Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, October 1, 2013

...Update Koleksi Setem Terkini | Dah Lama Tersadai...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam hari Selasa.
Hari ini lemau sket rasa. haih!! ceria lah weiiii.

Dah lama rasanye ai tak update koleksi setem ai kan~
bagi yang tak tau, ai nih ade hobi kolek setem. old school khen??
ahahahahaha. takpe lah, dulu susah nak dapat setem nak wat koleksi. sekarang dah senang, so, sekarang lah baru kolek.

selalunye sebelom ai tempek koleksi setem kat blog ai akan kumpul satu tempat. dah snap baru ai masukkan lam kotak setem ai. oleh kerana dah lama sgt x update koleksi setem ai tuh. sampai penuh dh tempat simpanan sementara tuh.

jadiknye.. haini layan lah dulu gambar2 koleksi setem ai yang terbaru nih.

setem buah salak n setem kacang botor.
2 2 sedap di makan kan! ehehehe

Setem burung.

setem batu karang laut. cantek~

ini special sket. Setem lama u! tahun 2000. ai dapat masa kelik ai ngah hapuskan dokumen kat opis nih. sekali ternampak plak setem kat dokumen yang hendak di buang. cecepat ler ai amik kan~ tambah koleksi.

haaaaaa... ini koleksi istimewa nih!!
masih mengumpul lagi 1 setem untuk cukupkan korum.
kawan2 boboiboy semua dah cukup.
tinggal boboiboy jer x de dalam koleksi ai nih.
lama gak amik masa nak kumpul 4 setem nih. 
harap2 dapat lah cukupkan korum koleksi setem nih.. AMinn!!

teringat plak masa ai ngah kumpul kolesi setem duit syiling baru dulu.. bila dapat last setem yang x cukup tuh rasa sonok habes.. rasa nak lompat bintang jer kat opis nih.
hehehehehehe.. itu lah keseronokkan kolek setem nih tau~ bila dapat setem yang kita nak, rasa cam satu kepuasan! besttt!!

citer pasal koleksi setem gambar duit syiling baru tuh kat SINI.

Kalo nak tengok semua Koleksi setem ai.. Klik SINI.

sekarang setem2 ai dah selamat masuk lam kotak.

duk diam2 k~ tunggu mama beli album setem dulu.. baru kita susun cantek2.

sekian.. n3 tunjuk2 setem.

p/s: Sape2 nak tambah koleksi setem ai, amat2 dialu2kan~ hehehehe


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

23 comments:

εïзmummyHazaεïз said...

Wahhh dulu time sekolah kite ade hobby kumpul setem, tapi sekarang dah xdek. Hehehe

lizz said...

bagus la hobi dia...dah nak penuh kotak tu...

Izan Ishak said...

wahhh... siyes hobi kumpul setem dah tak ramai yg buat kan. dulu2 kakak izan yg no 4 tu ada buat. beralbum2 jugalah. kalau tgk setem2 skrg ni mmg cantik2 belaka. nanti jgn lupa letak baik2 dlm album tau zura!

Fifi Nadhrah said...

kak.. kalau rajin beli la first day cover.. lagi la teruje tau..

inazamri said...

jarang dah org zaman skrg kumpul stem kan.akak dulu2 masa zaman sklh rendah..pastu ntah mana ilang album/buku stem tu.Salute la kat zura ni ada hobi ni smpai skrg

lieyalatif said...

perghhh terbaik la zura...mmg old skul..tapi ape de kisah, yg penting hobi kumpul setem ni tak ramai dah org buat tauuuu....silap2 zura jek yg masih aktif hah.....byk hah koleksi zura....eh dah tu zura skrang kan dah jarang org tulis2 surat so camne ..dpt ke kumpul lagi setem2?...eh mesti la ade kan...keluaran terbaru punye setem kan....

jaga koleksi ni baik2 zura, mane tau nanti leh turunkan kat anak2 plak kan...haa bergenerasi hah....mmg bernilai gituuu...

Kakzakie said...

Oh... sungguh kakak tak sangka Zura pun stamps collector macam kakak. Tapi kakak simpan dalam album khas Zura...

Hazmin Hamudin said...

Ada lagi rupanya yang kumpul setem ni ye. Dah tak ramai yang buat rasanya. Kalau dapat koleksi yang rare lagi best.

Papa Mifz said...

amboi makin bertambah yer koleksi setem tuh...;)

fatin said...

hahaaa.. ingtkan saya je yg masih ada hobi kumpul setem ni
nanti rajin2lah update gmbr2 setem akak, mana tau boleh tukar2..hehe
:D

Tetamu Istimewa said...

Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya pula ya. Terima kasih.

Banyaknya setem.

Liza Yati said...

Banyak tul setem zura. Teringat masa sek rendah, kalau cikgu tanya apa hobi awak, mengumpul setem padahal album setem dgn setem pun haremm tak dak. hikhikhik

umi alya said...

rendam setem ke dalam air seketika untuk asingkan ia dengan sampul surat, biarkan kering, baru nmpak ori

Sukma Haron said...

masa kecil dulu ada buat koleksi stem, tapi album tu dah habis....
so now start balik kumpul stem....hasil dari surat-surat yg dtg kat opis.....

Aine Ainun said...

gigihnya.../
kita dulu2 suka kumpul...sekarang tak minat dah...

Nanti kalo kita dapat setembest kita bagi ekk...=)

LYAfrina said...

Waaa.. Byknyer.. Zura kna susun comel2 dlm album

Cho Zila said...

memang banyakler .. jeles2.. kita gak yang tak sempat2 nak kumpulkan...

nea lopah said...

Yang boboboy tu best

hainom OKje said...

Sama mcm MIL okje Zura....hehe.. bukan stem je.....duit syiling pun ada......okje mmg le tak minat...

hainom OKje said...

Sama mcm MIL okje Zura....hehe.. bukan stem je.....duit syiling pun ada......okje mmg le tak minat...

mama lieyna said...

Hobi org dulu2x.. :-)
Waah boboiboy punye pun ada...cunlah..

Suri Naz said...

salam..dulu saya suke sngt kumpul setem nih..dah lama dah tinggal....ntah mana letak pon tak tau dahh..

Wak Gelas said...

hobi yg menarik dan lumayan nihh.,ihhKKs

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...