Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, January 10, 2013

...Degil Sangat!! Rasakan!!...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam Hari Khamis Semua..

okeh pagi nih nak bebel sket.. kasi can k~
membebel pasal kelik me kat tempat keje nih haaa..
yang senior2 lah..
Citer Pasal orang malas nak punch card..
alasan! malas nk bukak pintu!!
begini kesahnye~ opis ai ade 2 pintu.. tapi level yang sama..
nak di jadikkan cerita.. Punch card mesin nih berada di pintu yang x ramai pekerja.. jadiknye.. selalunye pintu tuh akan lambat di buka..
so, alasan dorang.. malas nk bukak pintu sebab x de kunci.. dorang hanya bawa kunci pintu tempat dorang keje jer..

membebel?? dh penat dah mulut ai nih.. ai bukan saja2 bebel.. kalo dorang x PC nanti ai yang kena! big boss akan salah kan ai sebab ai yang handle attendance dorang..

suatu pagi.. opis boy lambat masuk (sebenarnye dia AL) tapi masing2 x hengat.. so big boss bising.. dia tanya ai, semua staff punch card x?? *dalam hati..habeslah aku!
ai diam jer.. malas nak nampakkan salah sesiapa..
pastu big boss tanya lagi.. perlu ke Punch Card mesin tukar dekat dengan u??
sepantas kilat ai jawab! PERLU!!
sepantas kilat jugak My big boss arahkan PC mesin di alihkan dan semua staff WAJIB PC setiap hari..
okeh! puas ati ai!! sekarang x de alasan lagi! padan muka semua orang~
muahahahaahhah*sambil guling2.

amik Kau!!! lagi sikit jer nak berlaga ngan hidung ai!!
bulih tengok sorang2 sape yang lambat.. termasuklah diri sendiri..muahahaha..
lagi satu! nampak sgt berkesan keputusan pengalihkan PC mesin nih.. semua datang awal.. muahahahaha.. giler nak punch lambat! dekat ngan bilik big boss tuh.. dan2 tuh jugak Kau kena basuh..

satu jer yang masalah.. bila cukup waktu, PC mesin nih bikin ai terkujut jer!! 
adehaiiii.. Kuat plak bunyi mesin nih~

sekian.. n3 membebel pasal Punch Card..

p/s: kampeni korang pakai PC gak?? mesti ramai yang pakai mesin lagi canggih manggih kan?? kampeni ai nih x ramai staff kat opis.. so, pakai cikai2 cam nih jer..keh keh keh

 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

15 comments:

Nens Collection said...

hahaha..lg best letak kt pintu bilik bos..konfom awal sokmo..

pok2 opis aku pale pengat blaka,bajet opis die,kalo lmbt pas ke org lain suh PC..aku pon buat jgak tp x la melampau..hoho

Myra Jay said...

Hheee, ok gak ada depan hidung PC ni, orang tak leh menipu... :)

Sidratul Muntaha said...

dulu masa memula keje kena thumb print kat dena opis
lps tu guna oracle..
log in guan tenet
yg bestnay oracle ni
sape2 yg log in dari luar IP University mmg boelh detect
so..
nak tak nak mmg kena log in guna pc opis..
huhuhh

ct cheery said...

haha..amik kau.dia kasi letak depan hidung terus..tp kan sis mesti tension aje klu tengah bnyk keje n kena wat ot tp owang lain balik..dengar diowang PC..HAHAHA

TeacherAzimah said...

kat sek kita guna sistem thumb print. tp dah seminggu rosak. kena tulis jer kedatangan dlm buku hehehe

Papa Mifz said...

kalau dah dekat mcm tuh tapi masih tak punch card tak tau lah...hehe

ct rahani said...

klu letak kt bilik bos lg awal la dtg.. hehe..

Atia Adina said...

opis kak ad ramai stafnya....tapi masih menggunakan PC....hehehe...nama jer department IT....tapi tak ler secanggih mana....

ainnoraini said...

tak guna PC...guna touch kad ID..

maszmadi said...

kat opis masz guna ID card kalu nak masuk kuar opis, tapi untuk attendance still guna punch lagi... so dua kali keje.. hehe

Kancilbiru said...

kami kt sini pakai palm print, pastu rosak pakai thumb print.. dh kdg2 thumb print pun rosak, pakai manual jer tuliss... haha...

payah gak kalau canggih manggih ni.. :P

Cho Zila said...

opis akak masih guna buku ... kelakarkan... company besar...

Izan Ishak said...

letak dekat ngan bilik bos... wajiblah dtg awal2 kan. tak pasal2 dpt ceramah free plak pepagi kalau lewat punch card...

Aishah Jahirah said...

opis sy guna thumb print ngan punch...dua2 sekali tuh,thmb prt kdg2 xbfungsi....huhuu.dekat dgn bilik big bos sape berani wat onar sendiri mau ingat lekan...heheh

inazamri said...

gelak sorg2 akak baca pasal PC tu hahhahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...