Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, July 9, 2010

...Sekarang Baru Tahu.. Kenapa Status Ai Bertukar...


Selamat Hari Jumaat semua.. korang mesti happy kan bila hari jumaat sebab esok korang dah cuti kan! kan! ai jugak yang kena keje.. tapi ai Happy jugak okey~ happy sebab malam tadi malam jumaat..muahahaha..okey x lawak!

okeh.. sambung citer sebenar.. nih nak share dengan u all semua.. pasal Kes Status Nuffnang Ai tukar Ordinary.. sangat sedih masa tuh sebab ai tak tahu kenapa status ai boleh bertukar jadik ordinary..sedangkan ai tak pernah joint syarikat pengiklanan lain selain nuffnang..

atas nasihat beberapa teman.. ai telah menghantar tiket pada nuffnang.. itu sahaja cara untuk tahu apa masalah sebenar status tuh.. dan pagi tadi ai dah dapat balasan email dari pihak nuffnang... sila baca dan amik pot permasalan ini agar anda tidak menggelupor macam ai k~

Hi Azura,

Glitterati membership is an automated process. It\'s given automatically to a blogger\'s account if all his/her blog(s) registered with us serve Nuffnang ads publicly at all times and none from our competitors. In addition to that, the registered blog(s) should also be active and has at least 1 visitor in each day or else our crawler will mark it as a spam blog and this will affect your membership status. Should your blog be free from any conflicting activities, you\'ll receive your Glitterati membership in 4 days time.

Your membership status is affected because one of your blog has been made private and thus fail to serve Nuffnang ads publicly at all times. Kindly make it public again or remove the blog URL from your Blog Manager and you\'ll be Glitterati again in due time.

Cheers,
Robb Chew
Blogger Relations Executive

Nuffnang Sdn Bhd

www.nuffnang.com.my

Thanks Robb Chew..

kesimpulan nya..

1. jangan privatekan blog yang anda daftar dengan nuffnang.. ai privatekan sebab blog tuh masih dalam pembinaan.. pastu ai gi gatal2 daftar under nuffnang.. kan dah kena~

2. kalo sudah daftar, kita kena aktifkan blog tuh..sekurang2nye ade 1 unik pelawat dalam masa 1 hari... ini mesti sebab blog contest/giveaway ai yang agak lama terbengkalai..muehehe.. x sempat nak joint sekarang nih.. lepas nih ai akan berusaha untuk hidupkan balik blog tuh..muehehehe

3. last skali.. kalo x ade ape2 masalah lagi.. ai akan dapat balik status glitterati dalam masa 4 hari..

terima kasih kepada Nuffnang help desk yang sudi melayan surat cintai ai tu.. memang pantas dan tuntas skali dorang selesaikan masalah ai tuh.. sekarang lega sket hati.. dapat la tido dengan lena bila masalah ni dah selesai...muehehe

sekian... reply surat cinta dari nuffnang


6 comments:

chugie said...

ooo camtu ke.. skang dh tau dh.. emm nampak sy kene delete register blog yg dh x active ni!

noor afzan said...

haha..
sayapun sebenarnya penah tertukar jadi ordinary sebab catcheye.
tu pun competitor nuf gak.

Fieza79 said...

owhh cam tu ke...? blurr..

Sharinginfoz said...

oooo buat private rupanya, saya dulu sebab letak iklan innity

aNiS tHe BumbleBee said...

hoyey!hoyey! lega rasanya dah dpt gliterati balik kan...fwewuuuh!

Kancilbiru said...

hang ni laaa....hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...