Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, October 23, 2013

...Andainya Aku Pencinta Novel...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Rabu.
Haini baru dapat senyum.. hahahaha

semalam satu hari bz. jangankan nak BW, nak up n3 kat blog sendirik pon tak sempat. kalo bigboss ade memang kalut sket. Haini dia dah OS. tenang sket lah masa kerja ai.. hahahaha

Sape kat sini pencinta Novel????
hehehehe.. ai??? bukan kot, sebab ai x retimalas nak baca buku tebal2 nih. baca majalah yang nipis pon makan bulan nak habeskan semua. hahahaha.

hari nih ai nak tunjuk2 koleksi Novel adik ipar ai,
pic2 nih ai amik kat umah mak mertua ai masa balik raya korban haitu.

tudiaaaaaaa..
3 Rak u!!!
Malangnye ai bukan lah pencinta novel~
x de satu pon dari novel2 itu yang ai dh baca.. semua belom baca.
hahahahaha

niat di hati nak tanamkan sifat suka membaca tuh adeee..
cumaaaaa..belom termula lagi.. hehehehe

haitu ai ade amik novel "Sebenarnya Saya Isteri Dia tuh" konon2 nak baca ler.
haremmmm. 1 bab pon x sempat habes. baru nak baca, Delisha datang mintak itu ini.
sudahnyeeeee. simpan balik. hahaahhaha

Ai nak tanya pada mereka yang suka membaca tu.

cam ner korang carik masa untuk membaca?

cam ner korang leh baca buku tebal2 tanpa rasa bosan??

ai pelik lahhhhhhh. hahahahaahha

sekian.. Kesah novel.

P/s: Saya bukan pencinta novel.

P/s: cikya.. mintak izin tempek gambar novel cikya yer.



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

19 comments:

Sura Mohd said...

wow..memang banyak!!!kalau anak2 dara kak sura tengok ni memang meleleh..diarang pun dah mula buat koleksi..akak pun dah lama tak baca Novel..budak2 duk sibuk..bacalah Umi..kang Umi dah gila novel balik..tak berasap la dapur..hehehe..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

waaaaaa....hebatnya..sampai 3 rak tu ..saya bace jugak novel tapi tengok jenis novel tu ..kalau orang cakap best baru baca ..hahahaha

nea lopah said...

Dulu masa zaman bujang dan belum ada anak, mmg giler novel jugak. Tapi skrg masa utk membaca sgt2 limited. huhuhu..1 chapter pun payah nk habiskan.

Dhiaqiud said...

Wahh...femes kejap cikya nih...tu koleksi yg lm..bl dah de baby ni mmg xde ms lgsung nk bc nvl....mood nk beli nvl pun xde... ;p

Liz said...

For avid reader, mereka akan bawa buku ke mana-mana. Jadi bila ada free time, boleh la baca. Contoh baca masa tengah tunggu nak pick up orang, baca dlm tren, baca masa tunggu orang pick up kita, baca sebelum tidur, baca kat rumah.

Saya selalu baca di rumah. Masa dah penat buat kerja dan kita nak lepak, I baca buku. Dapat 2-3 helai pun jadilah. Tapi sebab dah suka baca, memang akan baca lama. Kalau buku tu best, mesti susah nak put down the book.

Zarena Heeney said...

perghhhhhhhh punyalah banyak gila koleksi novel

miazara ina said...

sebijik mcm mia..tp mia dh x muat rak..huhu

εïзmummyHazaεïз said...

kite suka novel.. tapi sekarang ianye bermusim. Xdek mood :)

mama lieyna said...

Woooo..dahsyatnyer.... mmg pencinta tu...

::NureeN:: said...

nureen x suka baca novel sbbnya jenis lambat abes...
skali ngadap bulih la 5 minit jer pastu mcm2 keja nak buat... last2 tak sambung pon baca huhuu

hainom OKje said...

Okje pun tak suka Zura..... kalau setakat nak baca, banyaknya novel anak Okje tu.... Kalau dah kemalasan dan ketidakminatan yg tinggi dalam diri ni.... Nak buek camno ...hehe

Kakzakie said...

Kakak membaca masa anak belajar sama-sama duduk. Dia buat homework, kakak bacalah, bila dia siap kakak pun siap juga... itupun kadang muka pandang buku konon tapi mata kakak dah terlelap Zura...

Myra Jay said...

Myra dulu masa study full time novel cintan cintun memang suka baca, boleh khatam 1-2 hari (ikut ketebalan), lepas dah keje + kawen.. lama tak baca buku :D


p/s: Bkn novel sendiri, tp novel pinjam :)

ct cheery said...

Cheery xde la pecinta novel sngat tp klu bosan xde keje leh la layan gak..pas tu tido smbil berangan jd watak novel tu..wakahkahkah

Daddy Ziyyad said...

boleh buat library ! cas sewa RM 2 seminggu...hahahaha

umi alya said...

tak mula jer, kalu tak 1 kerja umahpn susah nak siap

ros_reeza said...

banyak betul tu koleksi novel cikya tu yer.. Ros pun peminat novel, tapi time sekolah dulu la. sekarang ni , macam tak de masa sangat nak baca.. huhu

Fifi Nadhrah said...

saye pencinte buke tebal.. tapi bukan novel.. saye suke kisah zaman dulu2.. kisah nabi.. syok.. tapi kene tengok mood n bkn sehari due bace da habis.. kadang2 makan bulan.. hahaha.

Cinta Misteri said...

ya ampunnnnnnn.....ada banyak tapi tak baca? arghhhh....CiM boleh golek2 baring2 tungging2 kotttt kat rak buku nafira tu.

curik masa utk baca? hihihi.....takyah curik2 klau suka membaca, tp kalau tak minat baca, nak curik pun segan. ;)

ada tak...... novel Gelak Tegolek? nafira should read it first.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...