Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, July 14, 2014

...Projek Hujung Minggu | Mode Raya...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Isnin.
Cuba untuk mulakan minggu ini dengan aura yang positif.

Tahniah lah buat german yang menjuarai bola sepak piala dunia.
masa tengah sahur  tadi Cinta pasang TV. kebetulan masa tu 0-0 lagi.
kiranye sempat lah kami tengok gol kemenangan German pagi tadi.

Hari nih nak citer pasal projek hujung minggu haitu.
oleh kerana mood raya sudah mari. moh lah kita buat kuih raya.
heheehhehe.

di mulakan dengan popia nestum.
kuih raya kegemaran My Anis. dan dia lah yang menjadik pembantu i.
mama nye tukang gulung.. dia tukang gunting. 
mama tukang goreng.. dia tukang gaul dengan nestum.

Alhamdulillah.. dapat lah sebalang sedan dan sebalang kecik.
yang kecik nampaknye dah tinggal serdak. memang laju betol kalo popia nestum nih. kiranye berbaloi2 lah kalo buat banyak2.

kalo jadik cuti esok.. i nak wat biskut semperit plak.. harap2 dapat lah apply cuti esok.
malas pulak nk masuk keje esok. Cinta pon cuti gak esok.. huhuhuhu. kampeni i jer yang x cuti kat selangor nih gamaknye.

Korang dah start buat kuih raya ke??

Sekian.. 



 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

21 comments:

Daddy Ziyyad said...

kuih semperit tu kuih feveret...:)

Zee Suhaini said...

kampeni zee pon sama zura..xcuti jugak..huhu..

popia ni kalo buat memang laju abis..part nak menggulung tu yang malas..

Masya said...

satu biskut pun x buat lg huhuhuhu

Sura Mohd said...

Kaksura datang amik mood rajin buat kuih raya..hehe..rasanya malam ni nak buat biskut ..esok cuti..:)

NzA said...

rajinnya anak dara mama.
Akak dh berapa thn main tempah je. xde mood nk buat kuih raya...he3x

εïзmummyHazaεïз said...

Rajin kakak anis ya.. popia suka makan, nak buat ok, nak gorenggggg tu hukhukhuk

Kakzakie said...

Esok Johor tak cutilah Zura. Kalau tak boleh buat popia gunting macam Anis buat tu:)

TeacherAzimah said...

Wahhhh mood raya dah dtg ya best ni best. Sy pun sukaaaa sgt MAKAN popia nestum ni hehhee..buat tak suka :p

SYANI said...

Rajinnya... siap ada assistant lagi ye... Saya kuih tunjuk je..

Hazmin Hamudin said...

Macam sedap je bunyi popia nestum ni. hehe

Tihara said...

wah wah dah start buat kuih raya nampaknya :)

maszmadi muhamad said...

sndri gunting, sndri makan... ok lah tu ada yang menolong, baru semangat nak buat kuih kan.....

hainom OKje said...

Dah start buat kuih ke zura? Rajin weyh..... okje baru jer beli tepung tadi....entah bila nak buatnya.... Rasa mcm nak buat jugaklah popia nestum ni....sebungkus popia dpt berapa balang zura?

BUNDA a.k.a KN said...

Rajin nyer anak dara ni...
Bunda tahun ni main biskut tunjuk jer...anak bunda dah order ngn kawan ofisnyer..

siti alfakhishah aman said...

rajin anis.. erm x buat lagi kuih raya.. baru buat kepek sukun jek..

babYpose said...

pasti sedap popia nestum nafira..Anis rajin macam mama...syukurkan.

lieyalatif said...

kuih popia nestum ni mmg peberet sepanjang zaman kan zura...lieya kalo dpt kuih ni siap laa dgn serdak2 kaut pakai sudu makan hahaahahah mcm mkn milo mase kecik2 tuuuuu...

adoi soklan zura tu mencengkam kalbu betul...tu le ikut bajet mmg nak buat kuih raye.... bahan dah beli tapi tak start2...pemalas betul...ade simpan sampai raje haji baru buat ni kang haahahhahaha.....

tgk le kalo rajin mlm ni ke mula...alah nak buat biskut suji je pun ....hahaahahaha....lieya uli2 pastu suruh mia gentel jek ....tu untung ade anak dare kan zura...leh jadi pembantu kite heheheeheh

LYAfrina said...

Waaa.. rajinnya buat kuih raya

Bgs la zura.. lg puas hati.. lya x lrat nk buat sdri..

Fifi Nadhrah said...

kak zura.. bace tajuk entry je terus saye teke.. ni mesti popia nestum.. :) sekali betul.. sedapnye..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

masuk blog Zura dah 3 kali tengok org buat kuih ni ...famous betul popia nestum ni :P

Ayu Ayunie said...

rajinnya. ayu tak start lagi projek membiskut. tgh sibuk projek memrempeyek/ hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...