Pages

Berminat?? Klik Laaa

|| Sahabat Ku ||

❀ Mama Nafira Luvely Family ❀

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, October 10, 2011

...Sudah 5 Bulan....

salam semua.. baru balik dari putrajaya.. trus makan sebab lapar.. pagi tadi sempat minum.. sampai2 opis jek terus kena standby gi putrajaya.. atas kete rasa cam kebulur jek..kikikiki.. dah lah banyak tempat menyinggah nye.. singgah kat Terminal Bersatu Selatan laaaa.. alaaa.. stesen bus baru bukak tuh.. pastu singgah kat Bank plak.. adehai.. sampai2 opis trus bancuh milo..

ok.. lupakan kisah keje yang memang x kan abes tuh.. hari ni nak citer pasal My Delisha..

dah 5 bulan dah anak ai nih.. kejap jek.. semalam bawa dia gi cucuk untuk 5 bulan.. berat delisha sekarang 6kg.. naik sikit jek dari bulan lepas.. rasanye dh banyak nyusu dah.. tapi naik sikit jek.. ohhh ye.. 2 3 hari kebelangan nih Delisha asik berak2 jek.. sehari sampai 3 4 kali berak.. tapi x de plak nangis sakit perut..

bila tepon My ma tanya pasal nih.. My ma cakap kadang2 baby dia berak2 sebab nak ringankan badan dia.. maklumlah.. delisha belom boleh meniarap lagi.. kadang2 lepas jugak bila dia try meniarap.. tapi selalunye x lepas.. cian anak mama~

masa cucuk semalam.. dokter tanya ai.. dh bagi makan ke belom.. ai cakap belom lagi.. dokter kata.. dah boleh bagi makan dah sikit2.. ohhh.. ye eh dokter??.. bukan ke 6 bulan baru leh makan ke??? dokter cakap dah boleh dah start bagi.. urrrmmm.. apa pandangan korang??? dah boleh start bagi dah eh???

hobinye~ icap ibu jari.. kadang2 tu.. siap boleh lena sambil isap ibu jari dia.. bila ai bagi puting kosong x mau pulak dia isap.. ai bukan ape.. kesian tgk dia isap jari.. cam budak baik sgt2 jek kan~

leher dia dah keras dah.. dah macam budak besar dh.. paling x suka kalo kita baringkan dia.. nak jugak duduk or berdiri..

sila lihat muka nakal caye...
boleh tahan ligat jugak nih... kalo dia tak suka.. dia akan jerit kuat.. selalunye bila papa dia gomol2 dia.. boleh lah dengar dia menjerit2.. riuh satu rumah..

memang geng ngan kakak dia.. kalo ai ade keje nak buat kat dapur.. kakak dia lah tolong tengok2an adik dia.. kadang2 nak tergelak jugak tengok si kakak melayan si adik.. hehehehe..

ape2pon... mama cayang anak mama 2 orang nih~muasshhxx!

sekian... citer pasal anak

13 comments:

wan habibah said...

saya pon dulu masa cucuk baby 5bulan.. doc ckp dah blh start bg mkn skit2... doc kata blh try campur dulu dlm susu... skit2

Huda said...

erm..masa husna 6mo huda bg..lukman 5mo skang x start lg bg..same ngan lukman suka berdiri x suka baring :)

Nens Collection said...

bulatttt..geng abg amar neh

Salina@IbuAqil said...

Aqil pun 6 bln dah start bagi makan nasi kanji sbb dia lapor susu tak cukup.. tp sekarang terbalik plak, musuh utama dia adalah NASI.. adoiiiii!!!!

ct rahani said...

comelnya delisha.. dh 5 bln bleh je bg mkn sket2.. doc sy dulu pun advise macam tu.. sy bg nestum campur lam susu.. wat cair2 gitu..

btw.. salam kenal.. :)

Shiela Latif said...

boleh je mama nak bagi makan dah...cuba bagi siket2 dulu...dah 5 bulan ya delisha?..sekejap je :)

aEn+aReaL=Ryan said...

Cepat Tul Masa Berlalu..Sedar Tak Sedar Da 5 Bulan Da Delisha Nie..

zh-ena said...

ena pun dah bg since umar 5 bulan hari tu..sebab nurse ckp dah blh bg..bg mkn nestum

mamalieyna said...

happy 5 month old delisha...~ eh doktor plak suh kasi awai eh, herm..ok la kot..tp eina dl, mmg doktor suh cukup 6 bln baru kasi makan..huu~

Ekmi Rabat said...

wah...pandai dia tgk kamera. comey

::NureeN:: said...

boleh ja zura.. 1st letak dulu nestum yg kosong tue sesudu dua (guna sudu kfc)campur dlm botol susu.. biar delisha biasa minum susu yg ada nestum.. dlm seminggu gitu baru try buat bubur nasi kosong blend.. InsyaALLAH dia akan biasa ;)

Dhiaqiud said...

bila la nak g jln2 s.alam tgk Delisha ni...

SYANI said...

Comlenya budak Delisha ni.. Tetiba teringin nak baby lagi [motif???]

Salam perkenalan.... folo your blog @ 568

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...