Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, July 10, 2014

...Membeli Sambil Membantu @ Alia Haryanie | Coretan Khidmat Masyarakat...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis malamjumaat*tetiba.
Senyumlah.. senyum itukan sedekah yang paling mudah. :)

Hari ini i nak wat n3 khidmat Masyarakatlahsangat!. hehehehe
Membeli sambil membantu Alia Haryani, ibu tunggal yang sendirian menyara anak2 beliau.
i rasa ramai kot dah tahu pasal kesah beliau nih. dulu2 pernah mendapat liputan meluas kat blog. Ramadhan kali ini, Alia Haryani ade buat jualan bagi menambah pendapatan beliau dan anak2.

Okeh.. ini i copypaste dari blog beliau k~

Serunding Daging Tempatan,Serunding Ayam,Serunding Ikan,Mini popia dan popia simpul...

Serunding Ayam 250 gram Rm 18


Serunding Daging Tempatan 250 gram Rm 18


Serunding Ikan 250 gram Rm 12


Mini Karipap Rm 26 sekilo


Mini Popia Rm 30 sekilo



Popia Simpul   Rm 30 sekilo





Mini popia dan mini karipap berintikan serunding ikan..Serunding makan dengan nasi panas tanpa lauk lain pun amat menyelerakan..

Jika sudi membeli sambil membantu saya..

Hanya Allah yang dapat membalas setiap kebaikan dan pertolongan yang di hulurkan.amin.

***********************************************************************
Alhamdulillah.. i selamat dah terima barang yang i oder.
service tip top! pagi isnin i inform pasal pembayaran yang i dah bank in. 
selasa i dapat dah barang2 yang i oder~

Popia mini & serunding daging.
sedapppp sangat! memang puas hati.
popia dia rangup dan inti dia penuh dlm gulungan popia tuh.
puas lah memakan nye.

Serunding plak memang kena dengan selera i.
cukup rasa dan masih ade isi daging yang tidak hancur ( itu memang citarasa i)

Bukti serunding tuh memang sedap!
My Anis nih.. kalo bersahur.. dia x suka makan lauk.
dia akan makan nasi dengan kuah jer.
tapi sejak ade serunding nih. kemain selera dia makan sahur.
Maknanye kena dengan tekak dia lah tu kan~

Cinta pon makan sahur dengan serunding tu jugak.
ayam goreng dia tersadai jer kat tepi pinggan tuh. hehehe

Haaaa... siapa yang tengah mencari kuih raya.. boleh lah oder kat Alia Haryani nih.
tidak mengecewakan.. InsyaAllah.. serunding tuh kalo cicah dengan ketupat palas.. fulammakk x sedor habes 5 bijik ketupat gamak nye.

bagi mereka yang ingin Membeli sambil membantu.
boleh terus hubungi Alia Haryani. Telefon /mesej :  012-9218016 

Selamat membeli.. Tetiba~

Sekian.. N3 Khidmat Masyarakat.



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

14 comments:

babYpose said...

Anis suka, aunty konfiden mesti sedap :) thanks for sharing, sat nak pi visit blog Alia ni :)

Kakzakie said...

Sambil membeli dpat membantu ye Zura.. Amalah yg baik dicontohi.

LYAfrina said...

Alhamdulillah zura.. sedikit sbyk dh kurangkan beban. Lya pon ada draft entri ni.. tp x publish jnlg. Just up dlm fb j dulu bru2 ni.

Tihara said...

mesti sedap serunding n popia ni..
insha Allah
thanks sharing zura :)

Sura Mohd said...

serunding daging ni memang fevret kami sekeluarga..takde lauk lain pon takpe..
Bagus zura ni..sentiasa ingat nak menolong orang lain..:)

kakyon said...

Insya Allah..nak mengoder juga..

Zee Suhaini said...

laki zee pon zura sahur ngan ni je..laju skit makan..

dan tengok blog alia..sedih jugak kisahnya..

hainom OKje said...

Tolong sebarkan pun dapat pahala Zura...inikan lagi beli buatkenduri keluarga haha....berganda pahalanya....
Dia post ke Zura kalau kita beli kuih tu?

norhidana miswan said...

cam best je.... nnti2 nk usha2 lah popia tuh kalu sedap boleh repeat oder lg

uncle gedek said...

serunding memang uncle punya pemangkin masa sahor!

Daddy Ziyyad said...

yup..bagus tu...sambil membeli, sambil berniat membantu :)

maszmadi muhamad said...

sedap tu makan serunding ngan nasi panas.....

NzA said...

serunding dr pantai timur mmg sedap sbb fresh....sama2lah kita membantu.

Zasillah Ariffin said...

terbaik mama!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...