Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, October 4, 2011

...Menggeliat Di Alam Impian | Potluck...

wahhhh.. baru lega sket.. banyak tol bende nak di settlekan, semalam ai cuti.. delisha demam. tak sampai hati plak nak hantar gi umah ibu dia.. so ai bercuti lah semalam.. masuk2 jek keje pagi nih.. menimbun lah.. sendirik mau ingatlah.. hehehehehe. tak pe.. demi anak, sanggup bercuti..hehehhe

ohhh... nih nak citer.. weken hari tu ai joint potluck. Blogger eB yang wat idea nak wat potluck nih..sebelom nih eB pernah buat dah potluck nih..tapi ai tak leh joint sebab ade hal.. pastu bila eB cakap nak wat potluck lagi sekali.. dan time tu plak ai free.. tanya hubby dia kata ok.. trus on..

memula kami janji nak trus kumpul kt satu taman kat alam impian kol 5 petang.. tetiba hari sabtu tuh.. eB call ajak gi umah dia dulu dalam kol 3ptg.. katanye dia ada masak2 sikit.. hehehe..ade makan2..

so..lepas ai balik dr kerja, terus siap2.. asalnye nak turun awal sikit..maklum lah.. tak tahu jalan.. tetiba jek hujan turun dengan lebat... tapi kami redah jugak.. pastu gi beli kuih tunjuk2 untuk potluck dulu.. kikiki..mana sempat nak masak..main tunjuk2 jek laaa..

sampai umah eB kami di jamu dengan nasi + daging black paper + sup fishball + sambal bilis.. perghhh selera x hengat..hahahaha... my anis sampai asik cakap daging yang untie masak tuh sedapkan mama.. memang betol2 sedap tu.. pasni boleh mintak resipi ngan eB.. sambal bilis eB memang pedas berapi.. sampai kuar air mata makan.. tapiii nakkkk jugak makan..hehehehehe

masa kami nak selesai makan.. tetamu eB yang jauh pon sampaiii.. blogger Nureen dari penang.. jauh tuh... punye lah meriahkan alam blogger nih.. masing2 x kira dari mana.. sanggup turun jumpa kawan... memang respek abes.. kalo ai, tak tau lah sampai penang ke x.. agaknye trus sesat sampai ke kedah kot..muahahaha..

"nureen, kalo kami turun penang, sudikan nureen jadik pemandu pelancong kami??" mueheehhe.. *sambil wat muka x malu...

lepas semua dah abes makan.. kami pon gerak ke..

taman kat alam impian..

ini lah barisan kita! yang iklas berjuang!!!!
mueheheehhe...

eB sekeluarga + Nureen sekeluarga + ai sekeluarga

JOMMMM!!! kita menggeliat...

meh lah jamu mata gambar dari kamera ai yg kecik cenonet tuh~ hehehehehe

My hubby n My Delisha in purple

my anis in purple jugak..

dan yang comel lagi ayu.. ai ler..also in purple.. heheehhehe

3 dara meletops..
My anis, Aerishadania-anak dara eB dan ellesya-anak dara nureen..

3 mama yang gojes..muehehehehe

Me, Nureen n eB


papa2 yang gagah perkasa.. jaga anak.. hubby nureen x de plak gambarnye.. nak curi2 tangkap, SEGAN..muahahahaha..sejak bila entah pandai segan2 nih..

sampai2 jek kat taman, masing2 terus bukak layang2.. My anis tak bawa layang2 dia.. mamanye lupa nak bawa..

terus buat muka suh mama dia beli layang.. mama nye malas nak layan.. sebab bukan ade angin pon nak naikkan layang2.. kat umah dah ade.. tu yang malas nak beli..kekekeke

nureen ngah melayan Aed..

Aed nih anak teruna eB.. hancem sgt.. My hubby ingatkan girl.. lepas mandi tukar baju baru tau boy.. comel sgt~

ni plak anak dara eB..Aerish.. sebelom jumpe ai memang geram dengan ini budak.. gambar dia semua comel2.. kena plak mama dia pandai amik gambar.. lagi lah geram.. bila dah jumpe lagi geram.. geram nak gomoi2.. huhuhu..nasib anak orang..

ellesya.. anak dara nureen.. comel!! putih melepak.. mata dia cantek sgt.. pastu ai paling suka bila dia cakap dialek penang dia tu.. ayaq!! kiutnyeeeeeeee



Aed ngan tripod mamanye... sama2 sibuk dia..kekekeekke... kalah mamanye... bakal ngikut mama dia neh..

eB ngah sibuk snap gambar... memang nampak lah eB nih profesional amik gambar.. masuk blog nye pon dah tau.. semua gambar cantek2!!


semangat x My anis main layang2.. pinjam aerish punye layang2... tak cukup kaki lari semata2 nak naik kan layang2..hahahahahaha

muka2 orang fenat main layang2.. berfeluh2!!!

My Delisha... setia dengan papa dia..

ayokkkk.. sampai nganga mulut My hubby.. tengok ape tuh bang??? kikikiki

ngah bergosip ngan papa eh???

bergambar kenang2an dengan nureen.. eh! apsal x de gambar ngan eB??? tak sabor nak tunggu pic dari camera eB.. mesti cantek2!!!

kami2.. shah(hubby eB) tengah setting camera.. nak amik pic ramai2.. x sabar nk tgk pic nih.. hehehehe.. mesti cantek kan~

melayan My anis main kat taman..

lepas dah fenat posing.. kami duduk2 jap n makan makanan yang di bawa.. sempat lah sembang2 sambil makan.. memang sonok sgt dapat jumpe kawan2 blogger.. walaupon x pernah jumpe ngan eb dan Nureen sebelom nih.. tapi bila dapat berkumpul.. rasa cam dah kenal lama ngan dorang nih.. sume mesra rakyat jek orangnye..

ada rezeki.. kita jumpe lagi yer.. insyaAllah..

akhir kata.. sambutlah salam senyum manis dari kami berdua.. heheehhe...

sekian... n3 potluck kami...

Nak baca lagi pasal potluck kami..KLIK SINI

dan KLIK KAT SINI JUGAK

P/S: eB nak bagi free header eh??? saya nakkkkkkkk!!!! hehehehehe.. memang plan nak tukar header baru.. sejak delisha lahir lagi.. tapi x sempat nak buat lagi..lagipon x bape nak reti..huhuhu.. tq eB..muashhxx!!!

P/S : Nureen~ terima kasih sebab bagi kami buah mangga.. sedap sangat.. balance lagi sebijik jek..heheehhe..





12 comments:

Nens Collection said...

wahhh..seronok2 boleh jumpa kak eB..agak2 kalo kak eB amek gambar aku..mst lagik comel dr biasa kan..ahakkss

|| NaFiRaa || said...

neni..
hahahaha.. konfem dah.. mesti ade beza kamera mahal nih.. pastu orang tukang amik pon dikira jugak.. kalo aku amik kureng sket ar..muahahahaha

MAMASUE said...

comel ok delisha tu...mcm mama dia =)

::NureeN:: said...

no problem nyerr zura.. klau nk trun bg tau awal2 tau takut nureen blk kg.. ckp jek nk g mana kat png ni kami bleh bwk.. hehehe..

mmg bestkan, nureen mula2 segan gak tp tgk zura slamberr jek basuh pinggan, so nureen pon wat realx2 gak le heheh.. janji bleh gang.. mmg mcm kenal lama jek..

* buah mangga tue sedap kan klau masak manis, tp asben suka yg masam heheh ;p

cik nani said...

bestnye..saya harap satu hari nanti saya dapat jumpa sis..huhu..

|| NaFiRaa || said...

nani.. sis pon nak sangat jumpe ngan nani.. kalo turun shah alam.. koling2 sis eh..

zh-ena said...

seronoknya dpt jumpa teman blogger kan

eB ezrin said...

ha ha ha, tergelak2 eB bacer.. raser kejap jerk kan ari tuh?
ps: boleh.. ader gambor best 4 org bagi eB.. eB watkan.. :P

|| NaFiRaa || said...

eB.. yeaaaaa.. nanti zura godeh2 gambar dalam simpanan eh..tq eB..

wahida said...

ok, aku jeles!! ko jumpa eb dan nureen....aku nak jumpa korang gak!!

mamalieyna said...

waah meriah betoi mereka ye..tmbh meriah bila anak2 berkumpul..best~ ^_^

Myra Jay said...

Best best, Myra jeles bila baca di blog Nureen dengan eB.. :)

Takpa mai Penang plak ye Zura :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...