Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, July 15, 2010

...Lagi...Ai sudah~ Korang???...


muehehehehe.. tajuk agak sama.. tapi tak serupa.. hari ni ai nak citer pasal penyata KWSP.. korang dah semak penyata tahun nih??? ai dah semak dah~buat muka berlagak..muehehehe..

memula dulu ai macam tak amik berat pon pasal nih.. sebab bajet dalam otak..mesti masuk punye.. sebab gaji dah tolak kan... skali bos ai cakap ade 1 bulan KWSP x key in kita punya caruman.. aik!!! slalunye majikan yang x bayar.. pekerja wat komplen ye dak!!! ini bos ai plak yang komplen...

sepantas kilat lah ai pi bukak website KWSP.. cek betol ke x dakwaan bos itu.. skali betol u!!!! caruman untuk November 2009 dia x masuk kan dalam penyata... alamakkk.. cam ner nih.. bos ai citer laaa.. sebenarnye dah bape kali dah dia komplen berkenaan caruman nih.. kiranya komplen dari majikan lah.. tapi.. macam biasa lah.. 3 4 kali komplen belom tentu selesai lagi..

last2.. ai plak gi komlen.. selaku pekerja.. yang agak buat ai berhangin tuh.. staff dia boleh cakap.. ini senang jek.. bagi dia salinan Borang A saja... kalo dah senang sangat apsal 3 4 kali report tak boleh nak settle lagi!!! rasa nak luku2 jek!!!

erkkk.. panjang dah rupenye ai membebel..muahahha... rasa baru sikit jek taip.. hahahaha... okeh.. motip of the story ai membebel panjang2 nih adalah.. ai nak nasihatkan kepada semua... sila lah rajinkan diri anda untuk pergi membuat semakan penyata... sebab kadang2 kesalahan tuh adalah dari pihak KWSP itu sendiri.. so.. jangan amik ringan k~.. sekarang macam2 cara ada untuk wat semakan...

bagi sape yg dah terlalu kat pejabat KWSP tuh.. boleh lah singgah kat kiosk pintar nih.. tapi jangan lupa bawa IC n ibu jari okeh.. kalo x.. anda tidak akan di layan...

lagi satu.. kalo rasa kerajinan kemalasan nak gi pejabat KWSP.. korang boleh cek on9 jek..

kepada student a.k.a pelajar.. sila jangan mengada2 nak buat semakan.. ini hanya untuk org yang sudah berkerja saja okeh!!!

sekian.. n3 sila buat semakan

p/s: sudah semak ka belom????

5 comments:

aNiS tHe BumbleBee said...

nak check! nak check! walopon sudah tidak berkerja,tp duit dolu2 ada lagi.nk tgk dividen dpt bape.tihihi!

|| NaFiRaa || said...

anis..
cek jangan x cek!!! errkkk.. rasanya pelasaran dividen belom kuar lagi..hehehe

Zura said...

alhamdulillah caruman okey...

|| NaFiRaa || said...

zura...
lega rasa kalo dah cek kan~

iem said...

tq,nnt nk cek gaklah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...