Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, October 9, 2013

...Macam-Macam Ada...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Rabu Semua.
Senyum itu sedekah.. mai lah pakat2 senyum..:)

haini ai nak citer rojak.. semua ade... Layannnn.. hehehe

Cabaran My Diet Atkins (DA) di opis.
Moon cake. telan air liur jer lahhhhh.
yang geramnye meja ai nih jadik tempat letak segala makanan.
maklumlahhh.. meja paling hot khennn. muahahaha.

My DA Dinner Plate.hahahaha.
terliur dakkk?? ikan rebus goreng + sosej Ramly + telur goreng + timun + Tomato + sos.
mulakan dengan Bismilah dan 2 cawan air kosong.

Hadiah dari Kak Izan Mama Mia.
lupa plak nak snap isi hadiah. ai dapat rempah Masak hitam u!
rempah homemade tau.. balik raya haji nanti ai cuba masak guna rempah tuh.
pastu ai tunjuk2 kat blog k!
hadiah nih ai dapat sebab menang teka gambar kat blog Mia Duniaku nih.
Terima Kasih Kak~

Budak pandai lagi solehah.. My Delisha.
kesah malam tadi..
dia ngah punggah 4 kotak menan dia.. dia susun tinggi2 depan TV. pastu papa dia tegurlah. tak mo bagi dia punggah semua menan dalam kotak tuh.. skali dia jawab.

diamlah papa! 
amboiiii.. kemain kan~
rasa nak geget2 jer mulut dia yang dah pandai menjawab tuh. 
sabor jer laaaahh.

My Anis Anak yang Rajin dan lembut hati.
malam tadi dia sembang ai.

Anis : Mama.. boleh tak kalo dah besar nanti kakak cita-cita nak jadik tukang sembur nyamuk (forging nyamuk tu)

Mama: Hahahahahahahaha.. boleh ke?? kakak kan takut bila orang datang sembur ubat nyamuk tuh.

Anis : *Sengeh jer. 

hahahahahahaha.. budak2 sekarang kan.. cita-cita kemain pelik lagi. nak jadik tukang forging nyamuk konon.. masalahnye My Anis tuh memang penakut kalo ade orang datang forging nyamuk kat kawasan tuh.. kalo Delisha plak dia lagi suka tengok.. siap nak bukak tingkap lagi.. hahaha.. macam2 kan~

itu jer lah nak kongsi citer hari nih. 

Sekian.. N3 rojak~

P/S: Ai tak sabar nak balik raya nehhhh.. rindu dah kat kampung.

 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

24 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

wah semoga bertabah ngan diet ye ....saya ni susah hati sebab susah sgt nak diet ! grrrrrrggrrr

lieyalatif said...

betul tu zura...mmg cabaran kan diet atkins nie...cabaran dgn godaan2 mkn laaa...lagi2 mase musim raye aritu tu...adus! heheehehe

zura, lieya tegelak2 tang cite2 anis nak jadi pemfogging nyamuk tu...adoiii camne laa boleh die terpikir kerja tu....gelak kuat lieya tau heheheeheh pelik jek member2 opis tgk ni hahaahahahah

lieya pun tak sabar nak lik kg cuti raye ni!!!

Sura Mohd said...

ikan rebus goreng tu..kegemaran kami anakberanak..tapi makan ngan nasik laa..hehehe..
*rajinnya si Anis ni..kalau ank akak Aqil tu..kena paksa2 ..:(

SYANI said...

Dugaan besor tu kalau org longgok makanan depan mata kita..hahahaha

Uniknya cita2 si Anis.. Tak pernah terfikir zaman kita dulu kan..

Zee Suhaini said...

amboiii cita2 anis ni melebihi jangkauan.. hahahaaa.. dier nampak best kot zura main sembur2..

moon kek kalo yang ada telur masin sedap..kat opis ni boss slalu kasi yang takde telur..hurmmm tak sedap arr..tiap kali dapat mesti kasik orang..takde yang suka makan..

ikan rebus goreng tu sedap..makan tu jer ngan kicap, letak sambal skit sure bertambah-tambah..

izan mama mia said...

hihih..entry rojak..ke mkan rjak sedap gek..ehe tetiba....

lizz said...

terliur la ngan ikan rebus goreng tu sedapnyer...dah lama tak makan...

anies kemain lagi ek nak jadi tukang sembur nyamuk ek..tak per anies ni mesti nak jadi tauke dia hehe...

Fifi Nadhrah said...

ikan goreng tu nampak sedap.. best jugak menu2 DA ni kan..

tahniah kak zura.. boleh la share sikit masak hitam tu..

fogging?? macam2 la anis ni.. hihi.. atleast die paham ape tu cite2..

Cho Zila said...

rojak atkin.... ni dah tak sabar nak balik kampung sebenonyerkan....

Sylarius Yusof said...

Haha. Kelakar la bebudak ni. Cita-cita nak jadi ahli fogging nyamuk yang berjaya tu mungkin sebab dia seronok dapat halau nyamuk kot.

Papa Mifz said...

oh malam memang tak makan nasi dah yer..???

ros_reeza said...

moga berjaya dengan diet tu :) cita-cita nak jadi tukang sembur nyamuk?.. macma-mcam kan :)

Daddy Ziyyad said...

Yeay!!! Selamat berjaya dgn DA...:)

Hazmin Hamudin said...

Makan sikitpun tak boleh ke? Memang pun cbaran tu. Semoga berjaya ye

Masya said...

Menu diet tu alahaiii kuat semangat awk mkn gitu....

Anis2 kamu ni mcm amrlah pelik2jet cita2

Aine Ainun said...

sedap apa menu tu
kita suka laaaa,,,,

ala...kita tak dapat balik KG...son sobbb

Eliss Mie said...

pelik cita2nya..janji halal nak...hehehe. nuha la hr tu nak jadi pengangkut sampah terpengaruh dgn fizzy upin ipin tu, lepas tu nak jadi chef mcm ehsan, sekali balik rumah nak jadi cikgu pulak.mana2 laa :p

Kakzakie said...

Cekal betul Zura kan... kalau kakak eh..jamah sikitlah hihi...

Anis nak forging nyamuk hahaha...

eyeyou said...

alaaaa...kita da brp bln tinggal DA...tp nk kurangkan berat lg tapiiiiiii......

Fifi Nadhrah said...

fifi singgah lewat petang..

Marya Yusof said...

As salam Zura,

Gigih berdiet... tak sabar nk tgk hasilnya nnt! Semoga berjaya mencapai body idaman... :))

Ala anis takmolah kerja forging nyamuk, tak sesuailah syg... kerja jd bos besar org yg forging nyamuk tu takpe... takpun jd org yg cipta formula utk hapuskan denggi lagi bagus :))

mama lieyna said...

Alahai adik, pandai dah menjawab ye..hee..
Kakak, kakak, yg ditakut tu yg dia nak jadi ye... macam2.. :-)

miazara ina said...

eh..apa rasa moon cake aa..selalu tengok tp x nah rasa..sedap x?

hainom OKje said...

Dinner plate tu kira mewah dah tu Zura....hehe walaupun tak de nasi ...
Ohhh dapat rempah hitam yeh...cerlah masak mmg sedap okje dah dapat dan dah beli hehe
mmg ...anak2 ni diaorg punya citacita mmg tak tentu arah...hehe...anak okje masa kecik dulu dia nak jadi bibik hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...