Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, January 31, 2013

...Bila Mama Sudah Pening Dengan Mainan Anak2 | Storage Box...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~ 
Salam hari Khamis..

Hari ini nak citer pasal menan anak2.. gambar menan yang banyak memang x kuasa nak amik.. banyak menan banyak lah keje mamanye kan~
pastu bila bakul menan yang besar dah penuh.. lagiiii banyak keje mamanye..

sejak pindah rumah baru.. bakul menan anak2 masih ai sembunyikan kat bilik atas.. bila dorang nak main.. senyap2 dorang masuk bilik tuh main.. dalam2 main senyap2 pon tetap boleh tau sebab mamanye punye deria yang baik..muahahahaha..
mau tak tahu.. bersepah2 okeh!

suatu hujung minggu ai whatsapp ngan sorang teman.. teman blogger.. walaupon x pernah jumpa kat alam nyata tapi sonok berkongsi citer ngan kawan blogger nih.. Teman blogger yg dimaksudkan adalah Teacher Azimah.. hehehe.. chit chat ngan Teacher tanya mana Teacher beli balang yang digunakan untuk pos tudung bisnes dia.. ai nak beli jugak untuk letak menan anak2.. kiranya nak letak 1 jenis menan dalam 1 balang laaa..

pastu..Teacher cakap balang tuh x tahan lama kalo nak letak menan.. sebab mudah pecah.. pastu ade laaa teacher duk bagi contoh2 bekas yang digunakan untuk simpan menan anak2 dia.. tetiba! tinggggg!!! dapat idea.. muahahahha

terus ajak Mu hubby gi Carrefour.. hehehehe..
tengok2 ade harga ofer plak.. pucuk dicita ulam mendatang! 

tadaaaaa... hasil rembatan di Carrefour..
haaaa... terus hati berbunga2 nak kemas menan anak2..

okeh.. kasi can dia menempek kat blog mama..
hehehehe

setelah di asingkan ikut jenis menan..ngam2 plak bekasnye.. x de lebih..
kemas kan! kan!.. sedap jer mata memandang..
sekejap jer tuh... lepas nih abes lah dia punggah dek askar2 prebet ku itu..

psstt.. nampak x bakul pink bawah meja tuh.. itu lah mantan bakul yang menjadi tempat simpan menan anak2.. masih penuh lagi isi dalam bakul.. penuh ngan buku2 My Anis..
tunggu ade rezeki lain.. kena beli kabinet untuk susun buku2 My Anis plak.. x bleh beli kabinet yg x de pintu.. abes di punggah si adik nanti.. boleh sawan mamanye nanti..

sekian.. citer menan anak2..

p/s: korang guna kaedah ape untuk simpan menan anak2?

P/s: bila kuar duit beli storage box nih.. tetiba rasa nyesal plak bila ai buang semua bekas2 plastik masa nak pindah rumah haritu.. huhuhu.. 


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

19 comments:

Nens Collection said...

mmg kemas jekan..aku suker2!
tp ammar ni kalo 10 bakul maianan ade..10 - 10 die nk kubang,,suka tgk sepohh gittu..geramm aku!

::NureeN:: said...

nureen dlu mmg beli box mcm ni, besar.. pastu ellesya dok ambik tp x nak simpan elok2.. last2 skrg nih nureen beli drawwer 4 tingkat, almari plastik tuh.. hehehhe semua msk c2 jek hehhee

Huda said...

murah x storage box tu? huda mmg ada beli 1 tp mahal gak..rm30 lebih..

MRS. K said...

mmg nampak kemas simpan dalam ni.. ai longgok dalam bakul jer huhuh

SYANI said...

Suka idea ni.. Nampak lebih kemas. Nanti nak kena cari storage box camni gak le.

Salmiza said...

yg dah x berapa main kite mmg letak dlm storage box camni..tp yg kerap main kite letak dlm bakul...senang nak gledah...:)

Cho Zila said...

memang nampak sangat kemas.. bestkan.. tapi tuler sekejapjerlll. lepastu balik sepah ... yang penting der tempat simpan..

Atia Adina said...

menan budak2 tu kak ad masuk bakul & storage macam ra beli tu....pas tu sumbat dalam stor.....diorang ni pas main konpem tak kemas....so kak ad sorokkan....

TeacherAzimah said...

Klu nak larang selalu anak2 kombah toys...kesian plak kan. Apa lg aktiviti diorang blh buat...klu asik tgk tv, kena marah jgk hehe... Toys tu pn kita yg belikan. Bila pikir mcm ni...bg jer lar diorang main puas2. Time nak mengemas...bertukar jd tarzan jap hehehe

Papa Mifz said...

ada tefikir nak sorokkan mainan2 Mifz agar rumah tidak bersepah, tapi bila fikir kesian pulak kan dia yg nak main...huhu

..::..aRe-Na..::.. said...

Salam zura...lamanya x nyinggah sini hihii...rindu sgt, waaa dh mkin tgi c cantik anis neh...
kemas dh menan tuh bila letak dlm tu zura..peninkn mna nk ltk menan yg byk2 neh...
Ana letak dlm pelampung beso yg bdk2. Guna tuk mandi tu jek hahaha...pasni leh try cara
zura ni plk...kemas jek nmpk...x mkn ruang sgt kn...

mamalieyna said...

Samalah kita..eina pun baru je kemas2 mainanbudak2 ni.. masuk box mcm tu jugak, tp beli yg beso 1 je :-)

Daddy Ziyyad said...

saya beli box jenama Toyogo tu..mmg murah kat Giant..hihihih

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

idea cukup bernas..
yeay, nk beli jugak la..
byk gak menan lama alya yg sy mommie nk buang..
elok letak dlm storage gitu kan.. =)

tqvm share!

Izan Ishak said...

wahhh... kemas dah menan anak2 dok dlm storage box gitu. kami pun ada storage box yg besar... tapi simpan harta karun yg tak digunakan ajelah. menan dorang byk yang dah tak rupa menan pun.

maszmadi said...

masz guna bakul rotan bertutup simpan menan, tiap2 ari kena kemas n tiap2 bulan ada menan yang kena buang sebab rosak..

pssst : kak ra, offer untuk oven tu rasanya masih berjalan sampai 6 feb kut rasanya, dia ada kat tesco extra jerk tau, tesco biasa xder.. selamat shopping yerk..

Marya Yusof said...

As salam Zura,

Lama Marya tak jengah Zura & family... Rasa rindu nak dgr celoteh keluarga bahagia ni :)

Sekarang ni mainan Iman simpan dlm bakul je... mmg ade idea nk taruk dlm multipurpose box mcm tu... tp skrg dlm keadaan diri mcm ni mmg takde mood & tak terurus... Iman pun marya biar je die main sepah2...hikhik... Tp mmg kemas kan...sedap je mata memandang :))

Sidratul Muntaha said...

aku pun bakal beli.pening arr nak simpan mcmana lagi
serabut!

Myra Jay said...

Baru sedap mata memandang kan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...