Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, July 3, 2014

...Cabaran Di Bulan Ramadhan | Macam2 Ragam...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis.
Senyum lah.. senyum itu kan sedekah yang paling mudah..:)

Lemau.. itu jer mampu cakap.
moga di beri sedikit kekuatan untuk menjalankan ibadah puasa dan amalan2 sampingan.. amin~

Ya Allah.. semalam memang menguji kecekalan hati i yang gojes ini.
korang bayang kan.. gerak dr opis pukul 5.. tumpang bos kecik sampai komuter subang. dia punye jem semalammmm.. fulamakkk.. naik stress i!! 

memula nak balik ikut subang airport... jem tak bergerak.. konar balik.. masuk taman mayang.. kuar kot LDP.. jem jugakkk.. tapi bergerak jugak pelan2!
dalam duk cilok jalan sana cilok jalan sini.. skali bos kecik berhenti!

dia boleh singgah beli nombor!!!
saboooorrr je lah banyak2!!! berbulu jer i menunggu dorang pergi beli no!
i agak2 x menang kot dorang.. senyap jer masing2.. kalo menang mesti dh kecoh dah duk gebang kat meja i neh. hahahahaha.

bila gerak pukul 5 dari opis.. dh plan nak balik masak mcm2.. konon nye boleh sampai awal lah sbb balik awal. skali!!! pukul 7 baru sampai rumah. aduhaiii.. mood nak masak terus kelaut. sampai rumah, i trus masuk bilik air tenangkan fikiran. dh siap solat asar.. baru turun masak. itu pon goreng telur mata pastu campur jer dengan sambal ayam balance semalam.
itu jer lah juadah berbuka kami semalam.. sadis kan!
huhuhuhu.

Kesah My Anis plak..
semalam dia berjaya puasa penuh. i pon x sangka dia boleh puasa penuh semalam. selalunye dia akan berbuka masa waktu rehat kat sekolah petang dia. balik keje semalam.. i tengok dia melepek jer atas sofa. pastu Cinta kata dia puasa hari nih.. owhh.. sungguh x di sangka! heehehehe. 

yang klakarnye.. bila orang azan.. kami kejut kan dia.. dia boleh x nak bangun.. i dah cuak dah.. kot2 pengsan ke ape kan.. i pon bawak secawan air.. suh dia minum kat sofa tuh. lepas minum dia boleh sambung tido balik. hahahaha.
bila semua orang dah siap makan.. baru lah dia mamai2 bangun mintak kurma. hahahaha..  dah abes makan kurma br dia makan nasi. macam2 ragam anak2 berpuasa nih.

Hari ini cinta kata dia amik i balik keje.. Cinta kata kalo dia dtg amik lagi cepat i sampai rumah.. i nih malas nak susah kan Cinta. tapi ape boleh buat.. kena jugak tunggu Cinta datang Amik.. boleh lah pelok2 lebih dari 10 minit. lalalalala.

okeh lah.. stop sini dulu.. lagi banyak i tulis.. lagi banyak i merapu  nanti.. hehehe

Sekian.. n3 orang lemau~

p/s: siapa ade tips untuk kekal cergas di bulan puasa??


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

22 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Semua berlumba-lumba nak balik cepat nafira tu yg sana sini jem kan..

Sian anis, penat sungguh berpuasa tu :)

Kakzakie said...

Dahsyat jem di sana Zura. Kakak baca ramai yg mengeluh. Yg kesian kalau balik kerja kena ambil anak kat sekolah/taska dulu lagi teruk berbuka dlm kesesakan.

Kakak balik kerja pukul 4:30 belum pukul 5:00 dah tiba rumah. Tapi itupun kakak tak masak. Just masak air dan nasi aje. Kakak ni memang malas masak kalau bulan ramadhan ni Zura (jgn ikut tau...)

SYANI said...

Adib pun hari ni saya suh puasa.. sebab liat benar nak bangun sahur, suh dia minum milo dalam botol je kat atas tilam...hehehehe

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alahai bulan pauas macam ni mmg jem ya hazab.....huhu...sy pun lemau je ni ..kepala pening :(

maszmadi muhamad said...

chobaaaaaannn.....

papa said...

Tak boleh peluk...bahaye..kurangggg pahala puasa...
Heheheheheh

Fifi Nadhrah said...

bulan puasa mesti jem luar biasa.. alhamdulillah fifi naik motor.. tu pon kene beratur dan hati2..

adik fifi pernah jadi macam anis kak zura.. die langsung tak bangun.. bangun pukul 9 malam baru berbuka..

umi alya said...

Apa kata zura mai jer keja kt daerah ni, kalu x singgah mana2 5 minit gerenti sampai daa k rumah...

lieyalatif said...

tu le masalah kalo bulan puase kan zura...jem atas jalan teruk bebeno...tapi kalo area kl tu jgn kata bulan puase, bulan tak puase pun jem terukkan..... kite baik dah plan kat opis nak masak itu ini...tapi kalo jejak kaki pukul 7 mmg sentap lee jiwa.... nak maska beriya pun takde mood....sian sgt2 kat zura...mcm lieya ni ye laa duduk putrajaya keje pun putrajaya....gi keje pun 2 btg trafik light jek.... alhamdulillah senang masak semua....bile bace cite zura mmg lieya pun dpt bygkan situasi tempat zura tu camne.....zura sabar key....besar pahala tu....

tapi kang tang stop jap beli nombor tu mmg lawak...adoiiii sempat ajeeee die kan...mujur tumpang kereta die...kalo keter kite sendiri mmg tinggal je la ko kat kedai nombor tu hahhahahaahahaha.....

good job anis!! alhamdulillah.... sikit2 lame jadi bukit tu zura..... in sha Allah lepas ni sure penoh hari2 puase anis...siap sedialaa beli adiah yeak ehheeheheheh....

hope ari ni zura balik sampai awal....kemain peluk 10 minit....auwwwww...bulan puase jgn peluk lebih2 tauuu hahaahahahahaha

aLyNnZ said...

Betul bulan pose ni jem terlampau..lagik alin ni yg lek seremban huhu..nanges..tp thn ni berpose dgn tenang dirumah sambil menghabiskan cuti bersalin..mmg dugaan kan..

Bagusnyer anis..chaiyok2..letih sungguh sampaikan dh tiba waktu berbuka masih tido..hr ni dpt lar msk menu berbuka..ada yg sudi menjemput blk..seronok..

Cik Ecah said...

alahaiii siannya...
huhuhu...

utk tenaga cuba buat air blended kurma...campur susu segar ke..rasa freshhhh je kalo minum... ;)

eB said...

pelik kan? taun nih jem sgt2 heavy. hu3

ps: camner eB nak bagi kat zura? stem x sempat nak bli yunk

siti alfakhishah aman said...

kahkahkah.. hujung2 merapu terus ek kak.. ketawa kepit2 tau alise.. takut org meja sebelah dengar..

em.. mane tak jem.. semua pakat nak balik masak kat rumah.. tu yang pening memasing kalau sangkut kat jem.. untung kalau sempat masak.. kalau x sempat..

sian anis.. sempat lagi tido.. tahan lapo la tu.. good luck anis..

TeacherAzimah said...

Larat lg zura masak wlu dah lewat mcm tu ya.Uiks tak patut btl boss kecik tu hehehe.. sy ni mujur lar masih cuti.. 16hb ni start keje, mau lemau jgk kot huhuhu..ni nak update blig pun dah lemau apa cerrr

Tihara said...

kalau cinta datang ambik boelh lomantik2 gitu..
moga hari ini dimudahkan segala urusan zura :)

Tihara said...

kalau cinta datang ambik boelh lomantik2 gitu..
moga hari ini dimudahkan segala urusan zura :)

hainom OKje said...

Jammed yeh Zura...siannya lahai...tak pelah sabo jer
Namanya pun puasa Zura mmg lah letih...
Okje pun tak de tip nak bagi kekal cergas.....sendiri pun lemau hehe....

Makan lebih sikitlah masa sahur...pas tu minum air byk...

Hani Suryani said...

Salam perkenalan..

Hani ada cara untuk kekal cergas masa bulan puasa..

sudi-sudi lah singgah blog Hani:
http://www.hazamiesouq.blogspot.com/

Zasillah Ariffin said...

dulu dulu masa ibu anak dara n masih bekerja, ibu ada sorang geng female chinese...kalau nak keluar makan selalu keluar ngan dia sebab dia yg ada kereta..hihi, pernah sekali dia singgah kat tempat atas tu le..ibu tanya nak gi mana?? dia kata nak beli gula gula kat situ kejap...sweet sweet..katanya sabooo jelah hahahah

Zura Tahir said...

sempat lg tue...hehhe

NzA said...

adeh...sabo jelah bos kecik tu...xmenyempat p beli no ekor....

kesiannya anis, mesti penat + lapar + dahaga sgt2...

Sal Bee Yah said...

salam kenal kak nafira..follow sini ye.
ad gak la tips, harap berguna : tips kekal cergas di bulan puasa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...