedit kad x?? boleh control x penggunaannye?






 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

16 comments:

umi alya said...

akak xder, tak apply & x yakin nak guna maklum le salah sorang insan ter'BOROS', beli guna RM tunai jerpun..

Zee Suhaini said...

memang zura, kalo dah ada ni memang nak swep jer la..pantang nampak ada sale, telinga dah dengar bisikan dah..zee ada la jugak sebab beli kete dulu..

Kakzakie said...

La... sayanglah Zura. Kakak kena ada sebab anak-anak dah besar, nak bawa cash banyak pun bahaya kan. Kalau guna kad senang sikit. Cuma kenalah kawal keinginan dgn kemampuan kita...

SYANI said...

Saya pakai juga kredit kad especially untuk isi minyak.. Alhamdulillah setakat ni masih boleh kontrol

hainom OKje said...

Seumur hidup okje tak de kad kredit zura.... cuma supplementary jer.... Sebab bukan atas nama sendiri tulah okje mmg jarang sangat pakai...kira pandai jugaklah kan OKje urus duit ni hehe

hainom OKje said...

Seumur hidup okje tak de kad kredit zura.... cuma supplementary jer.... Sebab bukan atas nama sendiri tulah okje mmg jarang sangat pakai...kira pandai jugaklah kan OKje urus duit ni hehe

lizz said...

waaa...udah takder kad kreditnyer...saya ader jugak satu untuk spare jek...jarang2 guna takut tak tertanggung nak membayor nyer...hehe

Sura Mohd said...

sayang jugak dah dipotong.. tapi tuan badan dh rasa itu yg sebaiknya...kaksura pun rasa cukup sorang jer pakai dlm satu rumah..somi akak tenat jugak nk membayar 2 kad..huhuhu..

maszmadi said...

eeeee mintak jauhla dari guna cc ni, baik guna cash @ skrg kan ada debit card, boleh jgk merasa nak sweap2 ni kan.. hihi

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

kami suami isteri mmg tak ada kad kredit dan sebolehnya tak nak guna kad kredit...takut berhutang nanti susah :)

ros_reeza said...

Ros pun takde.. tapi takut jugak.. memang tak nak.. takut tak terkawal.. dan ada caj caj tersembunyi.. huhuhu

~mama yang ayu~ said...

ayu kalau ada kredit kad mmg harus ku cuba swap di mana-mana saja.. hahaha.. sekali hambik.. ribu-raban hutang.. hehe..

Myra Jay said...

Myra seumur hidup tak pernah ada kad kredit.. debit card je la tu pun sebab nak bisnes shaklee ;)

Mcm memb myra penah terkena caj RM50 sekali, lepas tu dia ingt dah settle potong smua, lepas 3 thn bila smpai tertunggak smpai RM300 walhal tak penah gna pun..

Aishah Jahirah said...

kalau xde kegunaan beter xpyh ada kad kredit.fee ttp kena bayar...huhuu

Izan Ishak said...

en suami ada kad kredit. skrg pun cuma guna utk isi minyak je. dulu masa dia muda2 pernah ada pengalaman tak syok dgn kad kredit ni. sbb tu skrg ni lebih berhati2 bila terpaksa guna.

eyeyou said...

alahai..siannya kad tu yg xbersalah da kena kerat..tp kena inform jugak dgn bank..tkot tiap2 thn dpt surat cinta(byr fee)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...