Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, January 22, 2014

...Kemeriahan Sambutan Tahun Baru Cina (CNY)...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~
Salam Hari Rabu.
Ceria2 selalu k~ walaupon hakikatnye banyak keje nak kena siapkan!

Hujung minggu depan Cuti Chinese New year kan?? 
seperti biasa.. sambutan CNY lebih meriah kat opis i nih berbanding perayaan lain.
kena terima hakikat sebab kat sini ramai chinese. tapi ok ape??
diorang cuti, i pon cuti fanjang sebab i 2 orang jer melayu kat keje kat opis nih.
kalo 2 org jer masuk keje. membazir letrik namanye. hehehe

bila cuti Raya aidilfitri plak.. dorang x sibuk2 berebut nak bercuti sama.
kan untung tuuuuu.. hahahahaha.. 

setiap tahun kat opis i neh mesti meriah dengan kad raya cina.
banyak okeh!! yang i tempek nih yang cantek2 kat mata i jer.
kalo kad yang sama or tak bape nak cantek i tak tempek sebab x cukup space.
hehehehehe. dah siap tampal terus nampak meriah kan!!


Hamper jugak wajib dapat tiap2 tahun. tinggal sikit ngan banyak jer yang dapatnye.
kawan2 opis yang chinese nih x pandang sgt isi hamper yang murah2. dorang selalu amik arak n abalon jer. yang makanan jajan tuh selalunye dorang kirimkan kat anak2 i.
i plak slalu usha coklat n bird nest. hehehehe.

Buah limau plak setakat nih baru dapat sekotak. i tak pasti nape big boss i tak beli2 limau lagi tahun nih. selalunye dh penuh dah bilik miting i dengan kotak2 limau. x kesahlah, i bukan boleh makan limau pon~

apa plan korang cuti CNY nih?? i balik kampungggg~ x sabarnye nak balik. rasa cam dah lama dh x balik terengganu. Tapiiiii.. weken nih i ade dinner untuk Celebrate CNY kat Johor. Kampeni sponser semua staff KL turun Johor untuk Dinner CNY kat sana.

Sambil2 melawat site kat Pengerang katanye.hahaahha.. macam tak kose plak nak masuk site kan! tapi tetap best sebab i boleh bawa anak2 dan suami sekali!! hahahaha. i cakap kat big boss, kalo x boleh bawa suami dan anak2, i x mo joint. hehehe.. sekali bos kata i boleh bawa anak2 dan suami skali..Thanks Boss..Yess!! syok habesss kan!

Mudah2an percutian sponser ini dapat mengembirakan kami sekeluarga. amin!
heehehe..

sekian.. n3 membebel di pagi hari.

P/s: panjang lebar bebelan haini kan! claim balik 2 hari lepas yang x sempat membebel.

P/s: Selamat bekerja koranggg.


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

19 comments:

shark said...

ok..percutian yg ditaja mmg sangat menyeronokkan..;p
kihkihkih..enjoyyyysss

Sidratul Muntaha said...

aku blik meru
adik aku kwin
jemput dtg umah kat meru 2hb beb

Zee Suhaini said...

wahhh ada peluang dah tu zura gi jenjalan..ape lagi, gi la legoland..
sama la kita, asal dorang cuti jer mesti satu ofis tutup...hahahha untung manyak tu..raya puasa pon senang apply..
semalam ada supplier kasi barang, zee plak tak tengok terus jer pegang nak tau ape..sekali nampak daging BAB..hohohohoooo tension jap...sib baek elok berbalut..

Fiza Rahman said...

Best nya sambut CNY kat johor. DI taja plak tu. KAmi tak ke mana kot CNY ni. Balik umah mak jer.

Kakzakie said...

Kalau makan di Pengerang tu sah-sah makanan seafood Zura. Order ajelah apa nak sebab seafoodnya fresh belaka. Harga tolak tepi.

Office kakak pun dah penuh limau, hamper, coklat dan kad merah..

~mama yang ayu~ said...

opis takde cina so mmg takde deko2 raya cina la. CNy annti nak gi gambang. dah baca gak entry zura yg gambang tu.. hehe..

siti alfakhishah aman said...

kalau dari KL jauhnye nak sampai pengerang.. alise duduk area sini sebenarnya.. :) selamat mencuci mata di site.. kompom dapat makan seafood fresh dari laut

lizz said...

tak sabo nunggu cuti raya cina tau zua nak pi jenjalan n melepak kat umah...bestnyer...

izan mama mia said...

Assalamualaikum
wah best laa dpt cuti panjang nnt...
kenduri liamu

Cho Zila said...

wau bestnyer percutian yang disponsor gitu.. baguih gak yerk bos cam gitu..
rajintu tepek menepek.. kat opisni takder ler orang nak bagi kad hari raya.. isyh heran gakni...

mama lieyna said...

Untungnya lah.... :-)
Selamat bercuti2...

Fizalinolie said...

Selamat bercuti zura. Fiza cuti tak balik. Hehe...

Fizalinolie said...

Selamat bercuti zura. Fiza cuti tak balik. Hehe...

hainom OKje said...

Ada kenduri arwahlah zura kat rumah pak sedara laki okje....duk rumah jelah kot...huhu
Wah bestnya dapat turun Johor....sambung le cuti gi Legoland!

Sura Mohd said...

cuti sakan la zura nanti..akak cuti kejap jer..:(

Myra Jay said...

Meriah aih tersusun kad merah je :)

Bestnyer disponsor Zura :)

Aishah Jahirah said...

meriahnye...merah jekan...CNY ni..huhuu..bestnta p bercuti dgn family...
p/s:x bkesemptam bcuti lg...

Izan Ishak said...

meriahnya opis zura. mujur bos dan semua opismate baik2 belaka kan.

wahhh...part cuti yg ditaja itu adalah best. selamat bercuti ye zura!

Fifi Nadhrah said...

bestnye ade hamper barang mahai2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...