Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, July 8, 2014

...Pekasam DAGING Rupernya...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Selasa.
Moga Hari ini kita semua lebih baik dari semalam.. Amin~

Semalam i MC.. rehatkan badan yang dh lemau teramat sgt!
alhamdulillah.. hari ini rasa lebih sihat.

Ingat lagi x n3 lepas i ade share gambar pekasam??
skali ade beberapa orang kawan blog komen.. ikan pekasam or daging pekasam??
errkkkk! blur jap.
bila cek betol2.. rupernye daging pekasam! ahaks~

Baru i tahu rupernye ade daging pekasam jugak!
yang i selalu dengar, ikan pekasam jer. tu pasal i mintak korang bagi resipi ikan pekasam. hahahahaha.. serius jakun i neh.

kalo daging pekasam masak macam ikan pekasam jugak eh korang??
sehingga hari ini pekasam daging masih bertapa dlm peti ais. sbb sentiasa ade lauk lebih dari berbuka.. i panaskan ajer untuk makan sahur.. x baik membazir kan!

siapa ade resipi untuk masak pekasam daging nih, please share ngan i k~
terima kasih... ok lah.. nak gi merayap umah korang jap.

tata titi tutuuuuuu..muashxxx!

Sekian.


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

18 comments:

SYANI said...

Fes time dengar daging pekasam.. Selalu dengar ikan pekasam je..

Sura Mohd said...

akak pun baru tahu ni..hihi..
tunggu tangek zura masak apa nanti..

Myra Jay said...

Sama je Zura, lepas goreng pekasam daging tu, masukkan bwg merah + cili goreng lepas tu dah garing tabur atas daging.. Siap!

Tihara said...

goreng pon sodap :)

norhidana miswan said...

tau lah mc dik non oi, tp apasal sampai sendiri punya barang pun tak pasan... ko pakai hentam je ek heheheh... kang dh try pekasam daging tu share lah ek, kwn2 akak ckp sedap... tp akak je lum berkesempatan nk mencuba

maszmadi muhamad said...

penah dengar tapi x penah beli, dapat pon x penah, makan pon x penah... so x dpt nak tolong..

lieyalatif said...

tule zura..skrang ni org kreatif...pekasam dah mcm2 pekasam ade....selalu beli yg pekasam sepat jek kan? lieya ari tu lee beli pekasam daging...tapi tu laa tetap tekak nak pekasam sepat gak...sbb tu yg dah biase masuk tekak...pekasam daging ni sedap tapi mcm pelik plak sbb daging kan...

lieya penah tgk org tag2 kat fb...pekasam daging, pekasam kambing...haa sampai pekasam pun ade kambing....jakun daku tau ahahahahah...tapi tu laa nak bgtau, byk pilihan dah...bagus laa sbb semua produk bumiputera org melayu kite...kalo tak kite yg sokong sape lagi kan heheeheh...

dlm esbok lieya ade lagi 2 plastik pekasam daging..tgk pic zura terus terbayang2.... plan nak maska tomyam arini mcm tak kena plak makan ngan pekasam daging..esok2 le masak kari ke asam pedas ke boleh goreng pekasam daging tu heheeheheh

Fiza Rahman said...

1st time dengar daging pekasam. Yg iols tau ikan pekasam jer. Tapi macam sedap jer nih.

Kakzakie said...

Kakak pun baru tahu ada daging pekasam. Rasanya kalau dah jadi pekasam dah empok tinggal goreng ajelah Zura..

εïзmummyHazaεïз said...

Zura, sekarang ayam pekasam pon ado.. haza tgh mencari..

Sidratul Muntaha said...

yry masak gulai or masak lemak cili api beb
mesti terangkat

babYpose said...

ye ke ada perkasam daging, sedap ke, imagin macam sedap je masa bulan puasa ni :)

umi alya said...

masak lemak cili padi kot..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

tak pernah makan pekasam daging macam ni ...sedap ke ??

mamaarifakeem said...

Erk... ada ek, akak pun jakun la, baru tau..hahaha..
Cam best jer...

NzA said...

akak pn xpernah makan daging pekasam ni...kalau ikan tu selalu jugak makan.....mesti sedap tu...

siti alfakhishah aman said...

blom pernah try lagi pekasam daging.. pekasam ikan tu selalu jugak..

hainom OKje said...

Dah lah MC...tetiba dpt daging pekasam pulak mmg bertambah lemau le hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...