Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, January 21, 2013

...Jumaat Yang Lalu | Cuti Kecemasan...

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera Semua~
Salam Hari Isnin Yang Penuh.. urrmmm 

Hari ini nak kata BZ.. mmg bz, tapi tak tahu nak mula dari mana.. ahaks~ isnin..
Jumaat Lepas ai amik Emergency Leave(EL) demi menjaga anak Manja ai yang demam.. Hari Khamis Lepas, masa balik keje ai tengok Delisha lemah jer.. terus mengalir air mata ai tengok keadaan dia.. Nafas dia pon laju jer.. doc kata saluran pernafasan dia sempit sebab banyak kahak..huhuhu.. 

terus ai nekad amik cuti hari Jumaat haritu.. Demi menjaga Anak yang tak sihat.. kesian tengok keadaan dia yang agak lemah..

Di hari Jumaat Lepas.. tido jer dia..
mungkin sebab makan ubat.. ini lagi satu hal.. nak bagi makan ubat pon kena berperang..
aduhaiiii... boleh bagi makan 1 jenis ubat pon dah cukup bersyukur.. sudahnye.. 1 sesi 1 jenis ubat jer bagi dia makan.. ade 3 ubat semuanye.. ubat demam, kahak dan batuk/selsema.. fuhhh.. dugaan~

syukur.. pengorbanan mama amik EL hari Jumaat berbaloi sebab ade banyak perubahan pada Delisha.. demam dah ok.. Nafas dia pon danh normal balik.. cuma hingus masih ade tapi x banyak.. Alhamdulillah..

sepanjang Delisha demam, semua orang dilarang minum air ais.. semua kena oder minuman panas jer.. hehehehe.. tapi berkat berpantang.. Delisha dah makin sihat.. syukur~

Hari ini Delisha bangun dengan penuh ceria.. siap gi hantar kakak dia masuk sekolah dulu... tapi hari ini dia peluk bear dia mintak bawa gi rumah ibu dia.. ikutkan jer lah.. janji dia happy..

sekian.. citer pasal Delisha.


 Terima Kasih Pada Yang Sudi Klik.

15 comments:

Izan Ishak said...

alhamdulillah... delisha dah sihat ye. betul tu zura... kalau bab anak2 tak sihat mmg kitalah yg paling risau.

Daddy Ziyyad said...

kena ambik nebuliser tak? selalunya kahak terlalu banyak mmg perlu nebululiser, supaya anak kecil merasa lega, dan mudah cair+ buang kahaknya..Moga delisha cepat sembuh

inazamri said...

alhamdulillah anak manja mama dia ni dah sihat ye.

Nens Collection said...

doc x sedut ke?..kalo sedut lega skit kan..sian plopp nepek gituu..
semoga adik delisha makin sihat dan atibodi lebih kuat..aminnn

azi said...

Alhamdulillah..dah sihat dahhh...sebagai ibu memang kita risaukan...

Akak masa anak-anak kecik dulu, cuti habis untuk depa saja...

-gedek! said...

Olololo... sayu tengok budak melepek macam ni... dia pelok bear ke tu?

ct cheery said...

wah..akhirnya dah sihat simanja ni..xsia-sia pengorbanan mama dia yeh..hehe

TeacherAzimah said...

Eh zura blh request dr doc utk sedut kahak tu tau. Lg cepat baik dan lega...
Klu dibiarkan blh melarat jd asma plak. Apapun harap delisha cepat sembuh ya. Sian mama mesti risau n x lena mlm kan...

LiYa HaNiF :: said...

Qalesya kalau bab makan ubat memang juara.. bagi je lah ubat apa pun bagi dia sedap je hehe,,

Anamarza Sue said...

Sama cam anak sy jugak, nk makan ubat sikit punya susah. even multivitamin yang cair tu pun diaorang tak nak

mamalieyna said...

Alhamdulillah... sht dah dia... gitulah kita, cuti hbs kt anak2 je... apapun ksihtan anak lebih dr segalanya..

LYAfrina said...

kesiannyer tgk pic tu..tp syukurla dia btambah baik ..asya pon demam x kebah2 jgk ni..asl mlm je, mulala

Papa Mifz said...

bila anak demam pasti kita ibu bapa tak tenteram kan...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

hok aloh siannyer delisha..
yelah, kalo kije pun anak tak sihat taleh fokus jugak kan..
ni my alya batuk2 manja ni..
tak shedap ati tau..
dh ler anak mak tu kurus melidi..
mlm td dh tnya die nk mkn ape ptg ni..
blk kije ni nk cari nasi kerabu InsyaAllah.. her request..

Masya said...

alahai kesiannya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...