Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, September 30, 2013

...Gedget Diet Saya | Thanks Cinta...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin Yang indahlersangat.
Ceriaaaaaa!!! Anda ceria ke tidokkkk?

Rasanye ramai dah tau ai ngah diet kan? kan? kikikiki
misi masih berjalan walaupon kena berdepan dengan pelbagai cabaran.
rasanye selepas raya haitu, beberapa minggu nih jer baru dapat balik rentak diet ai.
sebelom nih asik lah terkantoi. nasib berat tak naik. duk pusing2 kat situ jer.

okeh.. bagi menaikkan semangat semua orang untuk berdiet.. moh lah kita tengok gedget diet ai. selain menjaga pemakan. senaman jugak penting untuk mencepatkan penurunan berat.

gambar cilok kat google.
memula start senam dulu ai senam pakai nih jer.
sehari lompat 100 kali pastu wat lompat bintang 100 kali..
masa memula start senam dulu anak2 senyum2 kambing jer tengok mama nye duk melompat. bila dah lama2 anak2 pon joint lompat skali.. hehehe.

ini pon cilok kat google.
ini plak untuk senaman tangan.
buat sambil2 duk tengok tv. 
tali skipping & alat senaman tangan (tak tau nama apa) nih ai beli kat kedai serbaneka.
hargapon murah jer. :)

dannn.. ini gedget terbaru ai. baru tak baru gak ler. dalam 2 minggu dah kot guna gedget baru nih. 



basikal senaman!
hehehehehehehehe.. 
kayuh berminit2 pon. duk sittuuuuu jer.. x gerak2. 
hahahahahahaah.

kayuh lagi bang!
laju lagiiiii!! hahahahaha.. eh! ni sapa nak kurus nih.
muahahahahaha.

ohhh.. lupa nak bagitau. ai beli basikal nih masa ade promosi kat Tesco Shah Alam.
beli basikal nih dapat 2 free gift.free gift nye pon berbaloi2 jugak tau.
pompuannn.. mana leh dengar perkataan free gift khenn
kebetulan ai memang ngah carik2 basikal senaman nih. kiranye sedang elok sangat ler promosi haitu.

Free gift itu.
alat senaman stepper dan penimbang digital pelbagai fungsi.
stepper tuh ai buat 100 step jer sehari. tu pon pagi2. sebelom mandi.
penimbang tuh plak boleh kira berat badan, peratus lemak dan air dlm badan kita.
okehlah kan? berbaloi2 jugak lah dengan harganye.

Terima Kasih buat My Chinta sebab sentiasa menyokong proses diet Isteri tersayang dia neh. tanpa sokongan dari My hubby memang susah nak dapat ape yang ai dapat sekarang. banyak lagi kena buang untuk capai berat ideal nih.
berusahalah!!

Sekian.. tunjuk2 gedget Diet.


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

16 comments:

Zee Suhaini said...

amboiiii..pasni makin mantop ler badan zura..zee tengok orang kayuh pon dah semput...blom lagi sendiri kayuh..hehe

go zura go :)

Myra Jay said...

Dlu myra nak bli tali skipping untk bersenam, tp My Mum xbg.. Katanya xelok utk wanita yg da kawen especially Myra la kan sbb nak preggy..

Tp beskal kayuh tu myra ada gak, masa mula2 kemain rajin, lps tu dok tersadai..hahaa

lizz said...

waa bestnyer semua ader..barula semangat nak berdiet kan...kemain lagi delisha tu..dia pun semangat jugak tu...alahai geram nengok dia...

hainom OKje said...

Wah...mmg semangat betul Zura yeh...OKje ada gak benda tu tapi gantung je...macamana tu...hish tgk zura ni mcm teringinlah pulak nak melompat hehe

::NureeN:: said...

wahhh... mmg kurus la zura pas ni :)

Sura Mohd said...

bagusnya..akak suka dengan semangat zura..go zura go..akak dh tak brape boleh nak diet dah..semangat tak kuat..:(

Izan Ishak said...

chaiyok2 zura. izan suka tgk semangat zura nak kurus ni. gajet2 ni mmg boleh membantu kan. hikhik... delisha pun nak kayuh juga?

Fizalinolie said...

Bestnya beli basikal dpt free gift. Fiza doakan zura terus bersemangat utk kurus. Pasti boleh punya caiyok2 zura :)

Kakzakie said...

Sebab itulah Zura boleh gigih sebab org disayang pun sama-sama memberi semangat...bagus!

εïзmummyHazaεïз said...

Amboi zura. Beskal best tu. Kayuh kat situ jek lagi bagus dr bergerak beskal cam haza. Penat panas dek matahari

Papa Mifz said...

wah siap ada basikal senaman lagi kat rumah , terbaik..!!!

mama lieyna said...

Waah byk dh tu gadget... moga terus succes ye.. :-)

Cho Zila said...

cayalah.. lepasni tak kenal zura... teruskan usaha.. nanti memang dapat sihat dan slim ...

Fifi Nadhrah said...

kak.. makin hot la lepas ni.. moge makin bersemangat..

Aine Ainun said...

eh...saya dah lama x skipping...=)

Ha, pasni makin gigih nk exercise kan...=)
Banyak gadget die tu...=)
Caiyokkkkkkkkkkk

~aYu~ said...

ayu pun ada basikal kayuh tu tp takat ni wat pameran jela.. hikhik.. biler la mood nak mangayuh ni datang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...