Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, September 20, 2013

...Tanda Ingatan Buat Anakanda | Ole2...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~
Salam Hari jumaat yang Mulia.
Ceriaaaa jugak! walaupon Big boss dah balik dari OS.

Haini nak update ringkas2 jer. sebab nak kena settlekan banyak keje. 
big boss baru balik dr OS nih memang banyak bende nak kena settle~
hehehehe.

mai lah layan n3 yang boleh bikin air liur meleleh ini.ahaks~
ole2 dari My Famili yang turun ke Shah Alam haitu. sebenarnye anak bertuah dia yang mintak suh bawa turun Shah Alam. mana boleh tengok gambar kat FB aje khennnn. kena lah jugak berasa. muahahaha.

buah Duku + buah dokong.
ini dah tinggal separuh dh baru ingat nak snap gambar.
sedang elok duku n dokong nih nak habes, sampai plak 1 plastik buah Duku n 1 plastik buah dokong kiriman dari My Mak (mertua). Mak kirim pada My Adik ipar yang kat Klang. walawehhhh.. rezeki betol!

My Mak kirim jugak 1 plastik besar buah manggis.. tapi x de dalam gambar sebab dah habes! hahahahaha. semua nye buah2an tanam sendirik. sedapnyeeee.

Buah salak. My Ayah tanam sendirik gak nih.
ini buah feberet My hubby.

3 biji buah Kuini.
buah nih bakal adik ipar (Tunang Adik lelaki) ai yang kirimkan~
sedap okehhhh!! buah dia cantek sangat~
x rosak buah dia.. semua boleh di makan.

selepas di kopek!
mabelesssss! *sendirik meleleh air liur!
Terima Kasih yer Azie atas kiriman buah kuini yang lazat ini.
bau dia haruuummmm sangat~ sedappp!

Amacam?? terliur dak?? ehehehe.. maaf lah pada yang terliur.. semua buah dah selamat dimakan~ Syok nye kalo berada kat kampung kan~
semua buah ade kat kawasan rumah jer. Kalo kat Shah Alam nih semua lah kena beli. bukan ade tanah nak tanam kan~ takpe lah, rezeki untuk penjual buah.

itu jer dulu, jumpe lagi di lain n3.
selamat bekerja semua.
selamat berhujung minggu pada blogger yang tinggal di negeri yang bercuti haini.

sekian.. menunjuk2 ole2 dari Kampung.


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

20 comments:

azi said...

Zura...
memang buat akak meleleh air liur tau sebab buah dulu langsat, kuini (kat kedah ,kami panggil buah konen..he..he..) dan salak tu buah kesukaan akak.....tapi zura untung sebab buah salak tak payah dibelikan..teringin akak nak rasa pengalaman petik buah salak...:)

Ain Noraini said...

wahhh..semua tu kakain suka...ada buah salak...

nak gi rumah zura la mcm nii..ada lagi tak??

Sura Mohd said...

adoyai..memang tangkap leleh la..waa...nakkk:)

eB said...

blakang umah eB ader pokok mangga... dh kerap berbuah... kalo nk rs, sudi2kanlah jenguk kami yer :)

TeacherAzimah said...

Serius terliur dgn kuini tu sbb kita sukaaaaaa sgt huahuahua

mama lieyna said...

Sedapnya buah salak tu ... huu..nakk... :-)
Selamar berhujung minggu..

oya said...

mcm2 buah tu..best

Masya said...

buah salak paling ssh nak jumpa

Kakzakie said...

Buah kuini tu yg paling kakak suka Zura:)

lizz said...

Telan ailio tau zura...buah dokong tu sedap ...memang terbaik saya paling suka kalo kat kg tu kalo ader saya duk mengadap buah dokong jer sebab dia tak pahit...buah kuini tak yah citer lg sedap rasanyer takder bandingan..bgs kan kat kg semua ader buahbuahan fresh sangat...mkn byk pun takper...hehe

Rosmiza Ali said...

Huwaaaa! Terliur ngan kuini.. Wat sambal sedap gak tu.. Glup!
Psst! Jangan lupa tolong VOTE Mieza kat SINI ye.. Hehe.. TQ! =)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

n3 ni mang sangat mengancam la(^____~)

εïзmummyHazaεïз said...

AduhaI zura kuini tu campor sambal belacan mmg meveles. Fuhhh leleh air liur. Rajinnye fil zura tanam buah salak ya.

Tihara said...

sedapnya kalau dpat buat sambal kuinin :)

Hazmin Hamudin said...

Meriahnya buah. Dekat ofis pun dok makan buah dokong tu.. Tengah musim ke apa skerang ni.

Papa Mifz said...

fuh sedapnya , terasa lama pulak tak makan buah kuini tuh...huhu

umi alya said...

tiba2 teringat pd abg n kakak, mereka selalu kirim buah dgn bas ekspress..

Myra Jay said...

Sedapnya buah salak, tp yang tak tahan buih kuinin tu, buat sambal belacan memang makan nasi bertambah :D

wahida said...

grrrrr...sentap aku tgk kuini nok...sumpah terliur!!

nur amna safiya said...

i loike buah salakkk!!! my feberet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...