Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, October 8, 2013

...My Diet Atkins Lunch Box | Tapau Dari Rumah

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Selasa.
Ceria-ceria selalu.

serius! haini ai memang blur nak tulis n3 ape.hahahaha.
gambar pon x de nak share ngan korang.
blogger tegar mesti korek2 jugak pape citer nak tempek kat blog kan.

tetiba terpandang lunch box ai. TingTingTing *idea mariii
Mai lah kita pakat2 terliur terliurke? tengok lunch box ai nih. menu adalah yang dibenarkan dalam Diet Atkins (DA). ai ai masak sendirik u~ hahahahaha

goreng ayam jer poonnnn.. hahahahaha
jadiklah.. janji kenyang. kalo beli kat kedai mamak lagi x sedap. ade tepung plak tuh. tak pepasal membazir kat bahagian tepung tuh. untuk elakkan pembaziran, ai goreng kunyit jer ayam kat rumah. hehehe. sebelom tido perap siap2 ayam ngan garam kunyit. esok pagi goreng saja.

salad tuh memang sedap okeh! hahahaha. puji menu sedirik.
ai beli mixed salad dlm box kat Aeonbig jer.. ade 3 jenis sayur salad dlm box tuh + tomato ceri. malamnye ai cuci siap2 masukkan lam peti ais.. esoknye potong sajaaa.. ai tambah hirisan timun dan cili padi..kasi pedas sket.

yang hujung belah kiri nun ade hirisan timun dan tomato sebagai kudapan sekiranya lapar sebelom waktu lunch. perut ai nih bukan boleh kira.. tetiba dia lapar jer. so, ai kudap2 lah dulu timun n tomato ituuuu. sihat sangat! hahahahaha

ohhhh.. yang dlm bekas kecik bulat itu adalah sos buatan sendirik. hahahaahahhaha. kagum x? kagum x? buat sos sendirik okehhh! nak buat camner khenn.. sos kat kedai semua tinggi carb. ai nih bukan reti makan ayam saja2.. nak jugak cicah pape. makanye.. gigih lah ai buat sos tuh sendirik..ehehe.

haaa.. amacam?? terliur dak?? itu lah lunch ai haini. makan tanpa nasi yer kawan2. 
kalo dah lapar memang semuanye sedapppp.. hahahaha

sekian.. N3 pasal lunch box ai.

P/S: ape menu lunch korang haini?? beli ke tapau??


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

26 comments:

Zee Suhaini said...

simplenya menu diet..
kalo zee kompem tak kenyang nih..

Anis Shafeera said...

wah bestnye...ni mmg menu sihat sgt2 nih... :)..selamat berlunch...salam perkenalan... :)

Sura Mohd said...

bila tengok lunchbox zura ni teringat pulak masa zaman akak diet dulu2..dolu2 aka selalu goreng tempe..potong kecik2..cicah cili sos..tp menu zura ni memang sihat..cayalah..:)

lizz said...

bila nengok menu zura ni terus insaf...menu sihat ni...saya belum aper dah ngap roti canai...
Zura sekarang lizz dah start skipping sebab terpengaruh ngan zura la ni...hehe..
akan cuba untuk makan sihat jugak lepas ni....

wahida said...

ya Allah nok, sumpah aku kagum dengan ko nok...gigih dan sangat rajin ko nok...rajin buat sos sendiri bagai...

tabik spring la...mesti ko makin kurus ni...

Fifi Nadhrah said...

kak zura.. entry fifi hari pon cerite tentang makanan.. resepi makanan ufairah.. haha.. malas nak type entry heavy.. miahaha..

Fifi Nadhrah said...

lupe.. saye terliur tengok ayam goreng dengan salad akak.. saye pencinte salad dan sayur!~

Papa Mifz said...

menu simple2 mcm nih yang kadangkala menyelerakan...!!!

Hazmin Hamudin said...

Memang betul2 bertabah nak diet ni. Hehe.. Saya nasi beriani.. Memang hancur la 'bigger loser contest' haha

miazara ina said...

wat sos sendiri..camne tue?

hainom OKje said...

Makan tanpa nasi ni yang agak mengingau perut tu Zura...hehe...
Alahai bilah agaknya nak start diet Atkin ni!

εïзmummyHazaεïз said...

Mula2 ingat dulu kan, diet xleh mkn ayam goreng ke ape. Nasi xleh makan, so skip makan malam, rupanye boleh kan, hehehe

Izan Ishak said...

izan suka lunchbox zura ni! part ayam grg tu sama cam kegemaran org2 kat umah ni. mixed salad tu pun mmg selalu dibeli kalau ke aeon big. senang nak makan dgn wraps/burger dll. part sos tu adalah lebih baik buat sendiri kan sbb takde pengawet segala.. chaiyok2 zura!

izan tak lunch haini sbb pagi tadi dah mkn nasi lemak...huhu

lieyalatif said...

terbaik la zura...sgt2 rajin okey!! lieya pun suke beli salads n pagi tusiap2 potong creet mayo bawak gi opis heheeheh....

semoga zura terus sukses dlm bidang pengatkinsnan nie yeak heheeheh...lieya ni pun sejak dah lame buat atkins dah lame tak amik nasi .....org tgk pun pelik sbb mkn lauk ajek....

Kakzakie said...

Kalau kakak dapat lunch box Zura ini tak cukup sebab mesti kena ada nasi baru boleh - itulah kakak kagum dgn kegigihan Zura..

Mamamyja Manz said...

Tengok bekal, teringat masa keje kat putrajaya. selalu bawak bekal g opis. huhu

Myra Jay said...

Ayam 2 ketul with salad..
Konpem mengenyangkan jugak menu ni..
Cayalah Zura, tahan dolat..
Klau Myra ampunnnn tak tahan..
Napsu makan sangat tinggi hokeyh..hehee
(tapi nak kurus, acaner tu..hahaa)

Aine Ainun said...

Ya.....
Sy sgt berkenan dengan salad tu ツ

Masya said...

Tabikkk mkn tanpa nasi berjaya nafira kuat semangat turunkan berat bdn

Liza Yati said...

Sungguh kagum laa.. liza lunch nasi goreng kampung dgn telor gegar. Mmg xdela diet2 ni. Haha.. bilakah kan kuinsap?

mama lieyna said...

Gigih aaaa zura ni..tahniah..suka akak nengok :-)
Uuii sedap gak tu, ratah2 ayam.. akak ssh skt aa, ktofis lunch scr potluck, hari2 mewah makanan, msg2 bwk bekal then mkn ramai2..bleh merasa menu dr kwn2 lain jugak..ssh la nk tahan nafsu mkn ni..huu..

Fizalinolie said...

Fiza pun suka ayam goreng... Nak2 sendiri yang masak. Hikhik...

Fiza doakan Semoga misi Zura nak kuruskan badan berjaya :)

Zura pasti boleh...

izan mama mia said...

sedap gak tu menu zura

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

ayam goreng kunyit yang menggoda ... :)

eyeyou said...

teruskan usaha......

aneezjaafar said...

Salam singgah tgk menu diet..
Follow sini #752

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...