Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, September 6, 2013

...Corat Coret Di Hujung Syawal...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Jumaat, Penghulu segala hari.
Senyum itu sedekah kan~ so, banyak2 lah kita senyum.

Hari terakhir di Bulan Syawal yang indah.
Selamat tinggal Syawal, Semoga di beri peluang berjumpa lagi di Ramadhan dan Syawal akan datang. InsyaAllah~

x de ape dah nak citer pasal Syawal. so, haini ai upload gambar2 Syawal yang bersisa tuh yer. semua campur. letak semua sebagai kenang2an.


Sesi main bunga api di malam raya.
ai tak tau lah bunga api nih nama ape. yang pasti dia naik ke udara dan meletup kat atas.
ai tukang tengok jer. nak suh main memang tidak ler. fenakut.
ai main bunga api belang2 dan mercun pop pop jer.

ai berani main yang nih jer. hahaahahaha
berlawan main ngan My Anis. hahaha.

Mak Su dengan anak2 buah dia.
semua anak2 buah sayang maksu dia. sebab maksu rajin melayan anak2 buah dier.


candid by My hubby.
adik ai Nens dan Hubby dia.



 Kuih Semperit

popia nestum

cornflakes cokat.
Tahun nih dalam sejarah bila ai buat kuih raya sendirik.
tak pernah lagi sepanjang hayat ai buat kuih raya tau! sebab My Ma pon x tau buat kuih raya. semua beli jer.

Oleh kerana semangat raya tahun nih lain macam sket. ai nekad buat kuih raya sendirik. tapi ai buat kuih raya yang ai dan anak2 suka makan jer lah.. muahahaha.

InsyaAllah, tahun2 akan datang akan cuba tambah jenis kuih raya. Sekarang x macam dulu2, dulu susah nak belajar buat kuih. zaman sekarang nih semua di hujung jari saja kan~
masak sambil tengok resepi kat henpon.. hehehe.

ini jugak penyebab kenapa ai rajin terlebih buat kuih raya.
sebab ai request ngan My hubby nak beli Oven. malu lah ai kalo x buat kuih raya kheeenn!
time nak beli melompat2 nak, tapi simpan.. ape kes!!!
mesti My hubby bangga tengok bini dia buat kuih raya sendiri..hahahaha *statment mintak pelempang.kahkahkahkah.

itu jer lah sisa2 gambar raya.. dan citer2 raya. kalo korang perasan, sepanjang syawal nih 1 pon x masuk n3 pasal citer lain. kecuali n3 wish birthday my hubby. sampai kering idea nak citer pasal raya. hahahaha.

Selamat tinggal Syawal, Semoga kita berjumpa lagi.
Sob.sob.sob.

Sekian.. N3 terakhir Syawal.

p/s: camner Syawal korang?? indah x?



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

17 comments:

Cho Zila said...

ha ha.. statement tang oventu memang menarik.. betoiler tu tai jangan tahunni jer rajin tahun depan gitule jguakan..
gambar nens ngan husbandnyer romanatik u...

maszmadi said...

hihi berguna jugak oventu ye kak ra, masz punya mula2 beli dulu je rajin guna buat ayam panggang, nak buat kuih raya xder mixer plak... huhu

Hazmin Hamudin said...

Last Syawal ni. Hehe. Meriah raya pertama je selalunya.

lizz said...

waa lepasni boleh la buat kek lak...hehe..tahun ni saya tak buat kuih pun semua kuih cap tunjuk jer...
popia nestum jadik kegemaran kiteorang tahun ni..rasanyer memang sedapkan...

Salina@IbuAqil said...

Seronoknya..
Puas hati..
Dpt buat kuih sendiri.. :D
Seronok cerita Syawal nya..
Ina bnyk nak cite tp x tercite.. ;(
Salam hujung minggu dari kami.. ;)

Sidratul Muntaha said...

ko ape je yg tak melompat
ahaha..
jgn selalu melompat.
karang bunting lagi
ahahha
sorrryyyyyyyyyy

Tihara said...

best main mercun yang colorful tapi tang tak best kena sound dengan jiran tak spoting..huuu

Fifi Nadhrah said...

first time tengok bunge api yang macam telur tu.. lame fifi fikir bende ape tu.. bile da bace caption baru tau.. hihi..

umi alya said...

sedapnya akak tengok biskut tu..

http://mimialya1.blogspot.com/2013/09/pemenangnya.html

Zee Suhaini said...

hamboiiiii tau pon kan..dah mintak ovben terpaksa la wat biskut..kang tak pepasal kena sound...hahaha

εïзmummyHazaεïз said...

meriah no syawal terakhir zura, hehehe

izan mama mia said...

mg kita bertemu lg di syawal thn depan..mg bertambah la rajin buat biskut yer hihihi

Salmiza Suradi said...

Salam zura...lma x singgah sini..Rajin buat kuih raya..oven baru ye..

lieyalatif said...

uihh byk mercun tu zuraaaaa!! hahahah kalo lieya mmg dah lari lintang pukang hah masuk bilik tutup telinga ngan bantal...lieya ni penakot tau....hahaahahaha

suke pic candid tu...cute n sweet nampak.....

kuih peberet lieya dulu tu...sbb senang nak buat...skrang jek dah malas nak baking2 zura....nanti tahun depan kalo dah pindah umah nak buat laaaa...

Papa Mifz said...

itu bukan bunga api , itu mercun bola kan...bahaya tuh...huhu

LiYa HaNiF :: said...

amboi mercun banyak tue... mesti bunyinya pun kebaabooom... :)

Masya said...

puashati boleh buat biskut sendiri kan.. biar simple janji sedapp.. janji habis x membazir.. dan janji dapat jimat poket hihihihihi... lps ni raya bolehlah buat kek pulakkan.. yg simple² sudah... sy dah terbayangkan kek chesee biskut.. nak buat raya haji nanti..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...