Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, October 12, 2011

...Berguna Jugak Permainan neh~...

salam pagi rabu semua.. hari nih ai nak citer pasal menan My anis.. Rasanye lah kan, banyak2 menan anis.. menan nih paling Bermanfaat.. jom kita tengok menan ape..

ni haaaa... oh bukan! bukan! bukan game angry bird yer kawan2.. nih sebenarnye laptop menan anis.. rasanye sangat bermanfaat menan nih.. walaupon menan nih murah jek dan ai beli kat pasar malam jek.. laptop nih My anis sendiri yang pilih.. oleh kerana sepupu dia ade laptop angry bird.. so dia pon nak jugak laptop nih.. padahal banyak lagi pilihan lain yang cantek2..

sila sengetkan kepala anda..muehehe.. ai malas nak betolkan..hahahahah

sebenarnye My anis dah ade 1 laptop.. yang warna pink tuh.. harga dia lagi berganda2 mahal nye dari laptop angry bird tuh.. tapi.. dia punye perisian dalam laptop pink tuh terlalu rumit.. sukar budak2 baya anis nak faham or berminat nak main.. maybe bila dia dah besar sikit.. laptop pink tuh akan berguna untuk My anis..

walaupon laptop merah ni kecik n simple jek.. tapi perisian dia sesuai untuk kanak2.. bila my anis main ngan laptop nih.. ai leh nampak dia enjoy ngan lagu2 yang ade..

setakat nih dia boleh dah sama2 nyanyi lagu ABC sampai abes.. bukan My anis jek yang suka ngan lagu ABC tuh.. mama dia nih pon suka.. siap ikut nyanyi skali sambil siang ikan... haaaaa... bagus x mama anis.. multiskill.. bulih nyanyi sambil siang ikan yer.. opssttt.. lari tajuk sudah.. kembali semula ke tajuk asal..

simple jek kan... tapi boleh belajar ABC.. kenal perkataan... boleh kira2.. boleh nyanyi.. xtvt yang simple2 jek.. tapi menyeronokkan.. pastu keypad dia tak ikut QWERTY keypad.. kalo yang laptop pink tu pakai QWERTY keypad... susah nak ajar budak2 ABC..

walaupon skrin dia pakai tempek jek gambar tapi sgt berguna.. my anis akan refer gambar tuh dan carik pada keypad..pastu tekan.. pastu "YES! U R right!! congratulation!! haaa.. trus sengeh sampai ke telinga..kekekeke..

bergunakan~ elok sgt beli menan nih.. rasa berbaloi2 jek beli.. bila my anis dah tahu nyanyi lagu ABC pastu dia ajar adik dia nyanyi.. comel jek kan~hehehe..

sekian.. citer menan anis..

10 comments:

Nens Collection said...

wah..kakak ade laptop..hehe..mmg bagus..kat umah ni pon ade satu,along punyer..tp jahanam dh buat main pijak2..hoho

stellaizz said...

mmg bagus untuk IQ anak2....dpt mgenal mcm2 abc,bunyi bintang...and mcm2 lg

eT said...

owh...dh ada laptop angry bird yer...menarik nih...

Huda said...

comelnye..hehehe..tp husna x berapa minat buat masa ni :) maknye suka main :)

Salina@IbuAqil said...

uiksssss cantek, nak cr utk Aqil jgk ler.. ;) mst abeh ati budak tu.. ;)

zh-ena said...

rasanya ena sudah belikan 2 bijik utk umairah..sekjap jea dah jahanam

cik nani said...

yess..sangat berguna untuk pembelajaran kanak2 kan sis..budak2 kecik ni senang nak tangkap something yg baru untuk mereka..so, sgt sesuai untuk pembelajaran awal mereka..ade gaya cikgu bercakap x..haha..=P

Dhiaqiud said...

Hahahaha..nak gelak jer..

Myra Jay said...

Sama la dengan menan anak menakan myra..
Dia dok kacau sangat myra main ngan lappy, beli kat dia sebijik ha dok usung main yang tu la :)

Skrg ni dia dah boring main tu ha.. ;)

ct rahani said...

aidil pun ader 1 laptop menan camnih.. tp ben10 punya.. seminggu beli dh patah dua.. lasak betul.. huhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...